פורסם 2009 בנובמבר 1316 שנים שלום,איך אני יודע לפי המפרט של המסכים שברשימה: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=39_41_2213מי מהם מסך רחב ומי לא (כלומר, ריבועי)?
פורסם 2009 בנובמבר 1316 שנים מחבר השאלה היא האם זה נהוג ככה בכל אתרי המכירות באינטרנט שהנתון הזה מושמט,או שיש איזו מוסכמה שאני לא יודע עליה?צירפתי את הלינק כדי שמישהו עם קצת זמן יעיף שם מבט ויגיד לי מה פספסתי,זה איזשהו עניין עקרוני.
פורסם 2009 בנובמבר 1316 שנים תראה מה הרזולוציה של כל מסך - תחלק את האורך בגובה - ומהגדרה תקבל את היחס. למסכים בהם היחס הוא של 16:10 ו-16:9, נהוג לקרוא מסכים רחבים.
פורסם 2009 בנובמבר 1316 שנים ^ תודה שהבהרת את זה, זה לא בדיוק, אבל בדיוק מה שכתבתי פוסט אחד לפנייך. :
פורסם 2009 בנובמבר 1316 שנים ^ תודה שהבהרת את זה, זה לא בדיוק, אבל בדיוק מה שכתבתי פוסט אחד לפנייך. : כל הכבוד. זכות הראשונים שלך. בברכה
פורסם 2009 בנובמבר 1416 שנים מחבר למה לא מציינים בפירוש ליד כל מסך "רחב" או "ריבועי"?בגלל אי הבנה כזאת חשבתי שקניתי ריבועי, אבל קניתי רחב...
פורסם 2009 בנובמבר 1516 שנים למה לא מציינים בפירוש ליד כל מסך "רחב" או "ריבועי"?כי המונחים האלה, למרות היותם שגורים בפי רבים הם א) יחסיים, ב) שגויים.נתחיל מזה שאין כזה דבר מסך "ריבועי". שום מסך מחשב הוא לא ריבועי. יש כיום בשוק מסכי מחשב/טלוויזיה ביחסים שונים - 5:4, 4:3, 8:5 (הקרוי לרוב 16:10), ו-16:9 הם הנפוצים ביותר, ויש עוד כמה אזוטריים. לאחרונה התחילו לייצר גם טלוויזיות ביחס קולנועי קלאסי של 2.35:1.לעיתים גם קוראים למסכי 4:3/5:4 "מרובעים", שזה גם אידיוטי, שכן כל המסכים הם מרובעים (לפחות אני לא מכיר אף מסך שהוא עגול או משולש).כאשר השוק נשלט ע"י מסכי 4:3 ו-5:4, והתחילו להכניס מסכי 8:5, נהיה מקובל לקרוא להם "רחבים" כדי להפריד אותם מהרגילים. עכשיו, כש-4:3 ו-5:4 גוועים להם לאט-לאט, מכניסים מסכי 16:9, שהם עוד יותר רחבים. אז מה עכשיו - לקרוא למסכי 8:5 "ריבועיים"? או שלקרוא ל-16:9 "רחבים מאוד"? אתה מבין שזה רק הולך ונהיה יותר מטומטם.בדיוק בגלל זה בכל מסך מפרסמים את הרזולוציה שלו. ומשום שמסכי LCD מיוצרים עם פיקסלים ריבועיים, כל שעליך לעשות הוא לחלק רוחב בגובה ולקבל את היחס, בדיוק כפי שנאמר לך קודם.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.