עבור לתוכן

הדבר היחיד שמשפיע על "מהירות המעבד" זה כמות הGhz?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזאת שאלה די מטומטמת ומן הסתם כבר שאלו אותה...אבל לא מצאתי תשובה...

בעצם ההבדל היחיד בין E5200 לE8400 הוא זכרון הקאש? כמה זה משפיע? [אני לא מדבר על איכות החלקים...נגיד ששניהם על אותה מהירות]

ובעצם ההבדל היחיד בין E8200 לE8600 הוא אובר קלוק מסכן מהמפעל?

אם ככה אובר קלוק אפילו לא גדול במיוחד אמור לשנות תביצועים בצורה משמעותית למה לא מרגישים בזה כמעט?

[אני לא מתייחס פה לכמות ליבות זה ברור שמשנה...]

פורסם

באס יותר גבוה, סט פקודות מתקדם יותר תמיכה ב VT וגם זיכרון מטמון ומהירות. בטוח שיש עוד כמה דברים אבל זה הרוב בגדול.

פורסם

מי אמר שיש הבדל גדול בביצועים של מעבדים מאותה סדרה?

אוברקלוק יכול להוסיף לא מעט ביצועים. תלוי במעבד ובמה שמריצים עליו.

פורסם

ובעצם ההבדל היחיד בין E8200 לE8600 הוא אובר קלוק מסכן מהמפעל?

אהמ... אולי אתה לא מודע לזה, אבל אוברקלוקינג "ביתי" זה העלאת תדר המעבד ע"י העלאת הבאס (חוץ ממעבדים מסויימים מאוד). כאן המעבדים מגיעים עם באס זהה אבל מכפלות שונות. עקב הבאס הזהה הדרישות משאר הרכיבים, כגון לוח האם והזכרונות, לא עולות במילימטר, וגם עבור OC ביתי תקבל מרווח פעולה רחב יותר, כי לרוב מה שיגביל אותך בסוף יהיה תדר הבאס שהלוח יכול לעמוד בו ולא התדר הסופי של המעבד. מבין מה ההבדל?

פורסם

באס יותר גבוה, סט פקודות מתקדם יותר תמיכה ב VT וגם זיכרון מטמון ומהירות. בטוח שיש עוד כמה דברים אבל זה הרוב בגדול.

מי אמר שיש הבדל גדול בביצועים של מעבדים מאותה סדרה?

אוברקלוק יכול להוסיף לא מעט ביצועים. תלוי במעבד ובמה שמריצים עליו.

אני חושב שזה שילוב של שתי התשובות. בישומים שתדר המעבד משחק תפקיד עיקרי, ההמהרה משפרת מאוד את הביצועים, אפי' בהשוואה מלאה להעלאת התדר. אך ישנם ישומים שהVT יותר קובע וכד', ולכן ההמהרה משפרת את הביצועים בקצת.

פורסם

באופן כללי ובלי להתייחס להשוואה שהבאת פה - לא כל סדרת מעבדים היא מאותה ארכיטקטורה, וגם לזה יש השפעה.

המון גורמים משפיעים על הביצועים...

פורסם
  • מחבר

ארכיטקטורה בסופו של דבר מוסיפה רק ליכולות אוברקלוק, לא?

וויק07 הבנתי...אבל בכ"ז זה נראה מוזר שהחברות בונות על זה שנעשה אוברקלוק למוצרים שלהם ואז רק נקבל תמורה אמיתית לכסף...

פורסם

ישנם מעבדים שלמים שבנויים בשביל שהאוברקלוק יהיה האופטימאלי ביותר כמו מעבדי האקסטרים שבהם לאו דווקא צריך להעלות את הבאס, אפשר גם להעלות מכפלה.

אבל דגשים של ארכיטקטורה הם ממש לא אוברקלוק, האוברקלוק זאת גם התוצאה של:

*הקטנת תהליך ייצור

*פליטת חום נמוחה יותר

*צריכת חשמל נמוכה יותר

ומן הסתם שבארכיטקטורה חדשה מקבלים גם תמיכה בסט פקודות, קאש בכמות שונה, ובאופן כללי יכולת עיבוד טובה יותר, ללא קשר ישיר לתדר.

קח למשל את מעבד הDUAL CORE E6300, זה מעבד בעלות של 350 שקלים עם יכולות אוברקלוק מספיק טובות שגם ללא מאמץ גדול הוא יכול לעקוף בביצועיו את E8500 למשל, וכך בעצם לחסוך כסף ולקבל יחסי עלות\תועלת טובים יותר בהתאם לדרישות הביצועים של מחשבים היום.

פורסם
  • מחבר

ומן הסתם שבארכיטקטורה חדשה מקבלים גם תמיכה בסט פקודות, קאש בכמות שונה, ובאופן כללי יכולת עיבוד טובה יותר, ללא קשר ישיר לתדר.

זה בדיוק מה שרציתי לדעת...יכול להיות הבדל בין שני מעבדים עם אותו קאש ועל אותה מהירות? איך יודעים דבר כזה?

פורסם

ברור, זה איך שהמעבד בנוי. לכן לא משווים בין פרטים טכניים כמו תדר/קאש.. אלא פשוט מחפשים ברשת מבחני ביצועים של המעבדים אחד מול השני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים