עבור לתוכן

מחשב לתכנות ולטחינת CPU, סביבות ה-5K-6K

Featured Replies

פורסם

אני רוצה מחשב שבו אוכל להשתמש בעיקר לתכנות ולהרצת תוכנות שטוחנות את ה-CPU (בעיקר אלגוריתמי למידה למיניהם).

אני גם כנראה אצטרך הרד-דיסק יחסית גדול ורצוי מהיר, אבל זה לא העיקר.

בנוסף אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, גם כאשר הוא עובד בעומס לאורך זמן.

המחשב יהיה בחדר ללא מזגן, קיר דרום-מערבי.

מעבר לזה אני רוצה שאפשר יהיה לראות סרטים ברמת 720p או אפילו 1080p על מסך "22 (של דל, אם זה משנה) ולהנות מכל ה-eye candies של ה-Aero של Win 7.

משחקים אצלי זה מקסימום סוליטייר, אבל אני לא רוצה כרטיס מסך שיהיה נכה לגמרי.

הוצע לי מפרט כלשהו ב-TMS, עליו עשיתי וריאציות.

הערה לגבי כל המפרטים הבאים: הכוונה היא לקנות לוח אם Gigabyte P55A-UD3 ולא P55 כפי שנכתב במפרטים (תוספת של 35 שקלים), אלא שבאתר של TMS עדיין אין אפשרות להכניס אותו למפרט.

1. המפרט המקורי (4959 ש"ח)

2. מפרט מינימלי שלי (4536 ש"ח): החלפת מארז+ספק ב-Sonata III, החלפת קירור למעבד ל-Ninja2

3. מפרט מקסימלי שלי (5853 ש"ח): החלפת מארז ב-P182, הכפלת נפח הזיכרון

4. יש עוד מפרט ביניים שאי אפשר היה להכניס דרך האתר - החלפת מארז+ספק ב-Antec Sonata Designer 500 (המחליף של ה-P150/SOLO, למיטב הבנתי) שבא עם ספק. מפרט כזה יעלה בסביבות 5400-5500 ש"ח עם 8GB זיכרון ועם קירור המים למעבד.

שאלות:

1. מה כדאי משלושת המפרטים הללו?

2. האם כדאי לקנות את זכרונות ה-AData למרות שהם מדורגים כ-2000 במתח 2.05V (שלא תואם ל-i7)? במתח 1.5V הם 1333.

3. האם כדאי להחליף את הזכרונות ל-CL7? (המחיר יהיה כנראה גבוה יותר; משום מה אין ל-TMS באתר זכרונות כאלה)

4. האם התוספת שאני משלם עבור השקט באמת תהיה שווה את זה? האם ה-Sonata III או ה-Designer לא יתנו לי ביצועי שקט דומים?

5. האם הקירור למעבד לא יזמזם כל הזמן בגלל משאבת המים? האם האוורור שלו שמחייב הכנסת אוויר דרך הרדיאטור (כלומר חימום פנים המארז) בכלל מתאים למארזים ללא מאוורר פליטה עליון מעל המאוורר האחורי?

6. האם כדאי לי במחיר דומה לקחת i7 920 עם 6GB? (מחיר דומה - למפרטים עם 8GB זיכרון. אם בהשוואה לאלה עם 4GB - תוספת של 500 שקל בערך, על לוח אם וקיט זכרונות משולש).

7. אם מישהו מצליח לתת לי מפרט דומה במחיר דומה מנועה או מפנדה אני אשמח - כל הניסיונות שלי שם הולידו מפרטים זהים שהם יקרים בלפחות 500 שקל.

8. אם יש לכם השגות בכלל על המפרט - אני אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

למה המחשב ישמש?

פורסם
  • מחבר

למה המחשב ישמש?

כאמור לעיל - טחינת CPU.

יותר בפירוט: הרצות ארוכות (בין מספר דקות למספר ימים) של מספר עותקים של אותה תוכנה במקביל (כל פעם עם פרמטרים אחרים). התוכנות האלה (פיתוחים שלי, בעיקר) משתמשות בצורה אינטנסיבית מאוד ב-CPU (ניצולת 95%-100% בממוצע) ובזכרון (הרבה גישות לזכרון, שמירת מידע רב [לרוב סד"ג של מאות מגה]). שימוש פחות בהרד-דיסק, וכדי שלא יהיו הרבה swap-ים אני רוצה הרבה זיכרון ולרוץ בלי swapfile (או עם משהו מינימלי, 100-200 מגה).

כמעט שלא יהיה שימוש בגרפיקה (כלומר סביבת הפעלה גרפית אבל בלי תלת-מימד או אפילו דו-מימד רציני).

אני מדגיש שחשוב לי השקט גם כאשר ה-CPU ב-100% בכל הליבות וגם כשההרד-דיסק משחק בעצמו.

פורסם

יש 3 מעבדים שלגביהם צריך להחליט על איזה מהם מבססים את המפרט:

core i7 920: מעבד בתושבת LGA1336 היתרון שלו על פני LGA1156 הוא רוחב הפס של הזיכרון ובקר הזיכרון triple channel שמובנה בו

לכן אם יש דרישה לביצועים מאוד גבוהים מתחום הזה עדיף ללכת על התושבת LGA1336 , תומך ב - HT

core i7 860 - יותר מהיר מאשר 920 פר ליבה (במיוחד עם מדובר על שימוש בליבה אחת או שתי ליבות), אבל עם בקר זיכרון dual channel

בנוסף לזה בגלל HT בחלק מהמקרים הוא מראה ביצועים נמוכים (לא משהו שצריך לשים לב אליו יותר מידי, מדובר על אחוזים בודדים)

יחסית ל- core i5 750

core i5 750 - ^^^ אבל ללא התמיכה ב - HT ותדר נמוך, מהבחינה הזאות (של תדר לליבה) הפרש הביצועים בינו לבין 860 הוא לא ממש שיקול

לכן:

1. בכמה ליבות אתה משתמש?

2. מה רמת הביצועים שדרוש לך מבקר הזיכרון?

. האם כדאי לקנות את זכרונות ה-AData למרות שהם מדורגים כ-2000 במתח 2.05V (שלא תואם ל-i7)? במתח 1.5V הם 1333.

בשביל מחשב שמיעוד לעבודה אינטנסיבית תקנה זיכרונות שתואמים לתקני jedec 1.3V 1.5V

. האם כדאי להחליף את הזכרונות ל-CL7? (המחיר יהיה כנראה גבוה יותר; משום מה אין ל-TMS באתר זכרונות כאלה)

יש הבדל מאוד נמוך בין התזמונים השונים של הזיכרונות - google

. האם הקירור למעבד לא יזמזם כל הזמן בגלל משאבת המים? האם האוורור שלו שמחייב הכנסת אוויר דרך הרדיאטור (כלומר חימום פנים המארז) בכלל מתאים למארזים ללא מאוורר פליטה עליון מעל המאוורר האחורי?

מה הסיבה לקירור מים? OC רציני או שקט?

פורסם
  • מחבר

במבחני ביצועים של דברים שקרובים למה שאני מתכנן (כל מיני דחיסות וידאו, מולטיטאקסינג) ראיתי דווקא שה-860 מנצח את ה-920 במעט ואת ה-750 בדי הרבה.

לגבי הגישה הכפולה לזכרון - אני מאמין שזה לא יהיה צוואר הבקבוק, ולכן נדמה לי שעדיף לי להשקיע יותר בכמות זכרון מאשר בלוח אם יקר יותר ו-triple channel.

אבל אני לא בטוח לגבי זה.

אני אשתמש כנראה בכל הליבות (אריץ מספר עותקים של אותה תוכנה כמספר הליבות או כמספר הליבות X 2 ב-HT).

אני לא ממש יודע לגבי בקר הזיכרון - אני יודע שאני עושה המון גישות לזיכרון אבל הן הרבה פעמים באות בפרצים ואז בא חישוב ארוך יחסית. מה זה אומר?

על איזה זכרונות אתה ממליץ?

קירור המים הוא בשביל שני דברים: א. שקט (למרות שאני לא בטוח שיהיה שקט עם מאוורר+משאבה). ב. המחשב יהיה על קיר דרום-מערבי בחדר לא ממוזג בקומה עליונה - חם מאוד בקיץ וקירור המים הזה נראה לי כמו מזגן קטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים