עבור לתוכן

מבקש המלצות למצלמת DSLR עד 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

ראשית, מילאתי את הטופס:

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 4000 ש"ח

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? במידה ואגיע למסקנה שצריך ציוד נוסף, הוא נכלל בסכום שרשמתי

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? נניח 500 שקל בשנה

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט עדשות ממצלמת מיקון ניקרומט משנות ה-70

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? את הביצועים הטובים אני רוצה בצילומי נוף וגם בחשיפות ארוכות לצילום שמיים עם שבילי כוכבים

* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? פחות

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? פחות

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? פחות

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) אצלם מידי פעם באור חלש ללא פלאש

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח אין לי בעייה להסתובב עם חצובה, ויש לי אחת

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש מעדיף שלא פלאש חיצוני

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? בדף הזה תוכל לראות תמונות שמדגימות את ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ) לא הייתה שאלה כזו כבר? אני אצלם גם באור חלש

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? משתמש בענתיקה בשם אולימפוס סי 720, בין הראשונות שהיו להן ויופיינדר דיגיטלי, היא דמוי SLR עם זום טוב, מאוד מרוצה פרט לעובדה שאין שליטה ידינית על פוקוס וכרטיס הזיכרון מסוג MMC ויש עד 128 מגה.

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? הרוב במסך, המצוינות יודפסו אולי גם יוגדלו

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים לא יודע כרגע

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? ממש לא, ברור שחשוב לי שיהיה אחד מהגדולים

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות המקסימלית לשניה שדרושה לך (3, 4, 5 או יותר) 4

o צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס‏

o מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית). על ההבדלים בין שתי השיטות תוכל לקרוא כאן חשוב לי מייצב תמונה, עדיף בחיישן

o עינית גדולה במיוחד לא יודע כרגע, לא בדקתי את ההבדל

o תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום בעינית). האם אתה מתכוון להשתמש בתצוגה החיה כדי לצלם נושאים בתנועה (כגון אנשים או בעלי חיים) או נושאים דוממים כשהמצלמה על חצובה (כגון נופים או צילומי מקרו)? כן

o נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית לא יודע

o פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)‏ לא יודע

o עדשות עם מנוע פוקוס שקט לא

o אפשרות לגריפ לא

o מסך מפרקי לא כזה חשוב

o מצב צילום ווידאו. שים לב שרוב מצלמות ה-DSLR לא כוללות מצב ווידאו, והמעטות שכן מוגבלות בד"כ לצילום ללא פוקוס אוטומטי לא חשוב

o כמות פיקסלים. הקשר בין התכונה הזו לבין איכות תמונה רופף למדי ולכן עדיף להתעלם ממנה להפתעתכם לא כזה חשוב לי, היום הכל 12 מגה פיקסל וזה נראה לי מוגזם

o יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 8 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - קנון, ניקון, סוני, אולימפוס, פנטקס, סמסונג, פנסוניק ופוג'י אין מועדף

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא יודע

o תכונות אחרות קומפקטיות חשובה לי (כמה שאפשר)

חשוב לי גם פלאש מובנה.

אני שוקל לקנות Micro four thirds, מישהו ניסה בעצמו? (ביקורות קראתי כבר... אין צורך להפנות אותי)

ספציפית חשבתי על ה-panasonic gf-1

תודה מראש על כל דעה!

פורסם

שלום לך אני אישית ממליץ לך על הפנטקס KX עם עדשת קיט תלמד עליה איזה כמה חודשים.

יש לה מיצב בחישן וחיישן מעולה של SONY כמו של ה D90 רק משופר שנחשב היום לחישן המוביל מסוגו מכול מצלמות הקרופ.

כרגע שלא תתפתה לקנות עדשה אחרת חוץ מהעדשת הקיט בגלל שאתה עדיין לא יודע מה התחום הצילום המעודף עלייך(תקן אותי אם אני טועה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. :)

מעניין, לא חשבתי על pentax עד עכשיו. המצלמה חדשה מאוד ומעט לוקה בחסר מבחינת הביקורות.

"על הנייר" המאפיינים מוצלחים במיוחד, הדבר היחידי שראיתי שהתלוננו עליו הוא זמן בטרייה.

דבר נוסף שמציק - לא מצאתי אפילו תמונה אחת שבה אובייקט קרוב מצולם נמצא בפוקוס, ב-crop של 100% כל פריט נראה מטושטש. מה אתה אומר על זה?

פורסם

קובי אתה נשמע כמו איזה סוכן סמוי של פנטקס

הן בסדר כשהקונה יודע בוודאות שזאת תהיה הריפלקס הראשונה והאחרונה שלו

אין להם מה להציע לצלם שרוצה להתקדם

הטענה שלך על זה שהחיישן שלהם הוא המוביל מסוגו מבין חיישני הקרופ היא פשוט שטות גמורה

נכון להיום קנון החזירה לעצמה את הכתר בתחום מצלמות עם חיישן APS-C עם ה 7D

נכון שזה לא אותו טווח מחירים אבל זאת עובדה פשוטה שבאה לתקן את הטעות שלך

שיהיה ברור, אין לי שום דבר נגד פנטקס או סוני

הסיבה היחידה שהן לא נמצאות בשיקולים שלי, מעבר לזה שכבר יש לי מערכת מושקעת ב קנון, היא שפשוט אין להם שוק ומבחר רחב מספיק של מוצרים (עדשות וגופים)

2 היצרניות הללו משחקות תופסת עם ניקון וקנון שבנתיים מאכילות אותן הרבה אבק

עכשיו כשסיימנו את מלחמת היצרנים, נעבור לשאלת הדיון

בתקציב שלך ועל סמך השאלון שמילאת היית ממליץ או על קנון 500D שעלולה לחרוג קצת מהתקציב בשילוב עם עדשה, כ.זיכרון ותיק בסיסי

או על ניקון D5000

אם אתה לא מרגיש צורך בדגם אחרון, הייתי ממליץ בחום על קנון 450D, ככה ישאר לך כסף לעדשה איכותית יותר

עוד משהו שלא צויין בשאלון היא מה המטרות שלך לעתיד?

מה הכיוון שלך בצילום?

האם אתה רוצה מצלמה שתישאר איתך לכמה שנים טובות או שאתה מתכוון להשתדרג ככל שתתמקצע יותר?

אם אתה מתכוון להיכנס לזה רציני, חשוב לחשוב קדימה. במקרה כזה כבר הייתי מוציא את פנטקס מהרשימה

לסוני יש לפחות מצלמת פול פריים גם אם היא לא לגמרי עומדת בתחרות עם מצלמות הדגל של ניקון וקנון

עוד סיבה להישאר עם ניקון או קנון היא שוק יד 2. הרבה יותר קל למכור ציוד של החברות הללו וגם הרבה יותר קל למצוא ציוד טוב ביד 2

פורסם

לSSR שלום אני לא סוכן סמוי של פנטקס אבל בהחלט מעריץ את החברה הזאת. ואם כבר מעניין אותך עיסוקי אז אני עוסק בתחום הרכב.

זה שאתה טעון שקנון יותר טובה מפנטקס ואז אומר שנגמור עם המלחמות היצרנים גם לא בא בחשבון.

פותח הפורום ביקש במפורש מצלמה עם מייצב בתוך החיישן דבר שאין בקנון ולא בניקון אז כאן בא פנטקס וסוני בחשבון.

לגבי חוסר ציוד ועדשות בפנטקס. תגיד לי אתה איזה עדשות חסר בפנטקס או איזה עדשות יש לקנון ולא בפנטקס?

מסכים איתך שיש לקנון יותר עדשות בתכום של הצילום ציפורים (מעל 400 ממ)אבל אני יכול לטעון שיש לפנטקס יותר עדשות פריים מקנון.

מה שכן אני יכול להגיד לפותח הפורום אם הוא חושב באיזה שהו שלב לעבור למצלמה של פול פריים אז כרגע (דגש על כרגע)אין לפנטקס תשובה אבל שלא תטעה אותו שאין לפנטקס מצלמות מקצועיות.

בקשר לשוק היד שניה אני כאן מסכים איתך שפנטקס קצת בבעיה. אבל נתח השוק העולמי יודע שקנון וניקון כבר בירידה מתמדת מזה שנתים וסוני ופנטקס במגמת עליה.

עכשיו תגיד לי SSR במה המצלמות שציינתה יותר טובות ה450 וה500D מה הפנטקס SX?

אני גם אומר לפותח הפורום אם צילום ציפורים או שוק היד שניה או חושב לעבור למצלמת פול פריים(יש לזה המון השלכות) חשובים לך אז אין לך מה לחפס בפנטקס.

אבל אם כל שאר הדברים שיש בעולם הצילום חשובים לך אז יש לפנטקס הרבה מה להציע יותר מכל אחד בתווך המחירים שלה.

תןדה מקווה שעזרתי[br]פורסם בתאריך: 8.12.2009 בשעה 21:14:53

תבלבלתי רשמתי SX במקום KX מצטער על ההקפצה
פורסם

מעניין, לא חשבתי על pentax עד עכשיו. המצלמה חדשה מאוד ומעט לוקה בחסר מבחינת הביקורות.

"על הנייר" המאפיינים מוצלחים במיוחד, הדבר היחידי שראיתי שהתלוננו עליו הוא זמן בטרייה.

דבר נוסף שמציק - לא מצאתי אפילו תמונה אחת שבה אובייקט קרוב מצולם נמצא בפוקוס, ב-crop של 100% כל פריט נראה מטושטש. מה אתה אומר על זה?

פנטקס מתחרים עם נתח שוק קטן אבל מוצרים לא רעים הנותנים (לרוב) תמורה טובה לכסף.

נראה שה-KX סבלה מבעיה שככל הנראה הסתדרה עם עדכון הקושחה האחרון. היא אמורה להיות אחת החסכוניות ביותר בשוק למעשה ולתת כאלף חשיפות ויותר על סט בטריות נטענות טריות.

לגבי הטשטוש - תראה באיזו רגישות (ISO) התמונה צולמה, האם האוביקט בפוקוס ובאיזה עדשה ומפתח צמצם השתמשו (מה שמשפיע על החדות מאוד). ה-KX נותנת בסך הכל תוצאות מאוד חדות ובכלל איכות התמונה ברוב מצלמות הקרופ X1.5 החדשות מאוד דומה.

אם בעיית הבטריות ב-KX אכן נפתרה מדובר באלטרנטיבה מעניינת ל-500D ול-D5000.

בנוסף - יש ציוד פנטקס יד שניה, צריך יותר סבלנות אבל מדי פעם צצות אפשרויות מעניינות. כמו שציין קובי מעליי - יש מספר מצבים מסוימים בהם מערכת של פנטקס לא באה בחשבון (בגלל העדר גופי FF ועדשות שונות), לציין שמצבים אלו לא רלוונטיים לרוב המכריע של החובבים.

ראוי לציין גם את סוני, כאשר בתקציב שלך יש את ה-A230, A330 ובאופן גבולי את ה-A380. יש להן תצוגה חיה יעילה מאוד, ל-A3X0 יש מסך מפרקי. המצלמות ידידותיות יותר לחובב המתחיל ולמי שעובר ממצלמות P&S. אישית לא התחברתי לגישה של סוני (צלמתי מעט עם A300), אבל מדובר בהחלט באופציה שניתן לשקול.

גילוי נאות - אני הבעלים של פנטקס K20D וכמה עדשות אולם לציין שהייתי כפסע מרכישת ניקון. חוץ מזה אני עובד מדינה ואין לי אינטרס אצל אף יבואן או יצרן מצלמות כל שהוא.

פורסם
  • מחבר

אני אפתח בזה שויתרתי על micro four thirds.

ssr, גם אני חשבתי על 500d, וההתלבטות היא מול pentax k-x.

היתרון הבולט שאני רואה ל-550 הוא המסך וזה ספציפית לא כל כך חשוב לי (מישהו מזהה עוד יתרון?).

ואז נשאר העניין של שוק היד השנייה. אני לא רואה את עצמי עובר ל-FF בזמן הקרוב אבל אין לי מושג איך תחביב הצילום עתיד להתפתח אצלי.

האם המלצתם על pentax כי היא טובה ? או כי היא מתאימה למחיר שביקשתי?

ניסוח אחר - נניח והיה לי תקציב אינסופי, והיו בשוק רק ה-500d וה-pentax k-x, עדיין הייתם ממליצים על ה-Pentax?

אם משווים תכונות אז ה-550 לוקחת, אבל תכלס בתמונות נראה שה pentax עמידה ה-ר-ב-ה יותר ב-iso גבוה.

קחו את הדוגמא הבאה: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM , תשוו אותן ב- 6400 iso.

מפריע שאין מספיק ביקורות ברשת (על pentax).

במידה ואני באמת בוחר pentax, יש דיל שנשמע לא רע בכלל, 4000 שקל ואני מקבל גוף + 18-55 + 50-200.

פורסם

הפנטקס היא אכן בחירה מעולה...

וה- 7D היא לא כתר ולא בטיח ובטח לא עומדת מול הפנטקס. זו לא אותה קטגוריה.

נכון להיום, החיישנים של קנון עדיין מעט מאחורי מה שיש לסוני (שבהם פנטקס משתמשת).

אם אתה לא מאמין שים ב- http://www.dxomark.com את ה- 7D שלך מול D90.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים