עבור לתוכן

צריך לדעת איזה כרטיס אני יכול לחבר פה, ואיזה ראם.

Featured Replies

פורסם

אז ככה, לחבר שלי יש לוח אם ישן, זה הדגם:

775i945GZ

והוא רוצה להוסיף עוד 1GB, אני צריך לדעת כמה זה יעלה (כי אני לא סגור על המהירות של הזיכרון) ולחבר כרטיס 9600GT, ואני שמתי לב שהPCI-E שם פועל על X4, איך הכרטיס ינוצל?

תודה רבה

פורסם

מקס, עשית סלט עם החריץ הגרפי. לא מדובר בחריץ PCI-EXPRESS בכלל אלא AGI, גרסא מוזרה משהו מבית ASROCK לAGP. בכל מקרה, רק כרטיסי AGP יתאימו ללוח הזה, וגם מתוכם יש כאלה שלא. אין לך מה לחפש כרטיסי PCIE, ותשכח מ9600GT.

בנוגע לזכרון, הרי שלא אמרת כמה יש לו כרגע ובאיזו תצורה. שים לב שללוח הנ"ל יש שני חריצים בלבד והמקסימום הכולל הוא 2GB. אם שני החריצים תפוסים, זכרון חדש יבוא במקום אחד מאלה שכבר יש (שוב, עד תקרה של 2GB). מבחינת המהירות, הלוח תומך עד 533MHZ אבל אפשר לשים גם זכרונות מהירים יותר של 667 או 800 (הם יעבדו במהירות איטית יותר בלי בעיה). גיגה זכרון כזה, שהוא הסוג הנפוץ והרגיל כיום (ה800MHZ לפחות) יעלה כ100 שקל.

ואגב: את כל הנתונים הללו אפשר לגלות אם רק היית טורח להקליד את הדגם בגוגל וללכת בעקבות הלינק הראשון שאתה מקבל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה גבר :)

אוקיי בדקתי, פשוט כמו שאתה אמרתה זה משהו מוזר של החברה (ASROCK) ושקראתי את הפירוט על הלוח לא הבנתי מה זה AGI, והיה כתוב בסוגריים משהו על PCI-E או שלא שמתי לב.

ויש לו 1GB בסלוט אחד, יש סלוט אחד פנוי.

אז בקיצור מה שהבנתי זה שהלוח לא תומך PCI-E והוא יצטרך לקחת כרטיס AGP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים