עבור לתוכן

לוח אם של Intel או של Gigabyte

Featured Replies

פורסם

היי,

איזה לוח יותר מומלץ והאם ההבדלים משמעותיים?

Intel - Intel BLKDP55WB Whitesburg או Gigabyte GA-P55-US3L

בכוונתי להרכיב עליהם I5 עם 4 ג'יגה 1333 הרץ.

אשמח לתשובה בהקדם

תודה.

פורסם

לגבי ההבדלים בין הלוחות.. יש לא מעט הבדלים בין לוחות אם בכלל (לאו דווקא בין לוחות ה-P55). דוגמאות:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) ---> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

תחליט מה חשוב לך בלוח ועל סמך זאת תדע לבחור לוח מבין השלושה. (יש גם P55M-UD2 שעולה 600 שקלים)

נ.ב. אי אפשר לבצע אוברקלוק ב-DP55WB.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לעשות OC כך שזה פחות רלוונטי.

אני מודע להבדלים בינהם מבחינת החיבורים. אולי לא ניסחתי את השאלה טוב, כוונתי היתה האם יש הבדלים מבחינת הביצועים ? האם לוח אחד יכול להחזיק כרטיס מסך 4870 והשני לא או פחות.

רק מבחינת הביצועים עצמם חשוב לי לדעת.

תודה.

פורסם

לא, אין הבדל בביצועים. :)

מה שמותיר רק את סוג ההבדלים שציינתי קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים