עבור לתוכן

מעבד E6300 2.8 MHZ , האם הוא מעבד עם פיזית 2 מעבדים ,או 2 מעבדים וירטואלים?

Featured Replies

פורסם

היי

האם למעבד הזה יש פיזית 2 מעבדים שעובדים במקביל , או שיש לו 2 מעבדים ורטואלים שברגע שאחד מתעיף השני עובד?

רוני

פורסם

לE6300 יש 2 מעבדים פיזיים. אין לי שמץ של מושג למה אתה מתכוון ב"מעבד מתעייף"

פורסם
  • מחבר

הכוונה למעבד E6300 DUAL CORE , ולא CORE 2 DU[br]פורסם בתאריך: 9.11.2009 בשעה 10:44:59

הכוונה למעבד E6300 DUAL CORE , ולא CORE 2 DU
פורסם

2 ליבות פיזיות, ואין כל קשר לעייפות כאשר מדובר בחלוקת העבודה בינהם.

פורסם

2 ליבות "וירטואליות" זה משהו שהיה קיים, בשולחניים לפחות, בימי פנטיום 4 העליזים. מאז הופיעו מעבדים עם זוג ליבות פיזיות והסידור הנ"ל נעלם מהעולם (למרות שהוא חזר לאחרונה להופעה קצרה בסדרת מעבדי הATOM החד ליבתיים).

חוץ מזה, מדובר כאמור על שתי ליבות, לא שני מעבדים. שני מעבדים (כלומר, שני "צ'יפים" נפרדים לחלוטין) תמצא רק בשרתים.

נ.ב. אהבתי את התובנה על "מעבד שמתעייף". כמובן, מעבד הוא יצור חי שיכול להרגיש עייפיות, ולא חלילה רכיב אלקטרוני שמעביר חלק מהמשימות לליבה הלוגית השנייה פשוט כדי לייעל ריצת תהליכים רבים במקביל ::)

פורסם

נכון, אלא ששם הוא מופיע במקביל לריבוי ליבות פיזיות ולא כתחליף לו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם

אבל בשטח זה לא בדיוק 2 ליבות שעובדות בשיתוף פעולה, לדוגמא ברגע שאני פותח קובץ RAR גדול ,או מתקין מישחק , או צורב על DVD ואני במקביל רוצה לפתוח WORD או לגלוש באינטרנט ,אני מבחין קצת בתגובה לא מהירה כמו שציפיתי , לפי ההגיון ליבה אחת אמורה להתמודד עם הצורב או פתיחת RAR והליבה השנייה אמורה להתמודד בקלות עם פתיחת WORD או אתר אינטרנט , זה לא כך בפועל , עם מעבד ליבה אחת קיבלתי את אותו הדבר, לכן אני לא מבין מה ההיתרון של 2 או 4 ליבות בפועל :nixweiss: :nixweiss:

רוני

פורסם

כל הפעולות האלה מוגבלות ע"י המהירות של הכונן הקשיח.

בניגוד למעבדים, כזה יש לך רק אחד...

בקיצור, האיטיות שאתה מרגיש קשורה לקריאה מהדיסק הקשיח, ולא מהמהירות של המעבד.

פורסם
  • מחבר

היי

עכשיו אני מבין למה יש דיסקים קשיחים מהירים ויקרים .

רוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים