עבור לתוכן

סוף סוף הגעתי למחשב החלומות שלי, מה אתם חושבים?

Featured Replies

פורסם

גרפיקה + משחקים חברים

אחרי הרבה סבל וקריאה באינטרנט של יומיים הדעתי למפרט החלומות שלי ואני מבסוט

intel core i7 860box ---- מעבד

gigabyte GA-p55UD2 ---- לוח אם

samsung f3 - 1tera ------ ארדיסק

memory gskill 2x2gb 2000mhz ck 9-9-9-27 ----- זכרון

Asus HD5850 1024mb ---- כרטיס מסך

Cooler master Hyper 212 plus ---- מאוור למעבד

CM 690 --- מארז

chieftec A-135 650w ----- ספק

x3 aratic cooling 120 fans ---- מאווררים למארז

הכל כולל הרכבה ב 5990 ש"ח

מה חושבים ועד כמה כמה המחשב הזה חזק?

פורסם

את הכרטיס מסך היתי מחליף ל5850 לדעתי לוקח ספק חלש יותר אבל בנית בסיס נחמד קצת תיקונים והוא מושלם

פורסם
  • מחבר

סליחה אבל היה פה טעות

הכרטיס הוא 5850!!![br]פורסם בתאריך: 23.11.2009 בשעה 10:19:58

דיברתי עם המוכר הוא אמר לי שמומלץ 650 וואט מכוון שמערכת כזאת צורכת כמעט 550 וואט ותמיד כדאי לשאיר ספר
פורסם

אם יש לך צבע כחול זה מעולה.

צבע מחשב זרוק לים.

על איזה חלומות אתה מדבר, חלומות יש רק באגדות.

יש לי שאלות אלייך:

לשם מה אתה צריך מעבד כזה חזק, שמחשב על מעבד מעאפן מסוגל להריץ את כול המשחקים גם ברזולוצים גבוהה.

מתכנני המשחקים בכוונה רצו שיווק טוב ורחב לתוכנות שלהם, ולכן הם אינם צריכים כוח עיבוד כזה רב.

כרטיס מסך וזיכרון+ ספק כוח אילו הדברים שאתה צריך להיתמקד בהם.

כרטיס מסך, הכי זול הכי מהיר (לרזולוציה שאתה עובד) והכי קר

ספק 400W איכותי יספיק בהחלט

זיכרון, DDR3 1600

2X1G יספיק , אבל SIM של 2 גיגה הם הכי קטנים

פורסם

^

בספק גם לשידרוג הוא יכל לקחת 550 אבל לא 400 :bash: ,אדם שיש לו כבר ספק איכותי של 400 אז יכול לנסות לשים תמערכת הזאת.

מעבד יכול להגביל את הכרטיס-מסך, כמובן הוא יכל לרכוש ב1000 שח מעבד [ורצוי לעשות גם OC לפחות GHZ 3.5 ]

2 ג'יגה של זיכרון? :screwy:

פורסם

Oren_elec,

אם אין לך שמץ של מושג בדברים האלה - לפחות אל תייעץ לאחרים.

החלק הזה:

כרטיס מסך וזיכרון+ ספק כוח אילו הדברים שאתה צריך להיתמקד בהם.

דווקא נכון, אבל אי אפשר להזניח את המעבד לחלוטין. נכון, ה860 מוגזם, כי הוא מציע מעט מאוד מעבר ל750. נכון, למחשב תקציבי למשחקים לא הייתי מהסס לשים גם E6300 - אבל לבנות מערכת עם כרטיס מסך HIGH END ועם מעבד מינימאלי זה כבר טמטום. יש כבר היום כמה משחקים שלהם דווקא מאוד אכפת מהמעבד (למשל RED FACTION), ואני לא רואה סיבה מיוחדת להיות תקוע עוד שנתיים עם מעבד כמו E6300 אם נכון להיום יש לך כ6K או אפילו 4K להוציא על מחשב.

אה, וכל מה שכתבת אח"כ זה כבר שטויות גמורות: "כרטיס מסך הכי זול והכי מהיר"? ואללה, תודה, גילית לנו את אמריקה. ספק 400W, אפילו היה איכותי? נחמד לכרטיס כמו 4850 או 8800GT, לא למפלצת כמו 5850. זכרון DDR3 1600? רק אם תמצא אותו במחיר מאוד קרוב לזה של זכרונות 1333, כי לא באמת רואים הבדל בביצועים. 2GB זכרון למערכת כזו? פשוט תחזור לישון, נראה לי אתה עייף.

פורסם

ואם לחזור לרגע לנושא, רד מהספק של צ'יפטק (לפי הספק אני מניח שהזמנת מ-SkyPc שמנסים לדחוף אותו לכולם) וקח ספק איכותי של 500-550 במקומו.

http://www.skypc.co.il/pl_product~TP3-550~24~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~S12EP-550~24~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~S12II-500~24~0.htm

תיפטר מההזמנה של עוד 3 מאווררים למארז, מיותר לחלוטין.

תחליף גוף קירור למעבד לאחד מאלה:

http://www.skypc.co.il/pl_product~NH-U12PSE1366~18~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~SCMG2000~18~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~SCNJ2100~18~0.htm

הזיכרונות שלך הם במתח לא סטנדרטי, ולכן לא מומלצים (עלולות להיווצר לך בעיות תאימות אם תנסה בעתיד להוסיף זיכרון). הראו כבר שלמהירויות הזיכרון השפעה זניחה לחלוטין על ביצועי המערכת, אז אין שום היגיון בלקנות אותם. לך על דגם עם מתח סטנדרטי. משהו כמו זה:

http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-10666CL9D-4GBRL~15~0.htm

תחזור עם מפרט מעודכן, נעבור עליו.

פורסם
  • מחבר

חברים לא הבנתי מספר דברים..

לגבי הספק עד 100 ואט פחות 100 לא כזה קריטי... אם ארצה להוסיף עוד ארדיסק וצורב בעתיד או לעבוד על sli וכדומה עדיף לי ספק כזה...

כל האנטק והג'ים טק זה אותם מוצרים שהחלקים להם נקנים באותם מפעלים.. רק ניתן להם שם שונה... אנטק מביאים אחריות של 5 שנים כאשר גיפטק 3 ולכן ההבדל במחירים..

לגבי הוולטאג' למה שיהיה בעיה להוסיף בעתיד עוד 2000 Mhz 1.6 וולט?

למה 2 גיגה זכרון? זה 4 רשמתי 2x2

לגבי המעבד.. לא רציתי צוואר בקבוק לכרטיס חזק כמו זה... בנוסף אני עובד הרבה עם רידנורי קבצים גדולים גם בפוטושופ (אני מדבר על תמונות בגודל של מטרים ברזולוציות גבוהות) לכן אני רוצה את הביצועים הטובים ביותר..למה להשאר מאחור? אומנם i5 רלוונטי לעכשו אבל לא בטוח שבשנתיים הקרובות יהיה ..

לגבי שלשות המאווררים למה להוריד? יש סיבה מיוחדת? אם לא מה כדאי? אני יודע שיש אחד צמוד לארדיסק, ועוד 2 לקירור וסירקולציה טובה של אוויר במחשב..

לקחתי את ה i860 ולא את ה 920 כי אין לי שום צורך ב triple ddr channel

המחשב הולך להיות אצלי לפחות ל 3 שנים הבאות

ה i920 אומנים יעבוד יותר חזק עם crossfire או SLI וכמובן יש לו את האפשרות של הרחבת הזכרון עד ל 24 גיגה אם אני זוכר נכון.. מה שאין לי בו שימוש בכלל ולא רואה לכך צורך..[br]פורסם בתאריך: 23.11.2009 בשעה 11:41:30

Oren_elec,

אם אין לך שמץ של מושג בדברים האלה - לפחות אל תייעץ לאחרים.

החלק הזה:

דווקא נכון, אבל אי אפשר להזניח את המעבד לחלוטין. נכון, ה860 מוגזם, כי הוא מציע מעט מאוד מעבר ל750. נכון, למחשב תקציבי למשחקים לא הייתי מהסס לשים גם E6300 - אבל לבנות מערכת עם כרטיס מסך HIGH END ועם מעבד מינימאלי זה כבר טמטום. יש כבר היום כמה משחקים שלהם דווקא מאוד אכפת מהמעבד (למשל RED FACTION), ואני לא רואה סיבה מיוחדת להיות תקוע עוד שנתיים עם מעבד כמו E6300 אם נכון להיום יש לך כ6K או אפילו 4K להוציא על מחשב.

אה, וכל מה שכתבת אח"כ זה כבר שטויות גמורות: "כרטיס מסך הכי זול והכי מהיר"? ואללה, תודה, גילית לנו את אמריקה. ספק 400W, אפילו היה איכותי? נחמד לכרטיס כמו 4850 או 8800GT, לא למפלצת כמו 5850. זכרון DDR3 1600? רק אם תמצא אותו במחיר מאוד קרוב לזה של זכרונות 1333, כי לא באמת רואים הבדל בביצועים. 2GB זכרון למערכת כזו? פשוט תחזור לישון, נראה לי אתה עייף.

ה i860 בכלל לא מציאה "מעט יותר מה i5" מבחינת באנג' מארקים הוא לוקח את ה 920 כמעט בכל דבר.. בנוסף יש לו

hypter threading ועוד 4 מעבדים וירטואלים שאין ל i5

פורסם

אני חושב שאנשים כאן מגזימים בטרוף.

אם מעבד X מסוגל להריץ משחק בקצב פרמיים Y, אז אותו מעבד יצליח להריץ אותו משחק באותו קצב פרמיים בהנחה שכרטיס המסך אינו מוגבל.

הנחה שמהירות הבאס זהה(רחוב אפיק PCI2) , מהירות הזיכרון זהה חשיבות מעבד כלל לא רלוונטית כאן.

בין מעבד שעולה 600 ש"ח למעבד שעולה 1200 יש הפרש של אולי 1.5 או 2 במקרה הטוב.

האם תרגישו בהבדלים במשחקים , אני חושב שלא, האם תרגישו הבדל בכיס כן בהחלט כמו כן ערכו ירד עם השנים.

רק מפגרים קונים מעבד יותר יקר מ600-700 ש"ח, טימטום מארץ הטימטומים.

הרי תפקידו של המעבד הוא כמעט שולי במשחקים, רוב העבודה והצלליות מבצע כרטיס המסך.

המעבד רק מקשר בין כול התקני המערכת וגורם להם לעבוד בהרמוניה,

הדבר הכי חשוב במחשבים, מילבד כרטיס מהסך זה מהירות זיכרון/זיכרון פנימי קאש. ואם למעבד היקר יש זיכרון יותר גדול ומהיר אז הוא עדיף

כוח העיבוד לא רציני כאן

[br]פורסם בתאריך: 23.11.2009 בשעה 12:39:40

תראו לי בדיקה מקיפה של אותה סידרה של מעבדים שמחוברות לאותו לוח אם/זיכרון/כרטיס מסך

אני רוצה לראות הבדל של לפחות 10 פרמים לשניה בין המעבדים.

כמובן שהזיכרון וכלל המערכת יעבדו באותם תנאים ומיהריות זיכרון בזמן החלפת מעבדים

נגיד מעבד I5 750 שעולה 900

מעבד שני I7 920 שעולה 1500

שניהם עם קאש של 8M , החלש רץ על תדר שעון 2.66 והחזק 3.06

תיקחו כרטיס מסך שאינו מוגבל בעוצמתו כגון 4870 , קחו רזולוציה הכי גבוהה שאפשר ותראו לי הבדלים בקצב הפרמים של לפחות 10 אחוז יותר לטובת המעבד החזק

פורסם

המפרט אכן מהיר (אפשר מפרט של i5 750 הבדל של מספר פרימים בביצועים לטובת שני המעבדים), אבל מה הטעם להשקיעה במעבד כל כך מהיר עם אמצעי אחסון איטי??????? ??? ??? ???

אם אתה כבר משקיעה אז תשקיעה או שתנסה להשיג איזון

פורסם
  • מחבר

שמע הסיבה שלקחתי את ה i7 860 ולא את ה i5 הוא התמונות הגדולות שאני מרנדר ..

אם המחשב היה לגיימניג בלבד לא הייתי עולה מה i5

יוצא לי לרנדר מספר תמונות במכה לפעמים ולכן העדפתי את המעבד הנל...

הגרפיקה פה יותר חשובה לי מהמשחקים..

פורסם
  • מחבר

לגבי המאוורים.. אני אקח את שלושתם.. אם ירעיש אני אנתק אחד או שניים.. תמיד עדיף שיהיה ספר...

פורסם

ספק 400W, אפילו היה איכותי? נחמד לכרטיס כמו 4850 או 8800GT,

כל הדברים שכתבת לו נכונים -כמו שאני ציינתי.

אבל היה פה אשכול של אחד עם ליברטי 400 והוא שם מערכת עם 5850 ועובד לו מצויין.

ה5850 צורך פחות מ4870 .

אם היה לפותח האשכול את הספק לפני שרכש את המחשב אז אולי היה כדאי שלא יקנה ספק חדש, אבל במקרה שכבר קונים -אז כדאי 550 גם לשדרוג עתידי.

פורסם

גם לגבי המאווררים זו טעות.

המארז מגיע כבר עם 3. בשביל מה עוד 3? מילא היו 4 הארדיסקים ו 2 כרטיסי מסך הייתי מבין.

ה 3 יספיקו בהחלט. מקסימום מקסימום עוד 1. חבל סתם להפוך את המחשב למפוח.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם

חברים אני כן חושב שצריך את המאווררים האלו.. בחורף אולי אפשר לנתק אותם אבל בקיץ פשוט חייב ..

אין לי מזגן בחדר לכן אני חייב איוורור משכנע.. הטמפרטורות בחדר שלי מגיעים לממש תנור בחודשי הקיץ - לא נעים

לגבי הספק ישבתי עם המוכר בטלפון והוא חייב אותי לקחת את הספק 650 (למרות שאין לו שום אינטרס רווח) באמת שהבחור רוצה בטובתי ..

והשתכנעתי..

מקווה להנות מהמכונה הזאת :)[br]פורסם בתאריך: 23.11.2009 בשעה 17:57:26

ולא נראה לי שהמארז מגיע עם 3 מאווררים.. קשה לי להמאין שיהיו 6 מאווררים בפנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים