עבור לתוכן

אוטוטו קונה מחשב סוף -סוף, צריך את דעתכם לפני קניה

Featured Replies

פורסם

סוף סוף ובמזל טוב אני הולך לקנות מחשב חדש. :)

ככה, יש לי אפשרות להשיג בזול משמעותית כל מפרט אז הרשתי לעצמי קצת להתפרע.

אני צריך את דעתכם על המפרט הבא. אני האמנם מבין בכל הקטע של מפרטים אבל אני אשמח בכל זאת להצעות לשיפור או אלטרנטיבות.

השימושים שלי במחשב הם מאוד כבדים. בראשונה זה משחקים, גראפיקה ברמה גבוהה, מוסיקה (ועריכת סאונד בעתיד הקרוב) ובכלל שימוש רגיל וכבד מאוד במחשב, אז מצתייר מכאן שאני צריך מפרט All around וזה בדיוק מה שבניתי.

השקט חשוב לי יחסית (סקאלה של 7-8), וזה בא עם מסך ה-22" המפורסם של דל.

מתוכנן OC מאוד גדול למעבד, לכן גם לקחתי זכרונות במהירות המקסימלית למרות שהמעבד לא תומך בהם (מתוכנן שדרוג של המעבד בעתיד, אז ככה שהמהירות שלהם תהווה לי מתישהו יתרון, וההבדל בינהם לבין 1333 MHZ הוא פחות מ-100 ש"ח אז זה בכלל לא נורא), לקחתי גם את לוח האקסטרים של ג'יגאבייט בשביל ביצועי OC גבוהים. המארז אמנם יראה טיפה בזבוז אבל הוא לטעמי ואני משיג אותו בחצי המחיר, גם הגודל שלו חשוב לי.

עכשיו... בנוגע לכרטיס מסך. השילוב יראה בהתחלה בזבזני מאוד ואני מודע לעובדה שהוא בפועל לא מציג שיפור.

אבל. אני מעוניין בשילוב שיחזיק מעמד למשך 3-4 שנים ללא שדרוג (ולא נורא אם יצאו כמה דברים על הדרך שהוא לא יתמוך) לכל המשחקים שיצאו,

ואני גם הולך לשחק הרבה פעמים על מסך טלוויזיה רחב וגדול כך שפה השילוב הזה יתן לי יתרון עצום.

אז וול... הנה המפרט.

Intel Core i7 920 D0 2.6Ghz Quad-Core Socket 1366

NOCTUA NH-D14

GIGABYTE GA-X58 Extreme

G.Skill DDR3 6144MB (2048MBx3) 2000Mhz CL-9 Ripjaws x2

Gigabyte Radeon HD5970 and Sapphire Radeon HD5970

Intel® X25-M 80GB 2.5" Mainstream SATA Solid-State Drives

Samsung F3 1TB 32MB SATA2 7200rpm : HD103SJ

FSP Everest 1010W

Thermaltake Xaser VI ATX Full-Tower VG4000BWS

אז איך המפרט? הצעות לשיפור, אלטרנטיבות? הערות?

רק בבקשה, בלי תגובות של "זה מפרט מבוזבז" כי שקלתי ובררתי את כל העניינים וכל מה שבזבוז כאן בעינייכם יתן תועלת או יאפשר לי בעתיד לשדרג דברים (או לאפשר לי שלא אהיה חייב לשדרג).

ושוב, יש לי הנחה של בערך 40% לכן זה בא בחשבון.

פורסם

1. זה בזבזני למות.

2. לקנות עבור מסך 1050X1680 כרטיס 5970 זה בזבוז פושע, 5850 וגם זה בלחץ יספק את כל דרישותיך. אתה חייב לזכור שקצב ההתיישהות של כרטיסים גובר בשלב די מוקדם על המיצוב ההתחלתי שלהם, כלומר זה שתוציא עכשיו 3000 ומשהו שקל על 5970 לא אומר שה6770 שיעלה רבע מזה בעוד שנה ויצרוך שליש מצריכת החשמל, לא יאכל אותו בביצועים בלי מלח, ולכן עדיף לקחת כרטיס משתלם יותר כיום, ששוב, ייתן לך את כל הביצועים שאתה צריך, ובהמסך לשדרג. קח את זה כגישה מנחה: תוך פחות משנתיים יהיו משחקים שביצועי ה5970 יתסכלו אותך איתם, וכמה כואב זה יהיה לשדרג מכרטיס מסך שהשקעת בו מעל 3000 ש"ח?

3. ספק של 1010W שוב, שטות מיותרת, ועוד יותר מיותרת אם תבין שאין שום צורך ב5970, קח לך 5850 עם ספק של 650W ותהיה מכוסה גם לשדרוג כ.מסך עתידי וגם לOC.

4. כל הפלטפורמה של 1366 לא משתלמת נכון להיום, מערכת מבוססת P55 בדרך כלל תיתן יחס תמורה לכסף טוב בהרבה.

5. בחירת המארז לא הכי ברורה.

6. השימושים והדרישות לא מצדיקים רכישת SSD, קנה זוג 500GB בRAID 0, בדרך כלל זול יותר וביצועים טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת כל מיני דברים והגעתי למסקנה שאני אלך כרטיס זול מסיבות כאלה או אחרות. גם שמתי לב שרזולצית המסך שאני הולך לשחק עליו לפעמים הוא 1024*768, מה שלא דורש כוח עיבוד חזק במיוחד, אז אולי באמת זה יהיה מיותר. לכן ירדתי גם בספק למשהו זול יותר עם הספק נמוך יותר.

למרות שאני עדיין טיפה לא מבין את הטענה הזו. לדעתי CF של 5970 יכל לתת לי ביצועים טובים במשחקים למשך 3-4 שנים במשחקים שיצאו.

קח לדוגמה את 8800 GTX שיצא לפני כמעט 4 שנים. מערך של שניים כאלה היום נותן ביצועים של HD5850 אחד.

בחרתי ב-1366 משיקולי שדרוג עתידיים, 1566 הולכות יותר לכיוון של המיינסטרים ויכולות להגביל אותי בעתיד.

בחירת המארז היא בגלל כל מיני סיבות ודברים שמצאתי לטעמי לגמרי במארז זה, כמו השקט שלו, הגודל העצום, העיצוב וכמות הפיצ'רים, ובגלל שאני משלם עליו משהו כמו 500 ש"ח אני מוכן להשקיע בו.

אני חושב שהשימושים מצדיקים SSD כי על פי מבחנים יש שיפור ענק בעבודות כבדות יותר ואפילו בסתם שימושים רגילים, במשחקים האמנם לא.

תודה על תגובתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים