עבור לתוכן

האם צורת הרמקול משפיע על הסאונד?

Featured Replies

פורסם

שלום , יש לי LOGITECH X 540 ועכשיו אני רוצה למקם אותם בחדר.

הרמקול מי שמכיר ומי שלא נראה כמו מלבן "עומד" ככה שהוא גבוה וצר

ובגלל בעיה מסויימת אני אצטרך לשנות את הרמקול השמאלי האחורי מהתנוחה הרגילה שלו

ל מלבן "שוכב" שהבסיס שלו מאוד רחב והגובה נמוך

כלומר שבמקום שהרמקול יהיה כלפיי בתנוחה הזאת:

:-X :-X

הוא יהיה ככה:

:-X :-X :-X

:-X :-X :-X

הרמקול הוא לוויני עם 2 בוקסות כאלה בתוכו (2 צורות לווין P:)

עכשיו השאלה אם זה ישפיע על איכות הסאונד או משהו?

תודה רבה לעונים!

פורסם

האיכות תישאר אותה איכות כי מדובר באותה התיבה :x מה שיקרה זה שבגלל שהעכשיו הוא שוכב אז הפוזיציה של הרמקול שונה ומה שיקרה גלי הקול יזוזו באופן שונה ככה שיהיה הבדל מסויים ויכול ליהות שקצת יציק באוזן ביחס לרמקול המקביל אליו... חוץ מיזה לא משהו מיוחד.

היה לי בחדר רמקולים גדולים ולא היה לי מקום למקם את הימני כמו שצריך אז שמתי אותו טיפה באלכסון ותמיד זה היה מציק לי כי ההיתי שומע אותו יותר טוב מהשמאלי. . . לא מתרגלים לזה :x העפתי אותם .....................

בגלל שזה רמקול אחרוי אז יש מצב שזה יפריע לך הרבה פחות ממה שזה הפריע לי

פורסם

תנסה לקחת אוזניות ולשים אותן הפוך (להחליף בין צד ימין לשמאל/ אם נגיד זה אוזניות עם קשת אז שהקשת תהיה למטה) ואז תשמע את ההבדל...

אין הבדל באיכות, זה פשוט משנה את המיקום של הסאונד ונשמע מוזר וקצת מבלבל. הרמקולים מעוצבים להיות עומדים (לא הסנטר) אז שים אותם כמו שהם אמורים להיות, זה מתוכנן ככה...

פורסם

^ זאת לא המחשה טובה להפוך אוזניות.

פה מדובר כולה ברמקול שמאלי אחורי (1 מתוך 4) ורק הוא הולך להשכיב אותו, לא להפוך אותו ....

הדוגמא לא טובה :x

פורסם
  • מחבר

בשביל לשים אותו נורמלי אני אצטרך לשים מדף אנכי מוזר ולא קשור.

אני אנסה להשכיב ואם יש ממש בעיה אז נשקיע במדף.

ואיך סאונד יוצא הפוך , זה פשוט גלי קול לא? :/

פורסם

אני בספק אם תרגיש הבדל. מקסימום תנסה.

פורסם

^ זאת לא המחשה טובה להפוך אוזניות.

פה מדובר כולה ברמקול שמאלי אחורי (1 מתוך 4) ורק הוא הולך להשכיב אותו, לא להפוך אותו ....

הדוגמא לא טובה :x

איפה הוא הזכיר על איזה רמקול מדובר? ההמחשה מתאימה (לא זאת של להפוך את ימין ושמאל) לדעתי... אבל אם באמת זה המצב וזה בסה"כ רמקול אחורי שמאלי כנראה שזה לא יהיה מאוד מורגש...

בשביל לשים אותו נורמלי אני אצטרך לשים מדף אנכי מוזר ולא קשור.

אני אנסה להשכיב ואם יש ממש בעיה אז נשקיע במדף.

ואיך סאונד יוצא הפוך , זה פשוט גלי קול לא? :/

הסאונד לא יוצא הפוך! אבל כמו שאתה שומע הבדל בין בן אדם שמדבר איתך פנים מול פנים לבין מישהו שידבר איתך כשהפנים שלו מופנים לעורף שלך ואתה תצליח לזהות מאיזה כיוון הוא מדבר ככה הסאונד יישמע קצת מוזר (שלא תבין לא נכון, זה לא יחרבן לך את כל הסאונד זה קצת יישמע לא נכון ואם המצב הוא רמקול אחד אז בכלל זה לא משהו שיפריע לך...) בכללי לא מומלץ לשנות את המיקום והכיוון אבל אם אין ברירה אז זה לא מאוד קריטי... מיותר לדעתי המדף הזה...

פורסם

גם אם תדמיין שאלו רמקולים של QUAD ב 10000 ש"ח זה ישפיע על איכות הסאונד (בדוק). כל דבר משפיע על הסאונד.

אבל,

הדרך היחידה שתגרום לך לקבל תשובה היא פשוט שתנסה ותבדוק. יש סיכוי גדול שהציפיות שלך מאימאג' ובמה הן נמוכות עד אפסיות ויש סיכוי שלא. מי שזה חשוב לו בדרך כלל זורק כספים רבים על הסאונד לכן יש סיכוי גבוה שזה ממש לא ישפיע עלייך. פשוט תנסה את כל הקונפיגורציות ותבדוק.

בעיקרון, סאונד צריך להיות מפוזר בצורה מסויימת בשביל לקבל במה תלת מימדית טובה (חוץ מזה שהוא דורש הרבה כסף) ולכן לא כדאי לשחק עם הסימטרייה אם זה מה שאתה מחפש.

פורסם

איפה הוא הזכיר על איזה רמקול מדובר? ההמחשה מתאימה (לא זאת של להפוך את ימין ושמאל) לדעתי... אבל אם באמת זה המצב וזה בסה"כ רמקול אחורי שמאלי כנראה שזה לא יהיה מאוד מורגש...הסאונד לא יוצא הפוך! אבל כמו שאתה שומע הבדל בין בן אדם שמדבר איתך פנים מול פנים לבין מישהו שידבר איתך כשהפנים שלו מופנים לעורף שלך ואתה תצליח לזהות מאיזה כיוון הוא מדבר ככה הסאונד יישמע קצת מוזר (שלא תבין לא נכון, זה לא יחרבן לך את כל הסאונד זה קצת יישמע לא נכון ואם המצב הוא רמקול אחד אז בכלל זה לא משהו שיפריע לך...) בכללי לא מומלץ לשנות את המיקום והכיוון אבל אם אין ברירה אז זה לא מאוד קריטי... מיותר לדעתי המדף הזה...

מסכים בערך...

והינה ציטוט מההודעת הדיון:

ויימת אני אצטרך לשנות את הרמקול השמאלי האחורי מהתנוחה הרגילה שלו

ל מלבן "שוכב" שהב

הוא אמר שזה רק השמאלי אחורי, וזה לא נכון גם שאם אתה תהפוך אוזניות אז זה ישמע כאילו בנאדם מדבר איתך כשהפנים שלו לא כלפיך.

וברגע שהרמקול 'הפוך' אז מקור הצליל משנה מקום ומה שיקרה הגליי הקול יזרמו בדרך שונה . .. .

זה לא הבדל משמעותי בכלל בכלל. תנסה ואם תהיה בעיה מקסימום תימצא חעצמך פיתרון איך אתה מעמיד את הרמקול במקום להשקיב אותו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים