עבור לתוכן

phenom 965, i5 750 ושדרוג עתידי

Featured Replies

פורסם

החלטתי לשדרג את המחשב שלי (מפרט מימין), שפרט להרצה של משחקים בהגדרות גבוהות סך הכל עושה את העבודה לא רע.

למיטב הבנתי אין הבדל משמעותי בין המעבדים הנ"ל במשחקים(?), לכל שימוש אחר הם גם דומים למדי(?), ובכל מקרה עדיפים בהרבה על מה שיש לי היום (תקנו אותי אם אני טועה).

על כן נשאלת השאלה (לבעלי כדורי הבדולח ולאלו ששמעו משהו מיצרניות המעבדים), איזו תושבת למעבד צפויה לשרוד זמן רב יותר כך שניתן יהיה לשדרג מעבד בעתיד במידת הצורך?

תודה.

פורסם

אני מאמין שהAM3 של AMD תשרוד יותר זמן

לאינטל יש שתי תושבות עיקריות ולAMD אחת ולכן יש יותר סיכוי שהAM3 תחזיק

מה גם שבמערכות LGA1156 בקר הPCIE הוא על המעבד ככה שאם בעתיד תרצה PCIE3.0 או אפילו SATA3.0 שמנוצל עד הסוף

הAM3 יהיה יותר טוב

פורסם

AM3 יתמוך גם במעבדים החדשים של AMD שיצאו ב2011

פורסם
  • מחבר

^ צפויים גם לצאת מעבדים חדשים בזמן הקרוב? (אין לי בעיה להמתין עם הקנייה)

איך זה מסתדר עם העובדה שלוחות אלו תומכים רק בזיכרון DDR2?

פורסם

^ צפויים גם לצאת מעבדים חדשים בזמן הקרוב? (אין לי בעיה להמתין עם הקנייה)

איך זה מסתדר עם העובדה שלוחות אלו תומכים רק בזיכרון DDR2?

לוחות אם AM3 - משמעותם תמיכה בזיכרונות DDR3 .

לוחות AM2 היו תומכים בזיכורונת DDR2.

פורסם
  • מחבר

^ צודק. מסתבר שAM2 ו-AM3 הם אותה תושבת פיזית. באתר של אסוס בדקתי אקראית מספר לוחות תחת AM3 והם כולם היו DDR2.

עכשיו מצאתי אחד התומך ב- DDR3.

צפויים גם לצאת מעבדים חדשים בזמן הקרוב? (אין לי בעיה להמתין עם הקנייה)

פורסם

זו לא אותה תושבת פיזית. מעבד AM2+ לא יעבוד בלוח עם תושבת AM3.

פורסם

נו יופי, זה לוח AM2/AM2+. לא AM3.

הוא תומך במעבדי AM3, זה ברור, אבל הוא אינו בעל תושבת AM3.

פורסם
  • מחבר

^ אכן צודק. אך מה שברור לך לא ברור בהכרח לי - אם לוח תומך גם במעבדי AM2 וגם במעבדי AM3, מנסיון העבר הדל שלי, הסקתי (וטעיתי) שמדובר באותה תושבת. לא ניחשתי שבתושבת AM3 יש מספר פינים פחות, ולכן מעבדי AM2 לא מתאימים אליה, אך מעבדי AM3 נתמכים אחורה.

מה לגבי מעבדים עתידיים לתושבת? ידוע שיצאו מעבדים ב-2011, אך לא ידוע על מעבדים בחודשים הקרובים?

שאלה נוספת - מה מהירות הזיכרון המירבית בה תומך מעבד זה (965) ללא OC, ואשמח להסבר קצר ממה היא נובעת.

פורסם

ברבעון השני של 2010 יצאו מעבדי Thuban בעלי חיבור AM3 כך שיתאימו גם ללוחות AM3. לאחר מכן ב-2011 שיתאימו רק ל-AM3 (אפשרי שהמעבדים עצמם יהיו AM3+).

עריכה: וכמובן בצד של AMD יש לנו גם כן שש ליבות בערך באמצע 2010.. ובעוד כחודש וחצי (ינואר) יש לנו קלארקדייל לשולחניים וארנדייל לניידים.

פורסם
  • מחבר

^ כלומר אני מבין שבזמן הקרוב (פחות מחצי שנה) לא צפויים לצאת מעבדים שיציגו ביצועים טובים מה-965 באותו מחיר, או שה-965 יוזל.

אם כך ככל הנראה שזה יהיה המעבד הבא שלי.

שאלה נוספת - מה מהירות הזיכרון המירבית בה תומך מעבד זה (965) ללא OC, ואשמח להסבר קצר ממה היא נובעת.

תודה.

פורסם

לא ממש הבנתי את השאלה על הזיכרון.

לגבי המעבד- אתה מבין נכון. גם ה-Thuban לא יהיו משהו fancy, אותה ליתוגרפיה רק עם יותר ליבות, אז אני חושב שלרוב האנשים זה יהיה פיתרון לא מעניין שלא נועד להם.

היתרון של ה-965 הוא בלוח האם שהוא בא איתו. אם תקנה AM3 אז תוכל לשדרג למעבד Zambezi ב-2011, שזה מצוין. מלבד זאת, לוח AM3 הכי זול עולה 480 שקלים, אך אל תתן למילה "זול" להטעות כי לוחות ה-AM3 הזולים בארץ הם מאוד מפוצ'רים. אם תשווה פיצ'רים אז לוח מקביל ל-i5-750 יעלה לך יותר.

פורסם
  • מחבר

במעבדי 920 i7 לדוגמא, תדר הבסיס בלוח הוא 133MHZ, המכפלה של המעבד היא 20, והמכפלה המירבית שהוא יכול לתת לזיכרון היא 10 אפקטיבית, 5 בפועל. לכן, בלי להעלות את תדר הבסיס, לא יהיה שום שימוש לזיכרון מהיר מ- 1333MHZ. - זה לפחות מה שנכתב בפוסט כלשהו שמצאתי בגוגל, וזה די מסתדר עם העמודה שמדבר על זיכרון כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_future_Intel_microprocessors).

האם יש משהו דומה ב-AMD או מגבלה אחרת לגבי הזיכרון?

נ.ב

מדוע ממליצים בפורום מפרטים כל הרבה לקחת i5 750?

פורסם

1066 ב-DDR2

וב-DDR3 (תושבת AM3) זה 1333

לגבי פורום מפרטי מחשב - אני לא יודע. יש כ"כ הרבה אספקטים לבחירת מעבד מבין שני אלו (965/i5-750) שזה לא פשוט לבחור.

תמיכה עתידית - עוד לא ברור מה יהיה עם זה בחזית של אינטל, מלבד המעבדים שיצאו בינואר שאינם רלוונטיים למי שקונה i5-750. בצד של AMD זה דיי ברור. אמנם עד לא מזמן זה לא היה ברור לגבי AM3 ב-2011, אבל עכשיו כשיצאה מפת דרכים ברורה - אנו יודעים הכל.

לוח אם - זה זול יותר כשקונים מעבד AMD, אפילו אם רוצים הרבה חיבורים ואפשרויות.

וכמובן שישנו הנושא של מייצבי מתח ותושבות שנשרפות בתחום של LGA1156, כך שבשביל אוברקלוקינג צריך לבחור לוח אם מתאים (בין אם תושבת שאינה של Foxconn לבין לוח שמקורר בצורה טובה)- ועדיין יש להיזהר בתהליך ה-OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים