עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב בתקציב עד 3K.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי 7 שנים שאני נגרר עם אותו מחשב חשבתי שהגיע הזמן לשדרוג טוטלי, כלומר החלפה במחשב חדש, מבלי שאחשב למושחת...

ההבנה שלי בחומרה היא די מוגבלת ואני גם לא מתמצא בחידושי הטכנולוגיה האחרונים בתחום. לכן כך עזרה תוערך ותבורך.

ולשאלון:

1. מה התקציב המקסימלי?

3000 ש"ח. אבל זה מחיר שרירותי של מישהו שלא כל כך מבין אז אפשר לחרוג מעט לכל כיוון.

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:

שימושים כלליים: אינטרנט, תוכנות משרדיות, תכנות, גרפיקה קלה וקצת סרטים ומשחקים קלים מזדמנים.

א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.

אופיס, ויזואל סטודיו 2008, פוטושופ.

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).

שימוש יומיומי למטרות עבודה ולהנאה.

ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.

המחשב אינו מיועד למשחקים, בכל אופן לא למשחקים כבדים. אני לא גיימר. יש לי מסך ViewSonic VP930. הרזולוציה היא: 1280x1024.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.

לא.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?

כונן דיסקטים? מישהו עוד משתמש בזה? אין צורך גם בצורב (יש לי שניים).

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.

נדרש מפרט מלא.

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?

שקט חשוב לי מאוד, כמובן בתלות במחיר. אני לא יודע כמה צריך להשקיע בזה, אז הייתי אומר 8-9.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

לא מתוכנן.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך במערכת הפעלה. נדרשת הרכבה בחנות.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

אייבורי או KSP באזור באר-שבע. רעיונות אחרים יתקבלו ברצון.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?

חשוב לי שקט, חסכון באנרגיה ויכולת שידרוג עתידית. וכמובן יחס תועלת למחיר טוב.

ושאלה נוספת על הדרך: האם כדאי לפצל את ה-HD? מה היתרונות ומה החסרונות?

ועוד אחת: האם כדאי להשתמש בעכבר אלחוטי/בלוטות'?

אני מודה מראש לכל מי שיכול לעזור.

פורסם

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX ₪904

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪438

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪398

מארז:

[..] NZXT HUSH w/o PSU ₪444

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪337

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪240

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות חינם למזמינים מעל 3000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪3152

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה.

האם הכרטיס מסך תומך ב- FHD? האם יש אלטרנטיבה טובה יותר (גם אם צריך תוספת קטנה במחיר?)

כמה מאווררים במארז? האם הוא מאוורר מספיק?

האם הוא שקט?

אשמח לקבל תשובות גם על השאלות האחרות שהעלתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים