עבור לתוכן

מתענין מה עלה בגורלו של אחד החוקים החשובים ביותר בעולם.

Featured Replies

פורסם

לפני שבוע וחצי קראתי בחצי הכרה ודי בריפרוף על הצעת חוק ישראלית שפשוט גרמה לי להירדם רגוע, ואופטימי.

ההצעה היא כזאת: כל אדם שירצה להתנתק מחברת סלולר, כבלים, ספק איטרנט. יכול להתנתק גם אם הוא מחויב על פי חוזה, במחיר השערוריתי בסך 100 שקלים.

כן אמרתי 100 לא 1000, מאה שקלים.

לא שאני מתכנן להתנתק בקרוב(את הוט עזבתי בקלילות על-טבעית.) אבל זה חוק מחוייב המציאות, למישהו יש מידע על האם הוא עבר? או חס ושלום קופד?

בתודה מראש.

פורסם

אין שום סיבה שדבר כזה יעבור, חוק לא הוגן בשיט.

פורסם

החוק מדבר רק על התנתקות במהלך 14 ימים הראשונים.

פורסם

עדיין בגדר הצעה. כמובן שחברות התקשורת מפעילות לוביסטים ובעלי ענין להשפיע כדי לטרפד את ההצעה.

הרציונל מאחורי החוק: לאור ובגלל התנהגות דורסנית מניפולטיבית של חברות התקשורת וניצול זדוני של האזרח, נוצר צורך להגן על הצרכן.

נכון להיום על פי חוק הגנת הצרכן יש אפשרות ברכש מוצר מרחוק או במסמך חסר לבטל גם שלא בגלל פגם או אי התאמה בתוך 14 יום, בעלות של 5 אחוז אבל עד 100 ש"ח לכל היותר. כאשר מתקשרים לחברת שירותי אינטרנט ומבקשים להצטרף הרי שרוכשים שירות ולא מוצר. ברכישת שירות נקבע בחוק כי אפשרות ביטול קיימת בתנאי שיש יותר מ-7 ימי עבודה עד לתחילת מתן השירות. כאן טענו חברות האינטרנט כי השירות ניתן מיידית ולא לאחר יותר מ-7 ימי עבודה, לכן לא רצו לבטל ההתקשרות אף אם נתבקשו לכך 5 דקות לאחר סיום שיחת הרכישה.

כאן מוצע תיקון לחוק הגנת הצרכן לפיו התקשרות כזו (רכש מרחוק) לרכישת שירות כזה תהיה גם מוגנת וניתן יהיה לבטל וחברות האינטרנט לא תוכלנה להחבא מאחרי הטיעון שהשירות כבר החל להינתן.

פורסם

במדינה שלנו הצרכן נרמס ונאנס - זו עובדה !

כמו כן גונבים אותו ומנצלים את בורותו ויותר מכך , מעלימים מימנו מידע ומזינים אותו במידע שגוי , אחת מהמדינות בעולם המערבי הכי גרועות מבחינת צרכנות , כלכלה חופשית במדינתנו הקטנה ? - אין !

משרד המסחר אוכף חוקים על פי נטיה פוליטית ואינטרסים אישים של הממונים , אם אומר שהממשלה איננה כדי לשלוט אלא כדי לשרת את האינטרסים של בעלי ההון שולחי ומקורבי ניבחרי הציבור לא אהיה טועה .

כל חוק שבעד הצרכן בראיה הרחוקה רק ייטיב עם בעלי העסקים והחברות ברם הלך הרוחות במדינה הוא כסף מהיר ושדידה של האדמה , משהו בסגנון אכול ושתה כי מחר נמות או אחרינו המבול ולכן אין מחשבה בארץ לטווח רחוק ואתם יכולים לראות זאת בכמות ה"זבל" הסיני של המוצרים ( לדוגמה ) .

פורסם

במדינה שלנו הצרכן נרמס ונאנס - זו עובדה !

כמו כן גונבים אותו ומנצלים את בורותו ויותר מכך , מעלימים מימנו מידע ומזינים אותו במידע שגוי , אחת מהמדינות בעולם המערבי הכי גרועות מבחינת צרכנות , כלכלה חופשית במדינתנו הקטנה ? - אין !

משרד המסחר אוכף חוקים על פי נטיה פוליטית ואינטרסים אישים של הממונים , אם אומר שהממשלה איננה כדי לשלוט אלא כדי לשרת את האינטרסים של בעלי ההון שולחי ומקורבי ניבחרי הציבור לא אהיה טועה .

כל חוק שבעד הצרכן בראיה הרחוקה רק ייטיב עם בעלי העסקים והחברות ברם הלך הרוחות במדינה הוא כסף מהיר ושדידה של האדמה , משהו בסגנון אכול ושתה כי מחר נמות או אחרינו המבול ולכן אין מחשבה בארץ לטווח רחוק ואתם יכולים לראות זאת בכמות ה"זבל" הסיני של המוצרים ( לדוגמה ) .

בסדר,אבל זה בכלל לא קשור למדינה ולממשלה.מי שאשם זה הצרכן והציבור בלבד! הישראלי או היהודי הוא בןאדם עצלן ובחיים לא יקום ויעשה מעשה,וזה עובדה שמנוצלת על ידי החברות--בגלל זה לקח לנו 2000(!)שנה לחזור למדינה-תחשוב על זה

וכל מה שאנחנו עושים זה לבכות כאן_"גנבו לי,עשקו לי" וכו'

פורסם

לא ! זו המדינה אשמה !

פורסם

איך המדינה אשמה?,אתה לא מבין שזה הכי קל להגיד.מתי בפעם האחרונה היה בארץ הפגנה בנושא?אנשים אוהבים לסבול בשקט.

המדינה זה האנשים שחיים בה--והמושג "האדם הקטן"לא קיים בכלל.אני בטוח שאם תהיה הפגנה של מילון איש בירושלים אנחנו נראה חברה שונה לגמרי

תראה ת'חרדים הם לא מוכנים לעבור לסדר היום ש"פוגעים" בהם-ואני לא תומך בהם בכלל!-אנשים מיושנים ומנוונים שצריכים לעבור מהעולם.

המדינה לא יכולה לדאוג לכל פרט קטן וביוחד שיש בכנסת כל מיני לוביסטים ועסקנים-שאני ואתה שמנו אותם שם-מי שאחראי לחיינו זה רק אנחנו

-מה שאני אומר זה -אנשים צאו לרחובות ותכריזו שאתם חיים-אם אתה רוצה אני מוכן להפגין יחד איתך

פורסם

נגמר עידן ההפגנות

המדינה אשמה מכיוון שהיא אחראית על ישום המדיניות והיא איננה מיישמת מדיניות שטובה לאזרח .

פורסם

פה אולי גם האזרח אשם קצת, לא?

במקום לדרוש מה"מנהיגים" האלה לשנות את השיטה, הוא מתכופף ומווזלן את חור.

לא יודע מה איתכם אבל שאני הולך לשירותים אני לא צריך ללחוץ יותר, זה פשוט נופל...

פורסם

לא בדיוק , ראה את הפגנות החרדים שהן הפגנות המוניות או את הפגנות האופנענים היו לא מיזמן את ההפגנות בכיכר רבין וכו' , מה שאני מנסה להגיד זה שאפשר להוציא את הציבור על בסיס מכנה משותף ונכון להיום מנסים להקטין את המכנים המשותפים למנימום ( זה פועל יוצא של ריבוי מצרכים ודעות ) כך אפשר להגביר את הצריכה .

אבל מצד שני גם אדם אחד בודד יכול לעשות מעשה , ראה למשל את ויקי כנפו ( קנפו ) , העיניין הוא הלהט האישי של המפגין , הלהט הזה נשטף בנחלי ההישרדות היום יומיים .

פורסם

מה שצריך היום זה קבוצה של אנשים חזקים,שיתעלמו מהעיניין האישי שלהם או מהביטחון האישי שלהם ושהיה להם חזון גדול ורחב לחברה הגדולה בכלל. ויובלו מהפך שלם(אולי בתור מפלגה קטנה)

אתה יודע בשנות ה-30 בארה"ב היו לא מעט בעיות שחיתות,אז האף-בי-איי הקים קבוצה כזאת וקראו להם "הבלתי משוחדים"-ישנו סרט שמספר את הסיפור שלהם וגם הוא נקרא בשם הזה.ועובדה שנות ה-30 חלפו מזמן,ואורח החיים שהיה קיים אז חלף מהעולם.ואף-אחד מהם לא חיפש אחרי זה חיים בפוליטיקה,הם עשו את העבודה שלהם והלכו הבייתה,כמו גנרל פאטון-אם אתה מכיר את סיפור החיים שלו.אלה אנשים אמיתיים שעושים דברים בשביל החברה נטו ובדרך הנכונה והכי אמיתית שיש.

אנשים שלא יכנעו לפחד,לאיומים ולא ישיתנו לכיוון בעלי ההון.זה כח עצום אחד ויחיד.בלתי ניתן לעצירה ולהשמדה-"המועצה הלבנה".ישנו כח כזה בארץ? קיימים עדיין אנשים כאלה? אני לא יודע.

שישימו בצד את השם שלהם המוניטין והשאיפה להתעשרות או את המשיכה לכח.זה יכול להיות מפעל המאה

תחשוב על זה...

בקשר להפגנות,אולי אתה צודק,מי שבא בכוח יקבל כח מנוגד חזק ממנו,תמיד זה ככה.

פורסם

בראוו עלייך ג'וני :yelclap: נו אתה יכול להתחיל להריץ את העכביש לראשות הממשלה :xyxthumbs:

אופוזיציה כבר יש - חחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים