עבור לתוכן

הייתם רוצים לגדל את ילדכם, בעולם אלקטרוני וממוחשב?

Featured Replies

פורסם

שהייתי ילד קטן, הייתי יושב שעות רבות על המחשב (אני מדבר על שנות ה- 90) עוד בתקופה שהאינטרנט לא היה מפותח ומחשבים, עוד לא היו נגישים לכולם. אני מצטער על כל רגע, שהייתי סגור במעין בועה שאח"כ השפיעה עליי בתחומים רבים בחיים. אני מסכים, שהקידמה והטכנולוגיה תרמה ושיפרה לנו את החיים באופן ניכר.

אבל מצד שני היא שפיעה על כולנו לרעה. אנשים מתמכרים לטלוויזיה/מחשב ובמקום לצאת החוצה ולראות קצת את העולם. לקרוא ספרים, לטייל, לעשות ספורט וכד'. כל אחד תקוע עם המחשב שלו. זה מגיע למצב שהיום, לילד בכתה ד' יש טלפון סלולארי ובגיל 10-12 כבר יש פייסבוק. פעם, מי היה מאמין שלילד בגיל כזה יהיה טלפון סלולארי? לא יודע מה איתכם, אני חושב שעם כל היתרונות שהמחשבים הכניסו בעולם. במידה מסויימת המחשבים/טכנולוגיה הרסו והורסים את האנושות.

פורסם

להפך, האנושות הרסה את עולם המחשבים אם כבר.

זה אחריות של הורה לא לתת או כן לתת לילד שלו מחשב.

אני יודע שכשאני הייתי קטן הייתה לי ילדות טובה ולא הייתי בבית בכלל, רק בחטיבה התחלתי לאט לאט עם הקטע של המחשבים.

אני יודע שהילדים שלי יגדלו במושב, או במקום אחר שלילדים יש מה לעשות בחוץ, וכמובן שלא אתן להם לשבת כל היום מול המחשב.

לדודה שלי יש ילדה שעוד לא עלתב לכיתה א, וכבר רוצה לקנות לה מחשב שיהיה לה מה לשחק.. זאת הבעיה האמיתית..

פורסם

אני מסכים לגמריי שהמחשב בפרט והטכנולוגיה בכלל ,הרסו את הדור הזה (לפחות מבחינה פיזית ) ,אבל הבעייה היא שהיום ילד שיוצא להיסתובב ב"עולם" (גן ציבורי הקרוב) הוא לא ימצא שום דבר חוץ מאלכוהול .

לפעמים ,המחשב הוא אלטרנטיבה עדיפה על הליכה בין הגנין הציבוריים והרחובות .

אבל אני מסכים שהעולם הזה מסתמך יותר מדיי על טכנולוגיה.

פורסם

להאשים את הטכנולוגייה והקידמה בבעיות שיש זו התנערות מוחלטת מהאחריות האישית שיש לבני האדם כלפיי עצמם.

נקודה.

BENOR, היית ילד וישבת שעות על המחשב ? הוריך אשמים, לא הטכנולוגייה של המחשב.

פורסם
  • מחבר

במידה מסויימת הקצנתי את זה, פשוט זו המגמה הכללית שיש היום ולדעתי, חבל. אני מסכים איתך, שהאחריות בקטע הזה נופלת בעיקר על ההורים. בגיל כזה המודעות האישית, נמוכה מאוד. נראה לי שלהורים, (לרובם הגדול לפחות) יותר נוח שהילדים שלהם יהיו במחשב, מאשר לרשום אותם לחוגים פעילויות שונות וכד'.

פורסם

ראה, זו לא הקצנה.

להאשים את הטכנולוגיה זה כמו להגיד את הדבר הבא :

" המכוניות והטכנולוגייה הנילווית אשמים בתאונות הדרכים ומספר ההרוגים וגורמים להרס האנושות "

נכון, לטכנולוגייה עצמה יש קשר אבל מאחוריה נימצאים בני אדם בעלי שכל ויכולת להבחין בין טוב ורע.

וכשבני האדם נוהגים בפראות או בחוסר אחריות ( לא מצייתים לחוקים, לא מטפלים ברכבים, נוהגים שתויים וכולי ) יש תוצאות בגלל בני אדם, לא טכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

כשאמרתי שזו המגמה הכללית, לא התכוונתי להתפתחות הטכנולוגיה אלא למצב שבו הילדים/בני הנוער נמצאים בו - שהייה ארוכה מול המחשב/טלוויזיה.

פורסם

נו, בסיידר, אתה מתכוון למצב.

אתה יודע, הזכרת לי את הסרט " סאותפארק " שבו האימא של אחד החברה מתרגזת על איזו סידרה וכמה דמויות

ויוצאת למלחמה נגד קנדה ושידורי התוכן הלא מוסרי .

;D

לפחות שם עשו משהו. ומתי בעולם האמיתי ? בעתיד, מתישהו ...

פורסם

Blame Canada :xyxthumbs:

פורסם

לא, אני לא חושב שזה רע בכלל, טכנולוגיה לא מונעת ספורט, זה עצלנות של הבנאדם

ופעם בשנות ה90 כדי לדעת משהו מסויים היית צריך להיות עם קשרים וכו'

היום אתה פשוט פותח גוגל ושולף את המידע

ולא כל הילדים תקועים היום בפייסבוק וטלפונים וכו', אחותי בת 9 והיא לא לוקחת את הטלפון איתה, בקושי יודעת לגלוש באינטרנט, לא משחקת משחקים במחשב וכו'

קנדה המניאקים

blame_canada_1.jpg

פורסם

ו ... בהמשך לדיון ... חידושים והפתעות.

לאחר צפייה וקריאת הדבר הבא :

http://www.tomsguide.com/us/Nintendo-DS-Marriage-Game-Ceremony,news-5238.html

החלטתי ( לאחר דין ודברים עם עצמי ) שטכנולוגייה, אכן דופקת את האנושות.

יותר נכון, האנושות ( או אנשים ) הולכים אוטוטו לדפוק את הטכנולוגיה :smile1: וזה כבר מצב ... הזוי.

פורסם

וחתונה שזה משהו שנובע מדת, לא דופק את האנושות? למה לעזאזל אתה הולך וקושר את עצמך לבחורה אחת לכל החיים? זה כמו לירות לעצמך ברגל

פורסם

אה ? מה קשור פה דת ? מדברים על טכנולוגייה ואיך היא דופקת את האנושות ...

חתונה ? מילא, בן אדם עם בן אדם, בן אדם עם ...נינטנדו ?! ?! שמישהו יתן לי כאפה. אני לא מאמין למה שאני קורא. זה פשוט חולני.

מה שמזכיר לי, טכנולוגייה וחולניות ( לא יודע כמה זה קשור לטכנולוגייה אבל חולניות על בטוח !! ).

אללה יוסטור. אנשים פשוט ... אין לי מילים :facepalm:

יש סרט, דוקומנטארי, בשם My Car Is My Lover

FUUUUUCK , מה שמספרים ומראים שם, חבל על הזמן, וזו תופעה מתפשטת, קוראים אותה mechaphiles

http://www.thedocumentaryblog.com/index.php/2008/06/04/my-car-is-my-lover/

פורסם

חולה אולי

אבל אם נמאס לו מאשתו הוירטואלית הוא פשוט מוחק אותה

פורסם

שהייתי ילד קטן, הייתי יושב שעות רבות על המחשב (אני מדבר על שנות ה- 90) עוד בתקופה שהאינטרנט לא היה מפותח ומחשבים, עוד לא היו נגישים לכולם. אני מצטער על כל רגע, שהייתי סגור במעין בועה שאח"כ השפיעה עליי בתחומים רבים בחיים. אני מסכים, שהקידמה והטכנולוגיה תרמה ושיפרה לנו את החיים באופן ניכר.

אבל מצד שני היא שפיעה על כולנו לרעה. אנשים מתמכרים לטלוויזיה/מחשב ובמקום לצאת החוצה ולראות קצת את העולם. לקרוא ספרים, לטייל, לעשות ספורט וכד'. כל אחד תקוע עם המחשב שלו. זה מגיע למצב שהיום, לילד בכתה ד' יש טלפון סלולארי ובגיל 10-12 כבר יש פייסבוק. פעם, מי היה מאמין שלילד בגיל כזה יהיה טלפון סלולארי? לא יודע מה איתכם, אני חושב שעם כל היתרונות שהמחשבים הכניסו בעולם. במידה מסויימת המחשבים/טכנולוגיה הרסו והורסים את האנושות.

אני ממש מתקשה לקבל טענה אחת הכי קטנה שמיחשוב זה דבר רע

אם היית נולד בשנות ה 80 היית מתבודד מול ה הטלויזיה והוידאו , ובשנות ה 70 היית שומע תקליטים ורדיו כל היום ולפני 3000 שנה היית נחבא אל הכלים כמו שאול המלך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים