עבור לתוכן

התלבטות בנוגע לכרטיס מסך, עזרו לי להחליט - לקנות עכשיו או לחכות

Featured Replies

פורסם

שלום...

את המחשב החדש שלי קניתי בספטמבר השנה. הייתי אמור לקנות אותו הרבה לפניי, אבל החלטתי לחכות לדור החדש של כרטיסי המסך של ATI. יצא ה- HD5870, והנה הכרזה נוספת על כרטיסים מדהימים מצד נווידיה שיצאו בקרוב. בסופו של דבר קניתי את המחשב ללא כרטיס מסך, ואני משתמש בכרטיס מסך חלש וזמני שהיה ברשותי. לאחר הכתבה ב- XbitLabs (http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20091105234423_Nvidia_to_Ramp_Up_Fermi_Graphics_Cards_Only_in_2010.html) שאומרת שכנראה הכרטיסים של נווידיה יצאו בתחילת פברואר, אז אני מתחיל לשקול ברצינות לקנות את הכרטיס של ATI וזהו - כי יכול מאוד להיות שאני אתגייס עד אז. יש מספר משחקים שווים שיוצאים בקרוב - CoD MW2, AC2, (ועוד, לא כולל הרבה שכבר יצאו שלא שיחקתי בהם) ולא אוכל לשחק בהם...

אז, מה לעשות? יש לי הזדמנות להשיג מחו"ל 5870 ב- 1500 ש"ח ו- 5850 בפחות, אבל אם הפרסומים הללו שגויים והכרטיסים של נווידיה יצאו (הרבה) יותר מוקדם, אני יכול לחכות.

וראוי לציין - אני מחפש כ"מ למשחקים כבדים מאוד. אני משחק על רזולוציה גבוהה של 1920x1200 ולכן צריך כ"מ חזק.

שאר המחשב:

Intel Core i5 750

Gigabyte GA-P55-UD3

Patriot 2x2GB DDR3 1600 CL9

SeaSonic SS-650HT

תודה

פורסם

בכמה פחות אתה יכול להשיג את ה5850?

פורסם

לא ציינת את גודל המסך שלך, אבל מדובר במסך ברזולוציה של עד 1050X1680 כולל, אז אין לך למה להתלבט, 5850 יהיה הרבה מעבר לצרכים שלך כדי להריץ את כל המשחקים שציינת, למעשה, אתה יכול לחסוך כסף ולקחת גם 4870 512MB שיהיה די והותר.

אם מדובר במסך FHD, אז 5850 הוא כבר בהחלט אופציה טובה מאד. אם מחירו של ה5850 קרוב לזה של 5870, אז עדיף כבר כמובן לקחת את ה5870.

אין טעם ממשי לחכות לכרטיסי NVIDIA החדשים. בנוסף, בהתחשב בהיסטורית התמחורים של NVIDIA, סביר שבמועד ההשקה ובתקופה הראשונה, יהיו מחירים של הכרטיסים גבוהים מדי בכל מקרה.

פורסם

בכמה פחות אתה יכול להשיג את ה5870 והשאלה אם אתה יכול להשיג גם לי D: חחח

פורסם
  • מחבר

את ה- HD5850 אני יכול להשיג ב- 1000 ש"ח (בערך), ואת ה- HD5870 ב- 1500 ש"ח בערך.

כאמור, אני משחק על משחק 24 אינץ', 2480WFP, שהרזולוציה שלו היא 1920x1200.

בגלל הרזולוציה הגבוהה אני נוטה ל- 5870.

השאלה אם לקנות בחו"ל ואז לא תהיה לי אחריות בארץ. וצר לי, אני יכול להביא רק אחד (לא אני קונה אלא חבר).

אם הכרטיסים של נווידיה אכן יוצאים בסוף ינואר\פברואר, זו לא אופציה בשבילי לחכות.

פורסם

גם אם נוידיה יצאו בעוד חודשיים, המחיר שלהם לא ישתלם לך כמו זה של ATI, במיוחד עם הקומבינה שלך.

לך על 5850, הוא יספיק לך מעל ומעבר לרז' הזאת, שכן הוא גם חיית אוברקלוק מטורפת, ו40% הבדל במחיר בינו לבין 5870 ממש לא שווים את ה15% הבדל ביצועים שניתן לכסות פעמיים באוברקלוק. ;D

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי האחריות? האם זה סיכון ששווה לקחת?

פורסם

השאלה היא האם אתה מוכן לשלוח את הכרטיס לחו"ל במקרה ותיהיה בעיה אם הכרטיס?

ואני גם בעד ה5850 :)

עם OC אתה יכול להגיע לרמה שלו ואפילו טיפה לעקוף אותו: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd5850_6.html

פורסם
  • מחבר

אם יקרה משהו לכרטיס אפשר לתקן אותו (תמורת תשלום) בארץ?

פורסם

בדרך כלל מחליפים כרטיס ולא מתקנים.

אם אין לך קרוב משפחה שגר בחו"ל אז אולי עדיף שתקנה בארץ :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

וגם אם החלטתי לקנות בארץ, האם לקנות עכשיו ATI או לחכות ל- G300?

איך הכרטיסים 5850/5870 צפויים להתמודד עם המשחקים הגדולים הקרבים כמו ACII ו- CoD MW2 על רזולוציה של 1920x1200?

פורסם

הקודמים בסדרה של המשחקים האלה לא היו כבדים בכלל, ואני מניח שגם אלה לא יהיוו אתגר של ממש לכרטיסי מסך מודרניים וממש לא ינצלו את הכח של הדור החדש.

כלומר: גם GTX260/HD4870 יריצו אותם בקלות לדעתי על 1920X1200.

לגבי השאלה שלך, בעקבות עליית המחירים האחרונה לדעתי כדאי לחכות שיהיו כרטיסים חדשים ותהיה תחרות והמחירים יהפכו למשתלמים יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אכן החדשים מגיעים בתחילת פברואר אז זה לא רלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים