עבור לתוכן

נתב מוריד רוחב פס??

Featured Replies

פורסם

שלום!

עד שסוף סוף עברתי מכבלים ל- ADSL בשביל לחבר אליו נתב קורה משהו יחסית מוזר.

אני יודע שכששני מחשבים או יותר משתמשים האינטרנט זה כל אחד לוקוח חלק מרוחב הפס.

היה לי כבלים 750 K וחיבור ישיר בין 2 מחשבים. אברתי ל ADSL חיבור 1.5!!!!! פי 2 רוחב פס

וחיברתי את שני המחשבים בעזרת נתב.

כאשר היה לי כבלים שיחקנו (שני המחשבים) ביחד משחקים האינטרנט (למשל קאונטר סטרייק) ובמקביל ה PING שלנו היה 20-40 בשני המחשבים.

היום עם ADSL 1.5 והראוטר שאחד משחק לשני יש 900 PING ולא רק זה אני גולש פותח ICQ או משתמש בכל צורה אחרת באינטרנט במחשב השני כאשר האחר משחק משחק ברשת וה PING שלו קופץ עד לסיום הפעולה של המחשב השני. (דבר שלא קרה לי בחיבור הישיר הכבלים).

אשמח לשמוע תגובות...

פורסם

חבילת גלישה של 1.5 מדה לא מבטיחה Ping נמוכים שמתאימים למשחקים. הסיבה נובעת מכל אחת מהדרכים שהמידע שלך עובר מהבית עד לשרת המשחקים המדובר.

תעשה בדיקה קצרה עם tracert ip_address וכך תוכל לנסות להבין מה קורא כאשר אתה מבצע ping למחשב מרוחק.

פורסם

הקדמה: ההבנה שלי ברשתות שואפת לאפס.

יהודה, אני חושב שהבחור התכוון לזה שכשאחד משחק הוא מקבל פינגים טובים וכשהשני מצטרף למשחק הוא מקבל רוחב פס נמוך שגורם לפינגים להתעכב משמעותית.

בגדול, מה שאתה צריך נקרא Quality of Services (או בקיצור, QoS). הQoS יודע לחלק את הרוחב פס לכמה חלקים (או במקרה שלך, שני חלקים) ככה שלא תיגרם "גניבה" של כל הרוחב פס למחשב אחד.

השאלה היא אם אתה משתמש בHub או Switch, אולי מעבר לSwitch (לא יקר משמעותית מHub) יגרום לראוטר שלך לשלוח מנה לכאן ומנה לשם ולמנוע התנגשויות. בזה אני לא בטוח ותאלץ לחכות איתי לתגובה של יהודה (udicol) או של מישהו אחר שכנראה תהיה מלומדת יותר..

פורסם

ישנם שני סוגים של נתבים ביתיים: נתב עם יחידת Switch מובנת, ונתב ללא יחידת Switch מובנת. בכל אופן לשינהם (לרוב) אין שירות QoS. כדאי באמת שפותח הת'רד יציין בדיוק את הדגם המדוייק של הנתב/Switch שנמצא ברשת הביתית שלו.

פורסם
  • מחבר

הנתב שלי הוא של EDIMAX BR-6104 והוא עם SWITCH מובנה ak 4 פורטים

לפי מה שידוע לי אין לו שירות QoS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים