עבור לתוכן

רעש מהרמקולים של המחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי רמקולים למחשב - שתי ערכות, אחת רמקולים סופר פשוטים והשניה 2.1 סופר פשוטה (Logitech S200).

שתיהן פועלות על חשמל (תקע בלי הארקה) ובשתיהן יש רעש רקע ברגע שמדליקים אותן. מין טון קבוע, נמוך מאוד.

ניסיתי לחבר לשקעים אחרים בבית ובעבודה (חשמל רגיל או UPS), והרעש אותו דבר, בלי תלות האם הרמקולים מחוברים גם למחשב או לא.

רמקולים סופר פשוטים אחרים שניסיתי שמקבלים חשמל מה-USB לא השמיעו את הרעש הזה.

מחיפושים באינטרנט הבנתי שמדובר ברעש מוכר שנובע מהחשמל, ושיש לזה פתרונות כלשהם כמו זה: http://www.zzounds.com/item--EBTHUMX או כמו זה: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,1631627,00.asp .

יש פתרון פחות יקר? אולי משהו שמתלבש על חוט החשמל של הרמקולים בלבד?

חשוב: הפתרון צריך לאפשר עבודה עם הכבלים הרגילים של הרמקולים, דהיינו לא RCA ולא חיבור לחשמל עם הארקה.

פורסם

הפיתרון השני הוא פיתרון נפוץ להנמיך מינוסים ברכב ולא לבית... את הפיתרון הראשון אני לא מכיר :x

האמת שכן, הרעש הזה ידוע שנובע מחיבור חשמל, פעם היה לי מצב שברגע שאני מדליק את האור יש רעש וכשאני מכבה אין X_X ...

חיברתי את הרמקולים לשקע אחר בבית וזה הסתדר.

זאת אופציה אחת לבעיה - אופציה שניה זה מיקום:

יש חפצים שמפריעים לשדה המגנטי של המערכת וזה גורם לרעש סטאטי -

למשל אם מנימיכים ראוטר על סאב של מערכת 2.1 יכול להיות מצב כזה של רעש סטאטי.

יכול להיות גם שהמכשיר עצמו תקול - יש רמקולים שידועים כרועשים סטאטי סתם ככה עם הזמן כי הם נדפקים. . .

תנסה לבודד את הבעיה - דבר ראשון תחבר לשקע אחר בבית אם לא עוזר תעביר תרמקולים למקום אחר לגמרי בבית אפילו בחוץ תבדוק אם זה גםכן לא עוזר כניראה הרמקולים הם הבעיה....

לפי מה שכתבת הבנתי שכבר עשית אתזה נותר לי רק לקבוע בשבילך שהרמקולים דפוקים >< .

זה לפי מיטב ידיעתי - יכול ליהות שאני טועה...

פורסם
  • מחבר

תודה.

למישהו יש רעיונות נוספים?

פורסם

קרה לך פעם שהנחת טלפון סלולרי ליד רמקולים? נסה פעם לשים מכשיר ליד הרמקולים ולשלוח לו SMS\להתקשר אליו. חצי שניה לפני שקיבלת את השיחה\SMS תשמע את אותו רעש בקצב מסויים. זו בעצם הקרינה של הטלפון, קרינה אלקטרומגנטית. רמקול בנוי ממגנט ומאלקטרומגנט. כשאתה משמיע שיר האותות החשמליים עוברים דרך האלקטרומגנט ויוצרים קרינה אלקטרומגנטית בקצב ועוצמה מסויימים ששמזיזים את המגנט (כוחות משיכה מגנטיים). התזוזה יוצרת את הקול.

מה שקורה זה שבעצם הקרינה מהפלאפון או מהחשמל נקלטת ברמקול וגורמת לו להשמיע את הרעש המרגיז. כמעט כל חוט חשמל שמעביר זרם (לא חוט מנותק) ייצור קרינה מספיקה כדי לטמטם את הרמקול ואותך. לכן מומלץ להרחיק את הרמקולים ואת הכבלים והחיבורים שלהם מחוטי חשמל וממקורות חשמל כמו שקע כמה שאפשר (מן הסתם שבבית לא תוכל לבודד אותו מקרינה לחלוטין אבל הרעיון הוא שלא תשים את הרמקול בתוך מיקרו מוקף בחוטי חשמל), לדוגמא אם הסאבוופר נמצא ליד כל החוטים של המסך, המדפסת והמחשב כדאי להרחיק אותו.

יכול להיות גם שהרמקולים פשוט תקולים והם פשוטים מדי כך שאפילו הזרם שלהם מטמטם את עצמם...

פורסם

קרה לך פעם שהנחת טלפון סלולרי ליד רמקולים? נסה פעם לשים מכשיר ליד הרמקולים ולשלוח לו SMS\להתקשר אליו. חצי שניה לפני שקיבלת את השיחה\SMS תשמע את אותו רעש בקצב מסויים. זו בעצם הקרינה של הטלפון, קרינה אלקטרומגנטית. רמקול בנוי ממגנט ומאלקטרומגנט. כשאתה משמיע שיר האותות החשמליים עוברים דרך האלקטרומגנט ויוצרים קרינה אלקטרומגנטית בקצב ועוצמה מסויימים ששמזיזים את המגנט (כוחות משיכה מגנטיים). התזוזה יוצרת את הקול.

מה שקורה זה שבעצם הקרינה מהפלאפון או מהחשמל נקלטת ברמקול וגורמת לו להשמיע את הרעש המרגיז. כמעט כל חוט חשמל שמעביר זרם (לא חוט מנותק) ייצור קרינה מספיקה כדי לטמטם את הרמקול ואותך. לכן מומלץ להרחיק את הרמקולים ואת הכבלים והחיבורים שלהם מחוטי חשמל וממקורות חשמל כמו שקע כמה שאפשר (מן הסתם שבבית לא תוכל לבודד אותו מקרינה לחלוטין אבל הרעיון הוא שלא תשים את הרמקול בתוך מיקרו מוקף בחוטי חשמל), לדוגמא אם הסאבוופר נמצא ליד כל החוטים של המסך, המדפסת והמחשב כדאי להרחיק אותו.

יכול להיות גם שהרמקולים פשוט תקולים והם פשוטים מדי כך שאפילו הזרם שלהם מטמטם את עצמם...

לסיכום מה שאתה עושה זה לוקח את הרמקולים מנתק אותם מהמחשב הולך לחדר אחר שאין בו שום מכשיר חשמלי מיוחד שיכול להפריע, מחבר את הרמקולים לשקע שלא מחובר אליו שום דבר ובודק מה המצב.

לא צריך להיות רעש. ואם יש הרמקולים דפוקים :x ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים