עבור לתוכן

בחיבור DAC, הפעלת Up sampling: 24 Bit/192kHz

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא מכיר את המכשיר שלך. אבל רוב המכשירים הביתיים משתמשים ב-PCM270X לסוגיו שתומכים ב-16/48 במקסימום שלהם אם זכור לי נכון. כל הדגימה מחדש מתבצעת לאחרת מכן עם שבב אחר בדר"כ

Anatoli.

זאת אומרת שבכל מקרה בכל קובץ שאני אנגן יבוצע DOWNSCALE ל16\44 ומשם המידע יעבור לDAC ושם הוא יקח יש מאין ויעשה UPSCALE?

פורסם

בדיוק. זה בדיוק הקטע של Upsampling. ברגע שאתה ממיר את זה חזרה לאנאלוגי אתה מקבל גם את התדר של השעון. ככל שהתדר הזה גבוה יותר, הוא קל הרבה יותר לסינון עם פילטר רגוע יותר שלא ישפיע כמעט על תדרי המוזיקה.

המכשירים הקצת יותר מתקדמים שמיועדים לשוק של חובבי האודיו כולל את ה-PCM2707 לדוגמא בתור שבב USB, משם זה עובד ב-I2S אל שבב שדואג לבצע Upsample (או לא, תלוי מה בחרו), וברכיבים עם מגוון חיבורים נותן גם את הבחירה של החיבור הפעיל, ומשם אל שבב DAC.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, בית שימוש כל הV-DAC הזה,

לפחות שומעים בו טוב וזה העיקר :yelclap:

שאלה אחרונה כשאני נמצא על DIRECT SOUND או על WAVE OUT, התוכנה מראה לי שהקובץ מתנגן על 24\96

לא להתייחס לנתון הזה, עדין מה שמועבר לDAC הוא 16\44?

פורסם

אם אכן יש לך במכשיר את אותה משפחת שבבים אז כן. לצערי אני לא מכיר את המכשיר שלך ספציפית ולכן לא יכול להגיד ב-100%, אבל זהו ללא כל צל של ספק השבב הפופולארי ביותר.

אם יש לך קישור כלשהו עם מידע על המכשיר אולי נוכל לעזור לך יותר.

Anatoli.

פורסם

בדיוק. זה בדיוק הקטע של Upsampling. ברגע שאתה ממיר את זה חזרה לאנאלוגי אתה מקבל גם את התדר של השעון. ככל שהתדר הזה גבוה יותר, הוא קל הרבה יותר לסינון עם פילטר רגוע יותר שלא ישפיע כמעט על תדרי המוזיקה.

Anatoli.

למה צריך לסנן את התדר של השעון? זה מתבצע בכל מקרה של upsample?

פורסם

זה מתבצע בעיקרון בכל מקרה של המרה מדיגיטאלי לאנאלוגי. במכשירים מסוימים בוחרים לא לעשות את זה כיוון שבוחרים בגישה של "זה ממילא מחוץ לתחום השמע".

Anatoli.

פורסם

זהו בגלל זה שאלתי כי הנחתי שזה לא שמיע. אבל אומרים שגם לתדרים מחוץ לספקטרום השמיע יש השפעה משנית כלשהיא שמרגישים.

אגב, התחדשתי לאחרונה בStello DA100 ואני חייב לציין שיכולת הupsamle שלו לא ממש מרשימה. זה נשמע מזוייף משהו, כמו אפקט של איקווילזר אבל יותר מעודן. גם אין תחושה שהסאונד "גודל" אם זה מה שאמור לקרות. מבאס. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים