עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד מוגזמת

Featured Replies

פורסם

אוקיי, קיבלתי את המחשב החדש, הרכבתי אותו, הדלקתי וניסיתי להתקין את אקס פי. כבר בחלק היותר דוס-י של ההתקנה, כשהוא אמור להעתיק את הקבצים הדרושים להארדיסק, הוא התחיל לדווח על בעיות בכתיבה של קבצים שונים, בכמות די רבה. אוקיי, לחצתי אנטר להמשך עד שאחרי כמה שגיאות שכאלה באנג, מסך כחול. אוקיי, ננסה עוד פעם, ריסט, ריפורמט, ריאינסטול, אותו דבר (למרות שהשמות של הקבצים הבעייתייים השתנו הפעם). אחרי 4 או 5 פעמים כאלה, כשכל פעם הוא מדווח על שגיאות בכתיבה של קבצים אחרים, החלטתי להעיף מבט בטמפרטורות של הרכיבים בביוס - 55 מעלות למעבד! וזה אינטל עם זאלמן 7000, אין שום סיבה לכאלה מעלות. אוקיי, אולי משהו בחיבור בעייתי או ששמתי קצת יותר מידי משחה. הוצאתי את ההיטסינק, ניקיתי טיפה מהמשחה והחלטתי לנסות את ההיטסינק המקורי של אינטל. התקנתי אותו, נתתי למעבד לרוץ קצת ובדקתי טמפרטורה - 65! החלטתי לעשות עוד ניסיון עם הזמלן, הפעם ניקיתי את כל המשחה והתקנתי אותו ככה, והטמפרטורה הגיעה ל58... משהו פה ללא ספק דפוק.

יש לציין שהחוטים מסודרים למופת ושיש 5 מאווררים במארז (6 כולל הספק) - ספק ושניים אחוריים מוציאים, דלת, הארדיסק וקדימה מכניסים.

עכשיו השאלות הן - 1) יש קשר בין הטמפרטורות הגבוהות לבעיות בהתקנה ? 2) איך לעזאזל מורידים אותן?

פורסם

לא נראה לי שיש קשר בין השגיאות לטמפ' המעבד. זה יכול להיות שהדיסק של הוינדאוס דפוק הוא הסי די רום. במידה ויש לך שתי כוננים תנסה להתקין את הוינדאוס מכונן אחר (נגיד מהצורב במקום הסי די רום) אם הבעיה לא תפתר אז תנסה דיסק אחר של וינדאוס.

בקשר לבעיית החום נוצר רושם שלא התקנת טוב את ההיטסינק על המעבד, תבדוק אם הוא יושב טוב.

פורסם
  • מחבר

את הכונן אני אנסה להחליף עוד מעט. יש סיכוי שהסי די דפוק, אבל קשה לי להאמין כי התקנתי ממנו ווינדווס לפני שבוע במחשב אחר והכל הלך פיקס. בקשר להיטסינק, כן, אני בטוח שהוא יושב טוב. יכול להיות שאיכשהו מדידת הטמפרטורה אצלי דפוקה? ההיטסינק בקושי חמים למגע

פורסם

ב50 מעלות הסינק כבר צקיך להיות ממש חם... היית מרגיש מיד

אם הוא בקושי חם אז הקריאה מהביוס דפוקה וכניראה שהדיסק דפוק... תנסה אחד אחר

פורסם

אם ההיטסינק אינו חם ב 50 מעלות יש סיכוי שקריאת הטמפ' אינה נכונה, אבל סביר יותר שההיטסינק לא נוגע כמו שצריך במעבד.

זלמן ידוע כהיטסינק כבד מאוד ויש סיכוי שהוא לא יושב טוב על המעבד, בשביל לבדוק אם אכן זאת הבעיה "תשקיב" את המארז ותראה אם יש שינוי בטמפ'.

פורסם
  • מחבר

אותן טמפרטורות בשכיבה

הברגים בהיטסינק מחוזקים לחלוטין, זה לא סינק שכל-כך קל להרכיב לא נכון

מעבר לזאת, טמפרטורות של 65 מעלות עם ההיטסינק המקורי גם לא נראות כל-כך הגיוניות

אז או שקיבלתי מעבד שמתחמם כמו תנור פיצה, או שהקריאה אצלי דפוקה..

בכל אופן גם החלפה של הכונן האופטי לא ממש עזרה.. נלך למצוא דיסק התקנה אחר

יש עוד הצעות ?

פורסם

תנסה לעדכן ביוס ללוח אם .

עריכה: אני חייב להגיד את זה... יש לך אחלה מפרט :eek2:.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים