עבור לתוכן

לוח אם ABIT fn-m2s עם HD 5850 האם כדאי להחליף לוח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש,אני מקווה שהאשכול קשור לפורום זאת הקטגוריה הכי מתאימה שמצאתי בשביל הבעיה שלי.

הזמנתי לפני יומיים כרטיס מסך של ספייר HD5850

אני רוצה לדעת אם אני צריך להחליף מעבד ולוח אם כדי לשחק משחקים כבדים עם המפרט הנוכחי.

AMD ATHLON 64 X2 3600+

socket AM2

שכל מעבד בעיקרון זה 2000 אבל עשיתי לו אובר קלוק ל 2400 ובקרוב אחרי שאני אקנה את הספק החדש אני אמתח אותו עד כמה שאפשר

כרגע אני עם ספק 250W.

לוח אם די סביר שאפשר לשחק עם ההגדרות OC שלו הרבה של ABIT nf-m2s-.

2גיג'ה זיכרון.

אני על וינדוס 7 64

מדובר על משחקים כמו GTA 4 וקריסס עם רזולוציה של 1440על 900.

פורסם

בוא נראה: נכון לעכשיו יש לך מעבד חלש למדי (ועתיק למדי), ספק שלא יחזיק חצי מהכרטיס שקנית, מערכת 64 ביט על מחשב עם 2GB זכרון, ולוח האם זה מה שמדאיג אותך?

אין לי כוח להרחיב, בכל זאת כבר 3 בלילה, אבל הנה עצה קטנה: תבטל את ההזמנה המטורפת הזו ודבר עם כמה חבר'ה כאן בפורום מחר - אולי הם יכניסו לך לראש איזושהי הבנה בסיסית בתחום הרכיבים השונים. פשוט, Ragg היקר, ככה ממש לא עושים. אתה זורק 1500 שקל לאויר.

פורסם
  • מחבר

אין לי שום בעיה במערכת ההפעלה שעובדת על 2 ג'יגה זיכרון,המחשב עובד מעל ומעבר וה 1500 הוא לא סתם זריקה לאווויר בכלל,מקסימום אם נצטרך לקנות מחשב חדש נקנה בלי כרטיס מסך.

אבל אם אוכל להריץ משחקים עם המפרט הנוכחי עם כרטיס מסך חדש אז למה לא?

אני עובד עם כרטיס מסך גם עתיק של אסוס X1050 ואני לא מצליח להריץ משחקים חדשים כי הוא לא תומך ב שדר 3.

משחקים שעובדים על שדר 2 עובדים אצלי חלק...

פורסם

אני אנסה להסביר לך כמה דברים בקצרה:

1. מערכת הפעלה 64 ביט טובה בזה שהיא יודעת לנצל יותר 4GB+, בהבדל ממערכות 32 ביט. הבעיה היא, שזה בא במחיר מסויים שכן עקב כתובות ארוכות יותר, תצרוכת הזכרון בפועל גדולה יותר - ולכן על מערכת עם פחות מ3.5-4GB זכרון הייתרון של 32 ביט הוא למעשה שלילי.

2. שוב אני אומר: אם אתה מתכוון לקנות כרטיס מסך חזק כמו ה5850, תצטרך להוציא מיידית עוד כ400 שקל ואף יותר על ספק כוח. גם עם כרטיסים צנועים יותר תצטרך להחליף ספק, אבל כרטיסים אחרים עשויים להסתפק באחד פשוט יותר.

3. כאן אנחנו מגיעים לעניין המרכזי: צוואר בקבוק. מערכת מחשב תמיד תפעל לפי הרכיב האיטי ביותר. אין כל טעם בכרטיס מסך שהיה יכול תאורטית לתת 60 פריימים בשניה, אם המעבד שברשותך מסוגל לספק את החישובים הדרושים ממנו רק 20 פעם בשניה. דווקא GTA הוא משחק מאוד תובעני מבחינת המעבד, ואני בספק רב מאוד שברזולוציה האמורה ואפילו קצת מעבר תראה הבדל ביצועים ממשי בין ה5850 לבין כרטיסים כמו ה4870 שעולה חצי מהמחיר וייתכן שאפילו כמו ה4770 שעולה שליש.

4. ולעניין שכותרת: בחירת לוח האם משפיעה על האפשרויות שיש לך בהתקנת רכיבים, אפשרויות רייד, אפשרויות OC, אמינות ויתירות (ביוס כפול, למשל) וכו. ההשפעה של הלוח עצמו על הביצועים במשחקים היא זניחה עד לא קיימת (כן, אפילו אם משווים PCI-E 1 ל2). בהתחשב בכך שכל שאר המפרט שלך נשאר זהה, אין כל טעם בהחלפת לוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים