עבור לתוכן

מחפש מפרט למחשב גיימינג רציני ב2000 ומטה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב רציני לגיימינג שיחזיק משחקים חדשים בהגדרות גבוהות לשנה שנתיים הקרובות (לפחות). אני כרגע די מוגבל מבחינה תקציבית עד אלפיים שקלים (אפשר לחרוג מעט מאוד) אך ברשותי מסך ישן. אשמח לקבל הצעות לבניית מפרטי מחשבים שעומדים בדרישות שלי. כמו כן, אשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות בבניית מפרט מחשב עצמאית לעומת קניית מחשב מותג?

תודה רבה לכל העוזרים

אביחי

פורסם

איזה צג צפוי להיות מחובר למערכת החדשה ?

והאם צג זה צפוי להיות מוחלף בטווח הזמן שציינתה ?

פורסם

...כמו כן, אשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות בבניית מפרט מחשב עצמאית לעומת קניית מחשב מותג?

אני מקווה שאתה מבין ש"מחשבי מותג", כאשר הכוונה לאלה המגיעים מורכבים מראש מHP או DELL, לא לאלה שפשוט בנויים לפי מפרט קבוע מראש בחנות עצמה - הם פשוט דרך לגבות יותר כסף תמורת שם. לא תקבל שום תוספת, רק תשלם יותר. אה, וב2K ממש לא תקבל מחשב "מותג" שיצליח להתמודד עם משחקים בצורה טובה.

בקיצור, לך על E6300+HD4770+P31+מה שמסביב וזהו.

פורסם
  • מחבר

הצג הוא צג פשוט 17 אינץ' של מאג והמטרה היא להחליפו בטווח הקרוב כאשר התקציב יאפשר. ובאמת לא התכוונתי למחשבי מותג כאלה אלא למחשבים שמוכרים בחנויות לפי מפרט שלהם.

פורסם

המפרטים ה"מוכנים" בחנויות נוטים להיות זולים יותר מאשר אותם החלקים בהרכבה עצמית של המפרט, אבל זה עוד לא אומר שהם בהכרח המשתלמים ביותר. אל תשכח שלחנות יש אינטרס להציע מפרטים שמשתלמים לה, לא בהכרח לך כלקוח. אם חנות כלשהי מרוויחה קצת יותר על מעבד מסויים, או שהיא נתקעה עם עודפים ממנו, או שהוא מאפשר לה להכריז "מעבד מרובע ליבות" כשהם מפרסמים את המפרט בעיתון למרות שמדובר באיזה Q8200 מעפן כאשר שאר המפרט בכלל שווה לתחת - אז זה מה שתראה ב"מפרטים המוכנים".

כמובן שלא מדובר בכלל גורף, ויש גם מחשבים משתלמים בקטגוריה הזו - אני רק אומר שצריך להיות זהיר. בשביל זה עדיף קודם להרכיב מפרט ב"יד חפשית", בגבולות התקציב או טיפה מעבר, ואז להשוות את המפרטים המוכנים אליו, הן במחיר והן באיכות המפרט עצמו. אסור לקבוע בסיס לפי "מפרט מודעה".

פורסם
  • מחבר

המפרטים ה"מוכנים" בחנויות נוטים להיות זולים יותר מאשר אותם החלקים בהרכבה עצמית של המפרט, אבל זה עוד לא אומר שהם בהכרח המשתלמים ביותר. אל תשכח שלחנות יש אינטרס להציע מפרטים שמשתלמים לה, לא בהכרח לך כלקוח. אם חנות כלשהי מרוויחה קצת יותר על מעבד מסויים, או שהיא נתקעה עם עודפים ממנו, או שהוא מאפשר לה להכריז "מעבד מרובע ליבות" כשהם מפרסמים את המפרט בעיתון למרות שמדובר באיזה Q8200 מעפן כאשר שאר המפרט בכלל שווה לתחת - אז זה מה שתראה ב"מפרטים המוכנים".

כמובן שלא מדובר בכלל גורף, ויש גם מחשבים משתלמים בקטגוריה הזו - אני רק אומר שצריך להיות זהיר. בשביל זה עדיף קודם להרכיב מפרט ב"יד חפשית", בגבולות התקציב או טיפה מעבר, ואז להשוות את המפרטים המוכנים אליו, הן במחיר והן באיכות המפרט עצמו. אסור לקבוע בסיס לפי "מפרט מודעה".

טוב לדעת. אבל אני לא מבין בזה כמעט כלום והייתי שמח אם מישהו יתן לי מפרט בערך כדי שאוכל לבדוק מחשבים שאני רואה באינטרנט. כמו כן ניתקלתי במחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC_HI46008600 והוא נראה לי ממש טוב. אשמח לשמוע מה דעתכם עליו האם כדאי או לא. ואם כן אז האם כדאי לשדרג משהו מהרשימה שנמצאת שם למטה.

תודה רבה

אביחי

פורסם

אם הנך "מבין בזה כמעט כלום", חוש נא והיחפז להכין "שיעורי בית" כראוי - כדי שתוכל "להבין בזה" מספיק כך שלא תזדקק ללמוד מהניסיון העגום שלאחר-מעשה !

ישנם די מדריכים ויתר חומרי-לימוד טובים בתחום - רובם בחינם, וחלקם אפילו בעברית.

שאחרת, גם 1,001 מפרטים שייבנו פה בעבורך כנראה ייראו לך זהים כמעט - ובסוף תבחר לפי המחיר, ולפי השמות המפוצצים... רק כדי לגלות לאחר-מעשה שלא כל הנוצץ זהב הוא, ושהכי זול בד"כ עולה הכי ביוקר בסוף.

פורסם

כמו כן ניתקלתי במחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC_HI46008600 והוא נראה לי ממש טוב. אשמח לשמוע מה דעתכם עליו האם כדאי או לא.

המחשב הזה הוא דוגמה מצויינת למה שהתכוונתי כאשר אמרתי מפרט "מוזל" אבל לא משתלם בעליל: מעבד מיותר, כרטיס מסך חלש מאוד, הארד דיסק קטן יחסית (אחד של 500 יעלה סה"כ כ20-50 שקל יותר - מה שמביא אותי לנקודה הקריטית הבאה, ראה בהמשך), ספק לא משהו בכלל וכו'.

הנקודה השניה היא עניין ה"שדרוגים": מפתים את הלקוחות עם מפרט בסיסי וזול, ואז מציעים שדרוגים - שבדרך פלא, מעלים את מחיר המחשב להרבה מעבר למה שהיית מקבל בהרכבה חופשית של אותו המפרט. זוכר שהזכרתי את ההפרש במחיר בין 320GB ל500GB? זוכר שזה 20-50 שקל בחנויות? כאן עלות השדרוג הזה קפצה פתאום ל150 שקל! 2 גיגה נוספים לזכרון עולים כ230-240? כאן השדרוג יעלה 300! רוצה הארד דיסק של 1000? כאן הוא יעלה 700 שקל, וזה רק ה"שדרוג", כן? כמה הוא עולה בחנות בנפרד? כ450. וכולי וכולי.... הבנת את הפטנט?

פורסם
ציטוט של: avichaish ב היום בשעה 18:11:09

כמו כן ניתקלתי במחשב הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC_HI46008600 והוא נראה לי ממש טוב. אשמח לשמוע מה דעתכם עליו האם כדאי או לא.

מי כתב את הכתבה? מה זה אומר: כרטיס מסך חיצוני חזק במיוחד! GeForce 9500GT 512MB DDRII

ממתי יש כרטיס מסך חיצוני :nixweiss: זכור לי שפעם דיברו על משהו כזה של ASUS וזה נקרא XG STATION

בחנויות דבר כזה לא היה בכלל. יותר מזה זה לניידים אבל על GeForce 9500GT אפילו לא שמעתי

פורסם

בהקשר הזה "חיצוני" הוא פשוט "לא מובנה".

פורסם

lol

היבנתי תודה על הבארה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים