עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

חיסון נגד שפעת חזירים זה טוב ? פפחחח.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
:smile1::lol:
פורסם

מישהו כאן גנב את הקופה ?

אני זוכר שבתחילה נאמר כ 450 מיליון שח' לכל החיסונים בכתבה נאמר נקנו חיסונים במיליארדי שקלים

הינה הכותרת של הכתבה מהקישור :

"שפעת החזירים: רוב הרופאים מסרבים להתחסן

מדינת ישראל רכשה חיסונים נגד שפעת החזירים במיליארדי שקלים, אבל בדיקת ‭24"‬ שעות" של "ידיעות אחרונות" מגלה שדווקא האנשים שאמורים לחסן את הציבור - נמנעים ברובם מקבלת החיסון. ממה הם חוששים, ובאיזה בית חולים מתחסנים הכי הרבה אנשי צוות רפואי?"

טוב יכול להיות שזו טעות אידיוט סופר

זה לא הגיוני המחיר כאן ! גם ב 450 מיליון שח' גם 65 שח' (כולל תחשיב של העלויות אולי ) לחיסון בכמויות כאלו ניראה לי מוגזם , אז מיליארדים :s05:

פורסם
  • מחבר

מה אכפת לך ? זה מהכיס שלך ? זה הממשלה שילמה, לא האזרחים ( חי חי )

חוץ מזה, עכביש, אתה כבר לקחת וויטמינים נגד חנזירים ?

העיקר הכותרת המפוצצת. תראה איך המדינה משקיעה באזרחים, לא חוסכת אגורה.

חלם זה שם, לא פה.

פורסם

מאוד מצחיק, במיוחד הקומיקס. חיחיחי

בנתיים עשרות אנשים נפטרו בארץ מסיבוכי השפעת, הרבה יותר ממספר הנפטרים בכל העולם מסיבוכי החיסון. לא יודע כמה מכם ראו מישהו מת מדלקת ריאות, אותי לפחות זה אף פעם לא הצחיק.

ד"א - אני כבר התחסנתי באחד מהימים הראשונים למבצע החיסון. אני לא הולך רק ברברס ועוד לו צמחו לי אוזני חזיר וגם לא זנב מסולסל.

פורסם

ואתה גם לא יודע עד כמה באמת אתה מחוסן משפעת החזירים, או איזה השפעות לטווח ארוך יהיו לזה.

פורסם
  • מחבר

" עשרות אנשים נפטרו בארץ מסיבוכי השפעת "

אה ? מה ?! יש מגפה ולא סיפרו ? ???

חמוד, השפעת הספרדית בשנים 1918 - 1920 הייתה קטלנית.

המספרים המוערכים הם 50 - 100 מיליון מתים.

בשנים האלה, גודל האוכלוסייה המוערך היה 1.8 מיליארד ואלה היו תחילת שנות התעופה והעולם הגלובלי.

אם השפעת הנוכחית הייתה קטלנית באותו קנה מידה, ובהתחשב בנתונים הבאים :

1. גודל האוכלוסייה הוא מעל ל 7 מיליארד.

2. העולם הוא כפר גלובלי אחולשקשוקי. היום אתה חולה בסין ותוקע נאד,

בעוד 12 שעות אתה מדביק 500000 בהודו או פקיסטן או יפן או טיוואן או באירופה או בטורונטו.

או בכל מקום אחר בעולם.

3. השפעת הנוכחית התפרצה וקיימת מעל ל 3 - 4 שנים

היו צריכים להיות לך קרוב ל 0.1 - 2 מיליארד מתים עד עכשיו .

אחוזי התמותה הם לא יותר מהנורמה ( כרגע ) וזה בהתחשב בפגיעות של האוכלוסייה על כל טווח הגילאים ובכל טווח הבריאות.

אני לא אומר שהשפעת הנוכחית לא מסוכנת, אני כן אומר שהיא לא מסוכנת כמו שעושים ממנה.

פורסם

אחוזי התמותה הם לא יותר מהנורמה ( כרגע ) וזה בהתחשב בפגיעות של האוכלוסייה על כל טווח הגילאים ובכל טווח הבריאות.

יש לך ביסוס להצהרה הזאת?

האם בשנה שעברה, נכון ל1 בדצמבר מתו בישראל 63 אנשים מסיבוכים של שפעת החזירים?

או שבעה אנשים בתוך יומיים?

(ונכון, כמעט לכולם יש רקע של מחלות קשות אחרות, בשורה התחתונה הם מתו מסיבוכי מחלת השפעת)

פורסם
  • מחבר

תגיד, אתה רציני ? :smile1:

בחייך, אני מכיר אותך קצת יותר מחושב מתגובה כזאת.

אתה לוקח שנה אחת ומספר מקרים רנדומלי ( שנראה גבוה ) ומבסס שאלה עליו ?

הרי כל בית חולים ( ומשרד הבריאות ) פטר את עצמו מחקירת מוות בצורה פשוטה -> סיבוכים של שפעת חזירים, יאללה, תרשמו ותכניסו לארון.

סתם לדוגמא, ( אין לי מושג המומחה בכתבה אבל תעבור על המספרים, תכף נמצא עוד, אני זוכר שקראתי כמה וכמה )

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSTRE58E6NZ20090916

מצד שני, שלא תגיד שאני משוחד או מסתיר מידע :

http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/ferguswalsh/2009/11/death_rates_and_mutations.html

רגע, תכף נמשיך.

עריכה -

http://www.health.nsw.gov.au/publichealth/Infectious/reports/influenza_02112009.asp

פורסם

זה מפאקינג ספטמבר

רק בשבוע האחרון היה גידול של 8% במוות משפעת החזירים (800 אנשים בעולם)

[br]פורסם בתאריך: 1.12.2009 בשעה 20:08:31

הרי כל בית חולים ( ומשרד הבריאות ) פטר את עצמו מחקירת מוות בצורה פשוטה -> סיבוכים של שפעת חזירים, יאללה, תרשמו ותכניסו לארון.

יש קשר בין הפרנויות האלו לפרנויות שאתה והעכביש (אתם אותו משתמש או שבמקרה שניכם מפגינים אותה אינפנטיליות?) מעלים בקשר למאגר הביומטרי?

פורסם
  • מחבר

תבדוק שוב, חמוצילה.

הנה, כדי שלא יהיה קשה.

http://www.health.nsw.gov.au/publichealth/Infectious/reports/influenza_02112009.asp

הנה עוד מומחה :

http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2009/1106/1224258189158.html

האתר של CDC , מעקב שוטף :

http://www.cdc.gov/flu/weekly/fluactivity.htm

חוץ מזה, בכלל שכחתי שקראתי את זה ( מעניין אם החיסון אפקטיבי, אאםםם אאםםם, אויינק ):

http://health.nana10.co.il/Article/?ArticleID=679364&TypeID=1&sid=220

פורסם

בדיון הזה בשלב זה עדיין אני מחכה לתגובתו המלומדת והבהירה של דר' פאנגיי , אבל בינתיים עומרי ( מנה מנה ) מפסיד ( אתה רואה אני מתחיל איתך בנחמדות שלא תגיד ;) ) בדיון , ואני כמובן מריע למר אלמוני ( תראה להם מי פלמוני ומי סתם פלצפן ) כי באמת קצת קשה לי לקבוע את דעתי מכול המידע המפוקפק , נכון אומנם החברה הרופאים עצמם מתחסנים באחוזים נמוכים ואכן העובדות שהחיסון פותח בחופזה ולי אישית אין ידיעה ברורה על מה הוא מכיל ( החיסון ) ובכלל אין לי שום סטטיסטיקה , אז אני נשאר דביל שאיננו מחוסן אבל מתרחק מחברת בני אדם ככול האפשר אם אני לא מוכרח ובטח לא מתערבב עם "פשוטיי העם " כמותכם - חחחח אבל איך שאמר אלמוני , מה אני איכפת לי אם החיסון יעיל וכמה הוא עלה ? זה הם מהממשלה שילמו על זה . :lol: :'( :lol: :'( :lol: :'(

פורסם

אני אענה מאוד בקצרה ובנקודות

* אכן קיים וויכוח לגבי פוטנציאל הקטלניות של A/H1N1 כאשר יש מומחים למחלות זיהומיות שטוענים שהשפעת הזאת לא קטלנית יותר מהעונתית. חשוב לציין כמובן שהשפעת העונתית אינה קוטלת קנים כלל ועיקר וקוטלת מאות אנשים (לפחות) בישראל כל חורף - יותר ממספר קורבנות הדרכים לדוגמא. דבר נוסף הוא שהשפעת H1N1 תוקפת יותר צעירים באופן יחסי וכן מהלכה ארוך יותר. המשמעות היא לא רק תמותה - אלא גם אובדן פוטנציאלי של ימי עבודה רבים ופגיעה רבה במשק.

* אם כבר, קיים תת דיווח של מקרי מוות עקב H1N1. רופא לא ירשום Influenza H1N1 בתעודת הפטירה (לא כגורם ישיר ולא כגורם תורם) אם אין לא משהו מדויק יותר. מטופל שנפטר מדלקת ריאות סוערת ואין אבחנה מדויקת של H1N1 (פשוט כי לא נלקחה דוגמא, או לחילופין הדוגמא חזרה חיובית רק אחרי פטירתו של המטופל) - צירוף האותיות H1N1 לא יופיע בתעודה, כנראה שגם לא Influenza. אם בלשכת הבריאות המחוזית לא ידלקו נורות אזהרה אחרות לגבי המקרה, הם יתייחסו רק לתעודת הפטירה והנפטר לא "יכנס לסטטיסטיקה" של קורבנות השפעת.

* אין שום נתון עד כה שהחיסון ל-A/H1N1 מסוכן יותר מחיסונים אחרים. ההיסטריה וההסטה נגד חיסונים קיימת כבר מאתיים שנה - התחילה עם כל מיני הפחדות שווא נגד החיסון של ג'נר לאבעבועות שחורות, המשיכה בשנות השישים עם המחקר הבריטי המזויף על הקשר בין חיסונים לאוטיזם וממשיכה היום עם תיאוריות קשר סבוכות. חיסון הוא אחד מהכלים היותר "טבעיים" שיש היום לרפואה - מטרתו לעודד את מערכת ההגנה הפנימית של הגוף להלחם בפולשים.

פורסם
  • מחבר

אהבתי. ברצינות. תגובה עניינית. יפה.

:xyxthumbs:

חוץ מ ... השורה האחרונה,

" חיסון הוא אחד מהכלים היותר "טבעיים" שיש היום לרפואה -

מטרתו לעודד את מערכת ההגנה הפנימית של הגוף להלחם בפולשים. "

מטרתו של החיסון היא אכן כמו שכתבת, אבל " טיבעיים " ? בולשיט !

יש חיסון " טיבעי " שנוצר לאדם לאחר מגע עם פתוגן חי ודינמי ויש חיסון " תעשייתי מודרני " שבני באדם רקחו.

" תעשייתי מודרני " לא שווה " טיבעי ". נקודה.

מיץ תפוזים סחוט, טרי, מהעץ אצלי בגינה, לא שווה למיץ תפוזים של קריסטל או פריגת.

*** אני לא טוען לתאוריית קשר או כל חארטה אחרת. שיהיה ברור לחלוטין. ***

הטענות שלי הן אלה :

1. שפעת החזירים הנוכחית לא קטלנית כמו שמציירים ומפרסמים אותה.

2. החיסון שמיוצר נגדה לא עבר שום בדיקות רקע וביקורת ( טענה ערטילאית, אין לי שום הוכחה לעניין :screwy::facepalm: )

3. חברה שמייצרת חיסונים לא תכניס ( לא אמורה ) חומרים שיפגעו באוכלוסייה,

אבל פקטור הכסף ולחץ מגורמים שונים ושיקולים זרים הם המניעים העיקריים ( קונספירצייה !!! ) ביצור ולא הדאגה לבריאות הציבור.

ולכן, חיסונים שונים ( מבחינתי בלבד :screwy: ) מפוקפקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.