עבור לתוכן

מערכת מותאמת אישית (מגבר + רמקולים)

Featured Replies

פורסם

האמת אתה יכול להרכיב מערכת של אוטו בבית הבעיה היחידה כמובן היא האיכות , עוצמה אתה דווקה יכול לקבל , והבעיה הנוספת היא כמובן נפילות המתח , אם אתה יכול לחבר את ה"מערכת" למצבר ואת המצבר למטען מרשת החשמל , אני חושב שזה יכול להצליח , חבר שלי עשה זאת בחדר שלו , דווקא עבד יופי , הוא בכלל שם את הרדיו דיסק מחובר מתחת למדף זה היה מצחיק ויעיל גם עוצמתי אבל לא אודיופילי .

אתה יכול לעשות זאת , ההמלצה שלי רק לדאוג למתח מתאים , אני לא יודע על ספק מתח של מחשב אבל לגבי המצבר שיחובר ישירות ל"מערכת" זה מומלץ ( אתה יודע שיהיה לך מצבר של אוטו בתוך החדר ) מבחינת "נפילות" מתח .

בהצלחה .

פורסם

עושה רושם שאתה די בטוח בעצמך,

יודע יותר טוב מכולם ועוד מתקן חצי עולם.

מה אתה בעצם צריך מאיתנו?

לא יכולי להגיד את זה יותר טוב

כל מה שנישאר לי להגיד לך זה בהצלחה

פורסם

מה אתם רוצים ממנו ??

:xyxthumbs: פשוט כל הכבוד לך על היוזמה זה דבר ראשון.

חשבתי הרבה זמן לעשות משהו כזה לעצמי אבל אין לי יכולת טכנית מספיק גבוה וגם אין לי כוח להשקיע חח..

אתם לא מבינים שאתם מפספסים את הנקודה ?? הוא יודע מה הוא רוצה והוא רוצה לעשות אתזה בעצמו - זה ~כל הרעיון~ .

הוא לא רוצה איזה צעצוע של לוג'יטק הוא רוצה משהו קצת יותר מסיבי וכשהוא ישמע אותו הוא יגיד 'אני בניתי' חח אשכרה אני גאה בך על היוזמה.

עם קצת רצון והרבה יכולת הוא גם מסוגל לבנות משהו שיהיה הרבה* יותר טוב ממה שהוא היה יכול לקנות באותו מחיר.

עכשיו לשאלתך -

זהו. שאין לו פה שום שאלה. הוא רוצה סכ"ה חוות דעת .

אז חוות דעתי היא סבבה אבל יש פה כמה נקודות.

אני מבין את הרעיון שלך אבל יש פה כמה טעויות רציניות:

התיבה של הסאבוופר למשל אתה צריך לבנות בנפח נכון ומתאים לגודל החדר אם אתה תירצה לקבל ממנו אפקט זהה כמו ברכב.

עכשיו תחשוב שתיבה סטנדרטית של סאב 12 אינץ' לרכב היא סכ"ה 70ליטר -> מזה אומר לגבי גודל של חדר? בהתאם לגודל הנפח גם צריך להגדיל את קוטר הסאב. .. .

אתה מבין את הבעיה בהתאמת מערכת רכב לחדר?

בקשר לספק כוח אני מפחד שהוא לא יספק לך תסחורה יצור לך נפילות מתח וכו' שעלולות ליגרום נזק (מניסיון :\ ).

צריך ידע טכני שאני מקווה מאוד שיש לך בישביל לבצע מה שאתה רוצה. תעשה בזהירות ותתייעץ לפני שאתה מבצע אם אתה לא יודע משהו ב100% כי חבל זה עניין של חיים ומוות של המערכת כולה.

עכשיו הגענו למגבר - אני חושש שתיהיה פה בעיה רצנית להתאים מגבר 4ערוצים ל6 רמקולים+סאב.

קודם כל מגבר רכב מתאים לרמקולים של רכב -> סטנדרט של 4OHM. ברגע שאתה מחבר מגבר של 4ערוצים ל 4 רמקולים בMAX-W מומלץ להשתמש ברמקולים של 2OHM. (יש לי מגבר בסגנון שאתה רוצה וזה כתוב עליו באותיות קודש)

רמקולים בייתים כמו שאתה מתאר של 125RMS הם בסטדנרט של 8OHM. אם אתה תחבר 6 רמקולים כאילו ל4 יציאות אתה יוצר התנגדות גבוה מידי על המגבר והוא עלול להישרף............. זה פשוט מאוד לא מתאים.

ועדין לא הזכרתי את זה שאתה מתכוון לחבר סאבוופר למגבר. שתהיה בעניינים סאבוופר של רכב לבדו מתחבר ל2 ערוצים.

ככה שבשום מצב אין לך במגבר אחד מספיק יציאות לכל הרמקולים. מה עושים ברכב כשרוצים 2זוגות רמקולים + סאב זה עוברים למצב של 2 מגברים - 4ע + 2\1ע.

המגבר של ה4 ירים 4 רמקולים וה1\2 ירים את הסאב.

מה שאתה רוצה לעשות זה לחבר 8ע. לתוך 4ע. - להשתמש בכל יציאה פעמים?? לא מספיק העומס שאתה יוצר על המגבר מהחוסר התאמה בין הרמקולים ליכולות של המגבר?

שזה אפשרי. מה שעושים זה משתמשים ביציאה אחת פעמים - 2 רמקולים לתוך אותה היציאה.

הבעיה היא שזה יוצר עומס נוסף. זה עומס גדול מידי אם תנסה לחבר את כל הרמקולים למגבר המסכן + הסאב ועוד רמקולים שלא מתאימים מבחינת OHM מה שיקרה זה שתהיה לו התנגדות גדולה מידי ולדעתי הוא ישרף מהר מאוד אם לא במקום.

עדיין לא הגענו לפיצול RCA שאתה צריך לעושת בישביל הערוצים שגם כן לא מומלץ בפני עצמו.

לסיכום:

פשוט לא מתאים לעשות כזה פרוייקט בתקציב כלכך נמוך ועוד עם רמקולים בייתיים.

אתה חייב עוד מגבר אחד לפחות שהסאב יפעל עליו בניפרד [כבר הכפלנו את עלות החייות] ולהוריד 2 רמקולים.

ולעלות את הרמה של המגבר שלא יצא מצב שהוא נשרף לך כתוצאה מהענין של הOHM

עצה שלי :

תשקיע במגבר בייתי של זוג ערוצים כפולים - הוא לא סתם עולה פה 3 יותר יקר ממגבר זהה לרכב -> התכונות שלו לגבי סוגיות רמקולים אחרות.

אתה תוכל לחבר את כל הרמוקלים שלך בלי בעיה וגם אם תעשה חיבור כפול באחריות שלי שלא יקרה שום דבר למגבר.

הבעיה היחידה שתהיה לך היא עם הסאב - יש מצב שסאבוופר של רכב לא יתאים לך למערכת ביתית מבחינת יכולת :\.

פורסם

באחריות שלי שלא יקרה שום דבר למגבר.

:s05:

פורסם

:s05:

מה לא ברור?

אם הוא יחבר 6 רמקולים ביתיים למגבר ביתי לא צריכה להיות שום בעיה עם המגבר מתאים ל4רמקולים [בתאי שהוא לא יעבור את ההספק המקסימלי]

(חיברתי פעם למערכת סטריאו מסכנה 8 רמקולים וזה עבד כל הלילה בלי בעיה מיוחד חח)

וזה בניגוד לנסות לחבר 6רמקולים ביתים+סאב למגבר רכב X_X

פורסם

איך כולם פתאום מהנדסי חשמל אה? פשוט מדהים. אני חשבתי שיש סיבה לזה שהולכים ללמוד את זה 4 שנים באוניברסיטה, מסתבר שלא.

1. מצבר של רכב יכול לתת הרבה יותר זרם מאשר ספק ממוצע של מחשב ביתי. החיסרון שלו הוא שאין לו יכולת לתת מתח גבוה (גם ספק של מחשב לא יכול, אבל הוא לא מיועד להגברה, אלא למעגלים דיגיטליים). עד 12V (קצת יותר במצברים מסוימים). זה למה בדר"כ רמקולים של רכב באים עם עכבה נומינלית של 4אוהם בניגוד לרמקולים ביתיים שבאים עם עכבה נומינלית שבדר"כ היא מעט גבוהה יותר (לפעמים 4, לפעמים 6, לפעמים 8 - יש גם ערכים אחרים, אבל 8 הוא הנפוץ יותר). זה אגב, גם למה סאבים לרכב בדר"כ מציגים עכבה נמוכה עוד יותר (ולעיתים אפילו יש 2 סלילים) כדי לקבל זרם גבוה יותר.

2. תעשה את החשבון. נגיד שאתה לוקח רמקולים עם 4 אוהם, בשביל לספק להם 125W אתה צריך חתיכת זרם. ספק של מחשב לא יחזיק לך את זה. יש סיבה למה מגברים ביתיים עולים הרבה. ובטח שזה לא בגלל שמי שקונה לרכב פחות פראייר. זה פשוט כי ברכב צריך רק מודול הגברה, בעוד בבית צריך לבנות ספק נורמאלי עם שנאי גדול, קבלים גדולים, ומייצבים, אחרת לא תקבל איכות טובה לעולם.

3. לכל מגבר יש את המקסימום שלו, ובדר"כ הוא נמוך משמעותית מההספק שרשום עליו. מעבר לזה שכל היצרנים משקרים (תסתכל על הזרם שצריך כדי לתת 100וואט ל-6 רמקולים, ואז תבדוק איזה שנאי יש בתוך המגבר ותראה שהוא רק שבריר מזה). גם אם מישהו כבר מספר את האמת, זה בדר"כ הנתון להספק ריגעי שהוא גבוה הרבה יותר מהנתון להספק רציף. לחבר 8 רמקולים למגבר של 4 ערוצים? יש לך מזל שלא קרה כלום. תגביר עוד ותראה מה יקרה. ברגע שאתה מחבר 2 רמקולים לכל יציאה, אתה מוריד את העכבה (אם הם זהים אז בדיוק לחצי). באותו מתח יציאה אתה צריך פי 2 זרם. אז אם מקודם המגבר הוציא 10 אמפר, עכשיו הוא מוציא 20. אם מקודם הוא שרף 30וואט עכשיו הוא ישרוף 60. יש סיבה למה לא שמו לך עוד יציאות. וזה לא בגלל שזה יקר מדיי לחבר אותו מפצל ביציאה.

כל הגישה הנורא ישראלית של "אני יודע הכל - וכל השאר סתם דבילים", דומה מאוד לשיטת המצליח. לפעמים זה עובד (ולא בגלל שהישראלים חכמים. אלא כי מי שתכנן את הציוד ידע עד כמה המשתמשים מטומטמים), אבל לפעמים זה נהרס. ואז מה?

אתה יכול לקנות מגבר סטריאו משומש מלפני 20-30 שנים בגרושים. יש בלוחות לא מעט כאלה ב200-400 שקלים סך הכל. הם עם 2 רכיבי הגברה, ועם 4 יציאות בדר"כ (עם פיצול ביציאה ומתג לבחור אילו רמקולים פעילים). הם כנראה שיצליחו להחזיק את ה-4 רמקולים בלי הרבה בעיות כי הספקים שם גדולים הרבה יותר ממה שיש במגברים חדשים יותר (והם גם שוקלים בהתאם). מה גם שבמקרה הכי גרוע אם נהרס, הלך לך מאות בודדות של שקלים (ובדר"כ אפשר לתקן דיי בזול), וזה כבר כולל בפנים ספק. רק תחבר לחשמל ולציוד האחר שלך. אני לא מזמן מצאתי מגבר 5 ערוצים בן 20 שנים בערך, עם משהו כמו 50וואט לערוץ ב-40 שקל אם זכור לי נכון. הייתה לו בעיה בתצוגה, אבל המגבר עבד. אני דיי בטוח שזה עדיף ממה שאתה מתכנן. מה גם שזה נראה כמו מגבר, ולא כמו ערימה של ציוד שמצאו וחיברו אחד לשני.

ואגב, אם כבר אתה חושב לחבר את הסאב לאותו המגבר. אז אם לא איכפת לך שאני שואל, איך אתה מתכנן לבצע את החיתוך של התדרים לסאב? אתה מתכנן לקנות מגבר שיש לו יציאה עם קרוס פנימי? כי מהמגברים שיש לי ברכב, אני יודע שבדר"כ הקרוס עובד על כל הערוצים במקביל, לכן תצטרך מגבר נפרד לסאב (אלא אם תצליח למצוא מגבר עם 2 יציאות שיש בהן קרוס פנימי ובאחרות אין).

אם אתה עדיין חושב שלהשתמש בציוד של רכב יביא לך תוצאה טובה יותר, לבריאות. תנסה, ואני מאחל לך בלב שלם שהכל יעבוד, ושתהנה מזה מאוד (ואני רציני לחלוטין). קח בחשבון שלא כולם דבילים כמו שאתה כנראה חושב, ויש סיבה למה צריך ללמוד לא מעט לפני שמתכננים דברים כאלה. כי לפעמים לא הכל כמו לגו. אנשים מנסים לתת לך עצות (חלקנו אפילו התנסו בדברים דומים). תנצל את ההזדמנות ותשאל שאלות, זה שתדחה על הסף כל הצעה לא יקדם אותך לשום מקום.

* זה המקום לציין שאני ידוע לעיתים בצורת הדיבור הבוטה שלי. אם מישהו ניעלב מהדברים, לא הייתה שום כוונה כזו, אז לא לקחת שום דבר אישית.

Anatoli.

פורסם

כן... זה היה מגבר ישן וחיברתי עליו קצת יותר מידי זוגות רמקולים והגברתי לפול של הרמקולים למשך כל הלילה (מסיבה ביתית) והוא דווקה שרד את הערב...

ודווקה יש לי בבית מגבר 4 ערוצים לרכב עם שני קרוס פנימי - אחד לכל זוג ערוצים.

ואתה לא צריך להתעצבן

הבחור ביקש חוות דעת אז או שתישב ותסבר לו מה חוות דעתך או שלא תגיב בכלל

יש פה אנשים אומרים לו 'לא טוב' והולכים.. מה הוא ישכיל מיזה?? אז בטח שהוא יתווכח...

אף אחד לא נתן פה תגובה מבוססת ומפורטת כמו שלך, אני היחיד שנסתי לתת לו מענה... כל השאר ישר שללו לו את הרעיון וזהו ...

איך אתה רוצה שהוא יגיב ? הוא כלכך נחוש בדעתו וכולם מתהפכים עליו בלי הסבר... מעצבן

פורסם

אני יודע שמה שכתבתי היה מאוד לא רציני, ציניות מוחלטת, אבל אני ממש אבל ממש לא מזלזל בידע שלך או בלייצור משהו בעצמך ואני גם ממש לא מישהו שייתוכח איתך על הידע כי אני בעצמי לא מאוד בקיא בתחום הטכני והחשמלי של העיניין. להפך! אני מאוד מעריך את הרצון שלך לבנות ואני יודע כמה קשה זה וכמה כיף זה לעשות דברים בעצמך ואחרי זה להסתכל על זה ולהגיד לעצמך בגאווה "וואלה בן זונה של מערכת". אני יכול להגיד לך שבכל תחום זה ככה, אם נגיד תאכל עוגה במסעדה ואחרי זה תכין בדיוק את אותה העוגה, אותו מתכון, אותם מרכיבים, אותם כלים אתה תראה שגם אם שלך יצאה פחות טעימה אתה תהנה ממנה יותר כי אתה הכנת אותה!

אבל אם אתה שואל אם כדאי לך לשנות משהו ואח"כ אתה פוסל ישר אז למה בכלל אתה מתייעץ? אתה רוצה לבנות מערכת, ואתה רואה שהרבה אנשים, לא סתם מטומטמים שנולדו אתמול וכבר חושבים שהם המציאו קופסה מדברת כי הם חיברו את הקצה המוזר של החוט של הרדיו עם החור המסתורי בקיר ופתאום הרדיו מתחיל להשמיע קולות, אנשים עם שנים של ניסיון, אנשים שלמדו על זה כמה שנים אומרים לך שהיא לא מומלצת, שכדאי לך לשנות אותה ואתה ישר פוסל בלי לדון קצת על הנושא.

אני אומר לך את זה מכל הלב וברצינות ומאחל לך שתחליט את ההחלטות הנכונות ושלא תעשה שטויות ואני אשמח אם אחרי שתבנה את המערכת תעלה תמונות, תספר קצת על התהליך, על הרכיבים ותתן עצות כדי שכולנו נחכים ונוכל להיעזר בניסיון שלך כשנרצה להכין משהו בעצמנו.

פורסם

ניראה לי שאתה קצת מתבלבל

אני לא בעל הדיון ><

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים