עבור לתוכן

בהתלבטויות קשות FHD V.S HD READY

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות טלויזיה (LCD או פלזמה, עדיין לא החלטתי) לחדר שלי.. משהו בגודל 46-50 אינץ'

אני הולך לחבר אליו ממיר של יס ואת המחשב שלי... רוב הסרטים אצלי הם DVDRIP ו divix למיניהם אבל אני לא שולל שימוש של BLUERAY

השאלה היא כזאת.. במה שווה להשקיע כרגע? אם אני אשים סרטי fhd אני לא אהנה בהם ב- hdready?

פורסם

נחסוך לך את ההתלבטות, בגדלים שציינת כמעט ואין היום HD READY, למעט דגמים ישנים וכמה פלזמות.

גם בין LCD ופלזמה אין לך מה להתלבט, אין לפלזמה שום יתרון משום בחינה שהיא על LCD. יש לה רק תופעות לוואי מעצבנות, כמו אפקט צריבה (גם בחדשות זה קיים , מנסיון) השתקפות של האור בגלל הפאנל זכוכית, והיא מאוד כבדה.

בסה"כ זאת טכנולוגיה מיושנת שדי הגיעה לסופה מבחינה מסחרית, כנס לכל חנות חשמל בימינו ותראה ש 99% מהקיר מסכים שלהם זה LCD.

אגב, ממליץ מאוד לעבור לסרטי HD, מינימום 720P, אין שום הגיון בלצפות באיכות נמוכה של DVD ו DIVX על מסך כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה..

השאלה שלי אבל האם ברזולוציה של hdready אני אקבל תמונה פחות טובה מאשר עם FHD?

אגב בזאפ כל הטלויות בגודל של 50 אינץ' הם פלזמה ולא LCD איך זה ייתכן?

פורסם

כן. מן הסתם הרזולוציה של READY היא 720P לאומת FHD שהיא 1080 ככה שההבל הוא כמעט פי 2 ברזולוציה מה שאומר שחדוד התמונה גבוה יותר פי 2

תקבל נתון חשוב שאנשים אומרים שהם מעדיפים 720P ולא FHD. למה ? כי ממרחק מסויים העין כבר לא רואה את כל הפיקסלים 1 ל- 1. מה שוקרה אתה מקבל עיוות של החדות תמונה ויוצא שזה לא משנה (תלוי מאיזה מרחק כן?) .. . . .

אבל בסך הכל אין מה להשוות FHD לREADY בעבודה עם מחשב למשל..

ודרך אגב סטנדרט LCD זה 52אינץ' אין להם סטנדרט של 50... אולי יש רק כמה בודדות בגדול כזה

פורסם
  • מחבר

למה אי אפשר לעשות השוואה אם משתמשים במחשב?

אין הרבה הבדל?

פורסם

נחסוך לך את ההתלבטות, בגדלים שציינת כמעט ואין היום HD READY, למעט דגמים ישנים וכמה פלזמות.

גם בין LCD ופלזמה אין לך מה להתלבט, אין לפלזמה שום יתרון משום בחינה שהיא על LCD. יש לה רק תופעות לוואי מעצבנות, כמו אפקט צריבה (גם בחדשות זה קיים , מנסיון) השתקפות של האור בגלל הפאנל זכוכית, והיא מאוד כבדה.

בסה"כ זאת טכנולוגיה מיושנת שדי הגיעה לסופה מבחינה מסחרית, כנס לכל חנות חשמל בימינו ותראה ש 99% מהקיר מסכים שלהם זה LCD.

אני מבין שהושפעת קשות ממבחן הפלזמות הגדול, בתוכנית של אורלי וגיא.

פלזמה זאת לא טכנולוגיה ישנה, הטכנולוגיה היום של הפלזמה מתקדמת מאוד.

דווקא במקום מואר, עדיף פלזמה על LCD.

בנוסף הפלזמה מציגה SD יותר טוב מLCD.

וזה שבחניות מציגים LCD לא אומר שזה עדיף.

גם OFFICE DEPOT וBUG וKSP וIVORY מציגים מחשבים כאלה ואחרים? אז הם המחשבים העדיפים? בפירוש לא!

פורסם
  • מחבר

הבנתי שגם תופעת "הצריבה" הידועה בפלזמות כבר לא קיימת זה נכון?

פורסם

למה אי אפשר לעשות השוואה אם משתמשים במחשב?

אין הרבה הבדל?

אפשר. אמרתי שבמחשב רואים הבדל בפירוש של שולחן עבדוה גדול יותר וכל התוכניות נפרסות על שטח גדול יותר. את זה רואים בפרוש...

יש לי מסך מחשב 23אינץ' FHD וזה עולם אחר לגמרי מהLCD הישן שלי...

פורסם

לפי מה ששמעתי, פלזמה קל יותר מLCD (לא ניסיתי להרים אף אחד מהם...).

תופעת הצריבה קיימת אבל כל עוד אתה לא תשים תמונה של חצי מסך שחור לגמרי וחצי לבן לשבועיים אז אין סיבה שתיצרב לך הפלזמה (אלא אם כן אתה משתמש בVOD ועד שתצא...). בכל מקרה לי בבית יש LCD FULL HD 42" בסלון וזה מצויין (קצת באסה שהDVD הוא RCA אדום צהוב לבן וגם הממיר וגם הוידאו וגם הסוני ככה שאין תמיכה משום דבר לHD אבל בקרוב זה ישתנה...)

פורסם

אגב, ממליץ מאוד לעבור לסרטי HD, מינימום 720P, אין שום הגיון בלצפות באיכות נמוכה של DVD ו DIVX על מסך כזה.

קודם כל,פלזמה מציג צבע שחור עמוק יותר=הצבעים שלו יותר עשירים וחיים.

מבחינה מסחרית ,אתה צודק בכך שיש יותר טל' של LCD בחנויות

אבל לפלזמה יש עוד הרבה שנים להיות בשוק.

פורסם

מה התקציב שלך ?

ויש פה הרבה שטויות

אם יש לך תקציב גדול לך על LCD LED

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים