עבור לתוכן

הגברה לרמקולים...

Featured Replies

פורסם

שלום..

נכון יש רמקולים רגילים כאלה שקונים בבאג?שמגיעה לך קופסה (הסאב)וזוג רמקולים או יותר?

בקיצור רציתי לדעת מה במעגל החשמלי שם קובע את העוצמה (watt) שהם מוציאים לרמקולים..זה רכיב אחד או שכל המעגל הזה קובע?

ואם זה רכיב אחד מהו?

תודה

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בדר"כ בסאב-וופר יש מגבר,

והרמקולים (מין הסתם) מתחברים אליו.

פורסם
  • מחבר

אני יודע אחי זאת הכוונה..

מה שאני רוצה לעשות זה להחליף איזה רכיב במגבר הזה כדי להעלות את הוואטים..יש דבר כזה?

פורסם

לא כדאי בכלל.

לפי איך שזה נראה הידע שלך גם לא מקיף.

א. הרמקולים מיועדים לעבוד עם הספק\מתח מסויים.

וכך גם כל שאר המעגל.

ב. אין אחריות במקרה ודפקת משהו.

ג. עזוב, בשביל מה לעשות שטויות.

פורסם

אל תהיה אידיוט, עדיף לקנות סט חזק יותר...

פורסם

ממש ממש לא מומלץ... קודם כל ה'רכיב' שעושה את ההגברה זה 99% מהמערכת שם, אתה צריך להחליף פחות או יותר הכל.

דבר שני כמו שאמרו פה, המערכת נועדה לעבוד בהספק מאד מסוים ורוב הסיכויים שאם תגביר אותו סתם ככה פשוט תשרוף חצי מהמעגלים, וכמובן את הרמקולים עצמם...

לא ברורה לי המטרה של זה כ"כ, אתה רוצה מערכת חזקה אבל מנסה לחסוך כמה שקלים ברכישה? זה לא יילך.

פורסם
  • מחבר

קודם יש לי את הידע הדרוש..

דבר שני הרמקולים שמחוברים כרגע למערכת הם 250 וואט והמערכת עצמה פולטת כמה וואטים לא יותר מ50 מה שבטוח לא מתאים..

אם אני יעלה את הוואטים אני יודע שימעו יותר טוב..

אולי אני ילך על מגבר של רכב ויחבר אליו ספק כוח של מחשב.?זה מתאים?

פורסם

גיסנו עזוב אותך משטויות או שתקנה משהו יותר חזק או שתשאיר ככה. זה סט שיש לך/ מתכנן לקנות? משהו ספציפי או כללי? יכול להיות שזה פגם במוצר הספציפי שקנית ולא בכל הסדרה...

פורסם
  • מחבר

לא אחי זה לא פגם..

זה מערכת פשוטה של 1.2 שפשוט החלפתי בין הרמקולים הקטנים והסאב לרמקולים של 250 וואט..ברור ששומעים הרבה יותר טוב מאשר עם הרגילים אבל זה לא מנצל בכלל את העוצמה של הרמקולים

פורסם

שים לב להתנגדות של הרמקולים, ככל שהיא יותר נמוכה אתה מעמיס יותר על המגבר (לעת עתה, עד שתשיג מגבר טוב יותר).

פורסם

אישית אני לא מכיר אבל יודע שזו אמורה להיות מערכת אינטגרלית שבה כל חלק מתאים לשני וכך הם יכולים להוזיל את עלות המערכת ולהגדיל רווח , לא הייתי ממליץ , גם לא נשמע לי שזה שווה את המאמץ , אני בדרך כלל נוהג כך עם מערכות ומכשירים שהם בדרך לזבל . ( אתה יודע כמו לחטט באף לשלוף "בוגר" )

פורסם

לשאלתך - הסאבוופר עצמו בסטים 2.1 האילו שאתה מדבר הוא סאבוופר מוגבר - מכיל מגבר בתוכו

צריך לפרק את הסאבוופר ולהחליף לו את כל המנגנון הגברה שזה כולל הספק הפנימי שלו -> במילים אחרות לא אפשרי לביצוע.

זה כמו לקחת מחשב ולהחליף לו מעבד חדש. -> המעבד לא תואם ללוח הישן אז צריך גם לוח -> כ.מ חדש כי החיבור של הלוח הוא חדיש לאומת הקודם -> צריך ספק כוח חדש כדי להספק כוח למערכת החדשה.

בקיצור עם מחליפים את הרכבת צריך להחליף גם את המסילה.

בקשר למגבר של רכב - מגבר רכב הוא V12 אם אני לא טועה יש מתאם מיוחד משקטע בית רגיל בדיוק בשיביל זה (כמו למשל בארון תצוגה של רמקולים, המגבר מחובר לחשמל הרגיל? ) ואם אין שנאי זה לא באייה לאלתר אחד כזה בעזרת שני רגיל.

אתה חיברת רמקולים אחרים למגבר של המערכת 2.1 שלך?? לא טוב... א. אתה לא מפיק מיזה משהו מיוחד וב. אתה יוצא התנגנות מתח שיוצרת עומס על המגבר ועלולה לשרוף תמערכת (מניסיון חח)

אתה רוצה לחבר לאןשהו את הרמקולים שלך בכלזאת ?

המגבר של המערכת 2.1 לא מתאים לתפקיד הזה.

תחפש מערכת סטריאו ישנה בבית עם כניסאת AUX של RCA אודם לבן

קנה כבל 2:1 תחבר מהמחשב לAUX ואת הרמקולים למערכת סטריאו ותקבל תוצאות טובות יותר...

אם אתה רוצה להשקיע אתה מוזמן לקנות מגבר ביתי (לא מומלץ להשתמש בבית במגבר רכב).

פורסם

הוא יכול להכניס מערכת של רכב לבית - ראיתי ושמעתי

אבל אם הוא רוצה להפוך את המערכת 2.1 לכזו שתעבוד על מתח של רכב , שויין , צריך מישהו עם הבנה בחשמל

בעיקרון האמפרים הם לא אותו דבר .

פורסם
  • מחבר

אני מודע לכך שהמערכת יכולה להישרף אני גם ככה מתעלל בה לא אכפת לי אם היא תשרף העיקר שהרמקולים בסדר..

אני מחכה להזדמנות להביא מגבר חדש אבל התקציב לא מאפשר..

בקיצור נחסוך ונקנה כבר משו..

תודה

פורסם

אני חושש שהם ישרפו מאוד מהר , אבל מאוד מהר אם לא תעשה למגבר חיווט או נכון יותר ליפוף מחדש . אני יודע שהזרם ברכב הוא בסביבות חמישים אמפר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים