פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים חשבתי לנסות לבנות כפתורי מגע...לאחר מעט חיפושים ראיתי שאחת האפשרויות היא ע"י כך שהנגיעה עם האצבע סוגרת את המעגל מכיוון שהגוף הוא מוליך....השאלה היא איך עושים את זה...כי אם אני ינסה לסגור מעגל של סוללה של 1.5V שום דבר לא יקרה (אני חושב)ואשמח לשמוע עוד אפשרויות לבניית כפתור מגע.
פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים חיפוש פשוט בגוגל מצא לי את הדף הזה http://uploaded.fresh.co.il/2009/11/16/39750928.mht(במקור גוגל טוען שזה אתר מזיק, לכן העלתי למקום אחר)תרגום מרוסית אפשר בגוגל http://translate.google.com/translate_t#למרות שלא נחוץ.
פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים ניתן לבנות אותם כמו מפסקים רגילים אבל כאלה שעומק הלחיצה שלהם הוא קטן מאוד כמו במקשים של מיקרוגל. (זה בדיוק מה שיש ב 'שטיח' הפנימי בתוך לוח מקשים של מחשב)+ זה מפסק אמיתי לכל דבר ואתה מחבר אותו כמו מפסק רגיל- זה לא באמת מפסק מגע- הבידוד ממש דק ולא מתאים למתח גבוהניתן לבנות 2 מוליכים (בדרך כלל בצורת 2 מסרקים כמו E שנכנסים אחד בשני כדיי להגדיל את שטח המגע) שאתה נוגע בהם אם האצבע וסוגר מעגל. תצתרך הגברה אם טרנזיסטור או שערים לוגיים כדיי לעשות משהוא אם הזרם הקטן שעובר ביד שלך+ זה באמת מפסק מגע- מחייב מעגל הגברה אלקטרוני- רגיש לקורוזיה וכדומה- יכול להיתקע בקלות במצב on אם הוא מתלכלך- לא מתאים למעגל שיכול להיות בו מתח גבוה- אי אפשר ללחוץ אם דברים כמו עט וכאלהניתן לבנות בשיטות מבוססות אל קיבול וחום וכו אבל זה מסובך יותר
פורסם 2009 בנובמבר 1716 שנים מחבר תודה על התשובה המעמיקה ובקשר למה שאמרת על ההגברה של החשמל במקרה ואני רוצה שהאצבע תסגור מעגל... אתה יכול להסביר קצת יותר? לתת דוגמאות וכו'...
פורסם 2009 בנובמבר 1716 שנים דוגמא 1אתה רוצה שמתיי שאתה נוגע במפסק הוא יפעיל מאוורר של 12 Vהמתח של המאוורר נמוך וניתן לחב אותו מאותו מקור חשמל אם המפסק עצמו (שאתה נוגע בו אם היד)אבל הזרם שהמאוורר לוקח גדול פי כמה אלפים או יותר מהזרם שעובר ביד שלךאתה שם מעגל אלקטרוני (יכול להיות צ'יפ שהכול נמצא בתוכו או מעגל אלקטרוני מכמה חלקים) בדרך מהמפסק למאווררכשאתה נוגע במפסק אתה מעביר זרם קטן לתוך המעגל האלקטרוניהמעגל האלקטרוני שמגביר מקבל את הזרם החלש מהמפסק ושולט בהתאמה בחלק אחר של המעגל שאליו מחובר המאוורר (ויש בו זרמים גדולים)דוגמא 2אתה רוצה לשלוט אם המפסק הזה בגוף תאורה של 240 Vהמתח של ה 240 V גבוה ואתה חייב הפרדה מוחלטת שלו מהמפסק (כדיי שלא תתחשמל כשאתה נוגע בו)ההחלה של המעגל זהה לזאת של המאווררבמקום מאוורר מחובר למעגל LED. כך שכשאתה נוגע במפסק אתה מדליק LED שעובד במתח נמוךבמרחק קטן מה LED נמצא חיישן אור שרואה את האור של ה LED ושולט בגוף תאורה של המתח הגבוההחיישן תאורה מחובר ממעגל של מתח גבוה. שים לב שאין בין המעגלים בכלל חיבור חשמלי - הקשר היחיד הוא שהמעגל של המתח הגובה רואה ממרחק את האור של ה LED במעגל של המתח הנמוךכך אתה מבטיח שלא יכול לעבור מתח גבוה למעגל של המתח הנמוךקיים רכיב אלקטרוני מוכן שבתוכו יש את ה LED והחיישן וביניהם מבודד מחומר שקוף (כמו זכוכית). כך ה LED והחיישן כבר מותאמים אחד לשני מבחינת אור (וגם זה סגור בתוך רכיב אחד מפלסטיק אטום אז הוא לא מושפע מאור חיצוני) ולך נשאר רק לעשות את החלק של החשמלקיימות שיטות נוספות לבודד מעגל מתח נמוך ממעגל מתח גבוה כך שהם עדיין יוכלו לשלוט אחד בשנידוגמא 3אתה רוצה שמגע במפסק בפעם הראשונה יפעיל משהוא ובפעם השניה יכבה אותו (שלא תצתרך להחזיק את היד כל הזמן אל המפסק)אחריי המעגל הגברה הראשון של המפסק אתה מוסיף רכיב אלקטרוני (flip flop) שעושה את הקטע של להחזיק את המערכת במצב on או off קבוע ולהחליף כשמגיע אליו פולס קצר מהמפסקאחריי ה flip flop אתה ממשיך את המעגל כמו קודם
פורסם 2009 בנובמבר 1816 שנים במעגל הזה יש לד שעובד כשאתה מחזיק את היד אל המשטח מגעאתה יכול ממש לבנות אותו אבל תצתרך לשחק אם הערכים של הרכיבים (ציירתי אותו עכשו זה לא מעגל שבדקתי שהוא עובד)בתור התחלה תיקח משהוא כמומתח 5 - 18 Vטרנזיסטורים - רוב הטרנזיסטורים NPN הסטנדרטיים כמו C945 / 547 / 2222 יתאימונגד ל LED - תלוי ב LED ובמתח של המעגלנגדים אחרים - כמה K בערך כל אחד[attachment deleted by admin]
פורסם 2009 בנובמבר 1916 שנים אמממ אתה יכול לתת דוגמא של מעגל כזה? כלומר בשרטוט....נתתי לך שרטוט של מעגל שעובד. עם אפקטביות כמו של מקשי המגע בפלייסטיישן אם אתה מכיר. כל שאר הפטנטים עם סגירות מעגלים וכל זה לא ממש עובדים כמו שצריך, ואם קמת בבוקר עם יובש בידים הם לא יפעלו כלל.
פורסם 2009 בנובמבר 1916 שנים מחבר ממש בעייתי לי העניין הזה... אני ממש רוצה לבנות מקש מגע אבל אין לי בכלל ידע בחשמל.... יש מצב לבנות את זה בצורה יותר פשוטה...או שאולי תסבירו לי בשפה של טיפשים
פורסם 2009 בנובמבר 1916 שנים אני יכין מדריכון וידאו בשבילךרק תגיד לי משהו.אתה רוצה שבלחיצה על המפסק יקרה מה?יפעיל משהו עד העזיבה של הלחיצה?יפעיל משהו לכמה שניות?או יפעיל משהו עד הלחיצה הבאה?
פורסם 2009 בנובמבר 1916 שנים מחבר אממ...בתור בתחלה אני רוצה כפתור שידליק ויכבה מחשב...כמו כל כפתור הדלקה של מחשב.
פורסם 2009 בנובמבר 1916 שנים קח בחשבון שבגלל שהמחשב מכובה הספק לא מוצא מתח אז לא יהיה לך מאיפה להזין את המעגל..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.