עבור לתוכן

האם הכרטיס מסך 5770 יכול להתמודד עם רזולוציית FHD?

Featured Replies

פורסם

יש לי חבר שעבד על מסך 17" עם הכרטיס הזה וAMD 720 X3

האם מעבר למסך 22" FHD בעל רזולוצייה של 1920x1080 תהווה פגיעה קשה בביצועים במשחקים כבדים?

פורסם

יחזיק כמו גדול.

אולי במשחקים שונים צריך להוריד קצת בדרישות אבל מעבר לזה רק המעבר

בין מסך 17 ל-22 שווה את זה.

פורסם
  • מחבר

כן השאלה היא אם לא עדיף כבר לקנות מסך 22" שאינו FHD? כלומר האם זה חסרון?

פורסם

לא חסרון. רק תבדוק אם הרזולוייה נוחה לו. חוץ מזה הכרטיס יחזיק כמו גדול

פורסם

זה דווקא כן חסרון במובן הזה, וחבל שאתם מטעים.

מסך 22" אינו גדול מספיק כדי שיהיה באמת טעם ברזולוציה גבוהה שכזו (אגב, מסכי מחשב "FHD" הם לרוב עדיין 16:10 ולא 16:9, כלומר הרזולוציה היא 1980*1200 ולא 1080), אבל גם אם לדעתכם הוא כן - שימו לב בכמה הגדלתם את שטח המסך יחסית ל22" רגיל:

1980*1200=2376K

1680*1050=1764K

בחשבון פשוט, השטח גדל בקצת יותר משליש, וכמובן שהדרישה מכרטיס המסך גדלה בהתאמה. בחישוב גס ובהנחה שהפריים-רייט פרופורציונלי לגודל המסך עבור הגדרות נתונות (ולרוב זה המצב, לפחות עד שמגיעים לתחום שבו הזכרון כבר אינו מספיק והוא יורד פלאים - אם כי זה קורה לרוב מעל FHD), אם משחק מסויים רץ על 30FPS שחיקים על 22" רגיל, על 22" FHD ברזולוציה הטבעית הוא ירוץ על כ22FPS בלתי שחיקים בעליל.

במילים אחרות - תצטרך להוריד הגדרות, או לשחק ברזולוציה שאינה טבעית (משהו שלא כל מסך יודע להתמודד עימו בהצלחה יתרה, בעיקר בטקסט תפריטים קטנים במשחקי אסטרטגיה למשל) - והכל בשביל מה - רזולוציה מוגדלת שאף אחד לא באמת צריך.

פורסם

יש משחקים שלא יריץ אותם טוב..

fallout 3

crysis

cryostasis

gta4

arma2

stalker

כל המפוצצים

פורסם

5770 כמעט ברמתו של 4870 אם לא מקביל אליו ועם אוברקלוק הוא עובר אותו.

אז לא תהיה לו בעיה להתמודד עם הרזלוציות האלה.

פורסם

מה אתה מבלבל במח.. far cry 2 שנראה ממש טוב ולא נחשב לכזה מטורף לא רץ על 1680/1050 עם hd 4870 אל תרחיקו לכת...אומרים לאנשים פה שטויות

ואני אומר מהתנסות שלי במחשב 4 ליבות q9xxx במהירות 2.8 שלא תגידו המעבד אולי חלש

פורסם

מה אתה מבלבל במח.. far cry 2 שנראה ממש טוב ולא נחשב לכזה מטורף לא רץ על 1680/1050 עם hd 4870 אל תרחיקו לכת...אומרים לאנשים פה שטויות

ואני אומר מהתנסות שלי במחשב 4 ליבות q9xxx במהירות 2.8 שלא תגידו המעבד אולי חלש

הדיון כאן לא מתרכז במשחק FARCRY 2 שהוא משחק שלא משוחק כלל.(שהיה רץ אצלי על מקסימום, אגב...)

הבן אדם שאל האם הכרטיס מסך 5770 יכול להתמודד עם רזולוציית FHD

אז כן, הוא יכול להתמודד יפה מאוד.(גם אם הוא יצטרך להוריד קצת מההגדרות)

פורסם

הבן אדם שאל האם הכרטיס מסך 5770 יכול להתמודד עם רזולוציית FHD

זו אמנם השאלה שבכותרת, אבל בטקסט ההודעה הוא שאל האם יש פגיעה בביצועים על מסך FHD לעומת מסך 17". לשאלה הזאת התשובה החד משמעית היא כן. נכון, בהרבה מקרים זה יהיה "נפילה" מ200FPS ל100FPS, נניח, ומן הסתם זה לא יהיה מורגש כלל כי גם 100 זה הרבה יותר ממה שצריך - אבל אם משחק כבד כלשהו בהגדרות כלשהן רץ קודם על 40 עכשיו הוא ירוץ על 20, וזו כבר נפילה מורגשת ביותר.

האם הוא "יתמודד" עם FHD? בוודאי ובוודאי. האם למשחקים עדיף רזולוציה נמוכה יותר לביצועים מירביים? בוודאי גם כן.

פורסם

השאלה מה עדיף, עוד פילטרים או רזולוצייה יותר גבוהה

פורסם
  • מחבר

השאלה מה עדיף, עוד פילטרים או רזולוצייה יותר גבוהה

זאת שאלה טובה! מישהו יודע?

תודה לכולם על התגובות.

החלטתי לא ללכת על HD אפילו שהוא יותר זול.

ואם כבר פותחים את הנושא, למה מסכי FHD יותר זולים ממסכים שלא תומכים בזה? זה ממש הזוי!

פורסם

מסך 22" אינו גדול מספיק כדי שיהיה באמת טעם ברזולוציה גבוהה שכזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים