עבור לתוכן

מה דעתכם על מלחמת ישראל איראן ?

מה דעתכם על מלחמת ישראל איראן ? 367 הצבעות

1. 1. מה דעתכם על מלחמת ישראל איראן ?

• תתחיל מלחמה
    • לא תתחיל מלחמה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ואו, כמה שאין לך מושג על מה את מדבר

"0 נוסעות מטוסים" כן, באמת, איך נכבוש את יפן ככה....

ניראה לי שלך אין מושג מה אתה מדבר

אם מדינה רחוקה תתקוף את ישראל

ישראל תוכל רק להגן על עצמה

והאמתי שגם עם היו לה נוסעות מטוסים היא לא הייתה מצליח עם ה F16 /F15 שלה

אגב ידעתם שכול הF15 היו אמורים כבל לצאת מפעולה ולעבור למגרש הגרוטעות ?

ושבחלק מהמטוסים האלה נמצאו חומרים מסרטנים שבגללם מלה טייסים מתו ?

זה לא מפריע לישראל והיא ממשיך עם ה F15/F16 שלה

ידעתם שהמטוס מינימום אצל ארצות הברית זה F18A ?ואותו עוד מאת יחליף F22 ?

• תגובות 78
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גרמניה מייצרת צוללות לישראל

7 צוללות ועוד אחת בדרך

אני לא מאמין לחדשות כ"כ.

זאת האמת, הרי זה ידוע שזה לא מיידע הכי מדיוק.

ניראה לי שלך אין מושג מה אתה מדבר

אם מדינה רחוקה תתקוף את ישראל

ישראל תוכל רק להגן על עצמה

והאמתי שגם עם היו לה נוסעות מטוסים היא לא הייתה מצליח עם ה F16 /F15 שלה

אגב ידעתם שכול הF15 היו אמורים כבל לצאת מפעולה ולעבור למגרש הגרוטעות ?

ושבחלק מהמטוסים האלה נמצאו חומרים מסרטנים שבגללם מלה טייסים מתו ?

זה לא מפריע לישראל והיא ממשיך עם ה F15/F16 שלה

ידעתם שהמטוס מינימום אצל ארצות הברית זה F18A ?ואותו עוד מאת יחליף F22 ?

הF16 מטוסים טובים מאוד.

עכשיו יש קניה של F35.

המינימום של ארצות הברית, אם היה לך תקציב כמו של ארצות הברית, ויצרנית מטוסים, גם לך זה היה המינימום.

אבל אתה לא יכול להשוות אותנו לארצות הברית, כי התקציב של אגף המודיעין של בצבא יותר גדול מהתקציב השנתי של כל המדינה שלנו.

פורסם

^

צודק בכל מילה. מדינה שתקציב המודיעין שלה גדול מכל תקציב המדינה שלנו יכולה להרשות לעצמה את זה. הם 300 מליון ואנחנו 6 מליון. בתכל'ס, יחסית, הצבא שלנו אולי הכי חזק בעולם יחסית למספר התושבים/שנות הקיום/תקציב שלנו. לא אתפלא אם באמת הוא החזק בעולם ביחס הזה. אנחנו לא עושים פה השוואה ביננו לארה"ב, אלא לאיראן. ואתה יודע מה הצבא של איראן לעומתנו? אפס. אני לא אומר את זה סתם, עובדות בשטח. יש להם מטוסים וטנקים ישנים מאוד (משנות ה- 60 וה- 70), אני לא זוכר דגמים מדוייקים, קראתי על זה לא מזמן.

בקיצור, אם תפתח מלחמה עם איראן, אנחנו לוקחים אותם בכל מה שקשור ל"הספק" צבאי. מטוסים טובים יותר, טילים טובים יותר, וגם לנו יש פצצות אטום וראשי נפץ.

פורסם

אני חושב שכול צבא שמחזיק רק 7 צוללות

0 נוסעות מטוסים

בקושי משחתות

ניתקע עם מטוסים ישנים כמו F16-F15

וקורה לעצמו חזק חיי בסרט

מה זה עוזר שיש ל ישראל כוח גרעיני על הצוללות שלה ?

כאילו היא תשתמש בזה בכלל

זה הכול הרתעה

באותו מחיר היא הייתה יכולה לקנות 40 צוללות שהיו עושים עבודה הרבה יותר טובה

הוא הולך לקיצוניות אחת אז אתה מגיב בקיצוניות לצד השני?

כמה תיקונים:

לישראל יש 5 צוללות, 3 מלפני עשור ושתי חדשות שסופקו השנה. ייתכן וצוללת נוספת תוזמן מגרמניה.

בצי הישראלי אין ולו משחתת אחת, לעומת זאת יש 3 קורבטות ו8 סטילי"ם.

נושאות(ולא נוסעות) מטוסים, באמת? לישראל אין צורך בהן. לארה"ב מתוקף תפקידה כניו-אימפריאליסטית יש 11 נושאות מטוסים, לבריטניה, איטליה וספרד 2 ומלבדן לעוד כמה מדינות גדולות מאד כמו הודו יש נושאת מטוסים בודדת. אין שום מדינה בקנה מידה של ישראל או מעט גדולה ממנה עם נושאת מטוסים. עם תדלוק אווירי חיל האוויר יכול להגיע למקומות רחוקים מאד, שלא לדבר על הצוללות שבשירות חיל הים.

מטוסים ישנים? מטוסי הF16-I הם מהמתמקדמים בעולם, בנוסף הוזמנו עשרות מטוסי F35 חדישים שיסופקו בעתיד. לישראל אין שימוש בF18 מהעובדה הפשוטה שהוא מיועד לנושאות מטוסים, הF22 הוא מטוס עליונות אווירית אז רק תזכיר לי מתי היתה המלחמה האחרונה שבה נלחמנו במדינה עם חיל אוויר ששווה להזכיר אותו?

טילי יריחו מתוצרת ישראל ובשירות צה"ל מכסים את כל אפריקה, אירופה ורוב אסיה. תזכיר לי מתי נכנסו למלחמה עם אוסטרליה או אחת ממדינות דרום/צפון אמריקה שזה לא מספיק?

אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

ותקרא קצת, רק שזה לא יהיה תיק דבקה.

פורסם

אני לא מאמין לחדשות כ"כ.

זאת האמת, הרי זה ידוע שזה לא מיידע הכי מדיוק.

הF16 מטוסים טובים מאוד.

עכשיו יש קניה של F35.

המינימום של ארצות הברית, אם היה לך תקציב כמו של ארצות הברית, ויצרנית מטוסים, גם לך זה היה המינימום.

אבל אתה לא יכול להשוות אותנו לארצות הברית, כי התקציב של אגף המודיעין של בצבא יותר גדול מהתקציב השנתי של כל המדינה שלנו.

שים את F16 מול F22 תוך שתיי דקות ה F16 בריצפה

ה F22 יותר מ פי שתיים (אם לא שלוש) יותר מהיר זריז ומתמרן הרבה יותר טוב

ישראל קונה פחות מ 10 F35 חחח.....

אבל אני לא מאשים אותם זה מטוס להפצצות לא צריך הרבה וגם הוא עולה מיליונים

זה נכון שלארצות הברית יש את הכסף בשביל כול זה

אבל עדיין יחסית לתקציב של ישראל

שלפחות יחליפו את ה F16/15

הוא הולך לקיצוניות אחת אז אתה מגיב בקיצוניות לצד השני?

כמה תיקונים:

לישראל יש 5 צוללות, 3 מלפני עשור ושתי חדשות שסופקו השנה. ייתכן וצוללת נוספת תוזמן מגרמניה.

בצי הישראלי אין ולו משחתת אחת, לעומת זאת יש 3 קורבטות ו8 סטילי"ם.

נושאות(ולא נוסעות) מטוסים, באמת? לישראל אין צורך בהן. לארה"ב מתוקף תפקידה כניו-אימפריאליסטית יש 11 נושאות מטוסים, לבריטניה, איטליה וספרד 2 ומלבדן לעוד כמה מדינות גדולות מאד כמו הודו יש נושאת מטוסים בודדת. אין שום מדינה בקנה מידה של ישראל או מעט גדולה ממנה עם נושאת מטוסים. עם תדלוק אווירי חיל האוויר יכול להגיע למקומות רחוקים מאד, שלא לדבר על הצוללות שבשירות חיל הים.

מטוסים ישנים? מטוסי הF16-I הם מהמתמקדמים בעולם, בנוסף הוזמנו עשרות מטוסי F35 חדישים שיסופקו בעתיד. לישראל אין שימוש בF18 מהעובדה הפשוטה שהוא מיועד לנושאות מטוסים, הF22 הוא מטוס עליונות אווירית אז רק תזכיר לי מתי היתה המלחמה האחרונה שבה נלחמנו במדינה עם חיל אוויר ששווה להזכיר אותו?

טילי יריחו מתוצרת ישראל ובשירות צה"ל מכסים את כל אפריקה, אירופה ורוב אסיה. תזכיר לי מתי נכנסו למלחמה עם אוסטרליה או אחת ממדינות דרום/צפון אמריקה שזה לא מספיק?

אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

ותקרא קצת, רק שזה לא יהיה תיק דבקה.

3 קורבטות ו8 סטילי"ם. זה הצבא של ישראל ?<?

אתה יודע כמה קל לחסל כמות קטנה כול כך ?

אין מה להשוות ל איראן

ישראל יכולה לחסל אותה בקלות

העיניין זה שהאום לא יתן לזה ליקרות

אני משווה ל ארצות הברית כי יש לי הרגשה שיבוא יום וארצות הברית תחבור למדינות ערב ותיכנס בישראל

פורסם

:-[

בבקשה...אנשים.....שמדברים.....שטויות.......ולא.....מבינים.....כלום.....

לא עוד.... זיוני שכל.

פורסם

אתה מדבר בתור האסטרטג הראשי בצד"ל?

(צבא דובוני אכפת לי)

אם איראן מנצחת על תזמורת אז זו תזמורת עם נגן אחד בשם חיזבאללה, לסוריה יש אינטרסים משלה ולשאר מדינות ערב לא ממש אכפת ממנה.

תבינו משהו, מבחינת המערב זה מספיק גרוע שלישראל יש נשק גרעיני, הם יעשו המון בשביל שאיראן לא תשיג נשק גרעיני כי אז זה אומר מדינה נוספת עם נשק שיכול למחוק מליונים במכה אחת.

מה אתה עיוור ?

לאינטרס של אירן למחוק אותנו יש הרבה שותפים.

כל מדינות ערב הסובבות אותנו תקפו אותנו בעבר.

הפלסטינים ובמיוחד העזתים מתחמשים בכוונה ברורה ליצור טרור פנימי, להחליש ולערער את הלגיטימציה והאחיזה שלנו בשטח.

אין זה סוד שכל המדינות הערביות סביבנו סולדות ואפילו עוינות את ישראל במידה כזאת או אחרת.

המשותף לכולם הוא האיסלם ומלחמת הקודש שהולך ומתחזק כל שנה במדינות ערב ואפילו בטורקיה בתקופה האחרונה.

לסורים לא איכפת מאירן והם לא שותפים לאותו אינטרס ? אתה סנילי ?!

הרי הסורים מחמשים את החיזבאללה באופן קבוע וזה הרי בדיוק מה שאירן עושה.

הם שותפים אחול שותפים לאסטרטגיה תוקפנית כנגד ישראל.

אתה קצת נאיבי לחשוב שהמערב יתערב לפני שיהיה מאוחר מדי.

המערב ואפילו ארה"ב לא ממש מעונינים לפתוח חזית מלחמתית חדשה, והקולות הפנימיים במדינות מראים שאין תמיכה גורפת במהלך שכזה.

אם תעשה סקר אמריקאי תגלה שרוב העם מעדיף לדאוג לעצמו לטווח הקרוב ולא רוצה להיכנס לעימותים עם העולם הערבי בתמורה להשד יודע מה יצא מזה.

ארה"ב שבעה ממלחמה ויש לה בחילה מהסיפור עם עירק (וגם ממלחמות קודמות).

האמריקאים מעדיפים להיסחף אחרי הגישה הנאיבית של אובמה לגבי קיום בשלום עם העולם הערבי.

נמאס להם מהעוינות הערבית/איסלמית נגדם והם מחפשים לשנות את התדמית שלהם.

ברגע שיהיה לאירן פצצת אטום כוח ההשפעה שלה על העולם הערבי רק יגדל.

תראה איזה התבטאויות יש לאחמדיניג'ן היום.

יש לך ספק איזה מרגליות יפיק מפיו אחרי שיהיה לו פצצות אטום פרוסות ביבשה ובים מוכנות לשיגור ?

כשמלחמת הקודש של האיסלם בכופרים/מערב תעלה מדרגה בזירה הפוליטית לאיזה צד אתה חושב מדינות ערב המושפעות מאיסלם קיצוני מתגבר יחברו ?

ומי שיתנגד הרי סופו להיות מחוסל ומוחלף.

פורסם

מתוך ויקיפדיה : F 22

מהירות מרבית מעל 2.47 מאך

"ה-F-22 הוא אחד המטוסים המתמרנים והמהירים בעולם, המטוס משלב את מיטב הידע והתכנון האווירודינמי אשר מעניק לו יכולת טיסה מרשימה, בנוסף לכך ישנה גם טכנולוגית הניהוג הווקטורי (או TVC ר"ת של Thrust Vector Control) אשר מזיזה את צינורות הפליטה של המנוע, עד 20 מעלות מעלה ומטה לכל כיוון, בהתאם לתנועות המטוס, ובכך, בשילוב עם עיצוב אווירודינמי יעיל, המטוס מסוגל לבצע פניות חדות ומהירות תוך משיכת G גבוה.

על כך מתפקדת מערכת הטוס-על-חוט (או FBW ר"ת של Fly By Wire) שהיא מערכת של מחשבים אשר קולטות את תנועות מוט ההיגוי בתא הטייס, מנטרות את מצב המטוס בעזרת חיישנים, ובעזרת תוכנה מתוחכמת מחליטה איזה משטחי ניהוג על גוף המטוס להניע ובאיזה זווית על מנת שהמטוס יפנה ויתמרן בצורה היעילה ביותר. כל אלה תורמים לכך שה-F-22 יהיה מטוס בעל יכולת תמרון גבוהה שתעזור לו בשדה הקרב ותגדיל את כוחו ויעילותו. ל-F-22 שני מנועי טורבו מניפה מתוצרת פראט אנד וויטני (Pratt & Whitney) מתקדמים מדגם F-119-PW-100, בעלי יכולת ניהוג ווקטורי.

מנועים אלה תוכננו להיות חזקים ואמינים במיוחד, לפי מספר מקורות, הדחף של המנועים הוא 35 אלף ליברות, עוצמה זאת גבוהה מכל מנוע שלמטוס קרב אחר. עוצמת המנועים מקנה למטוס את היכולת לחצות את מהירות הקול ולבצע שיוט על-קולי במהירות של 1.72 מאך. בנוסף, מנועים אלו מעניקים ל-F-22 מהירות טיפוס מרשימה, שהינה מהירה יותר ממטוסים בעלי כושר טיפוס גבוה כגון הF-15. מנוע זה בנוי מ-40% פחות חלקים מאשר מנועי הסילון של מטוסי הדור רביעי, דבר זה מקנה למנוע אמינות גבוהה יותר."

F 35

http://he.wikipedia.org/wiki/F-35_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%92_II

F 16

מהירות מרבית מאך 1.2,

http://he.wikipedia.org/wiki/F-16_%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92_%D7%A4%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9F

פורסם

ילד, המציאות זה לא קריסיס ולא סרט מצויר של וולט דיסני.

פורסם

קודם כל, להשוות בין ה-F22 ל-F16 זה לא יותר מטמטום. שני מטוסים שנועדו לדברים שונים לגמרי. את ה-F22 צריך להוות ל-F15 אם כבר (שאגב, צבא ארצות הברית מפעיל 685 חתיכות ממנו ומתוכנן לצאת משרות רק ב-2020, ע"פ ויקי). אגב, רק שתהיה בעניינים - המטוס שינצח בדוג פייט יהיה המטוס שמתמרן יותר טוב במהירויות וגבהים נמוכים ולא במהירויות גבוהות. אבל דוגפייט זה דבר שכמעט ולא רלוונטי היום שיש לך טילי אויר אויר בטווח של עשרות ק"מ. חוץ מזה, אם אתה משווה את חיל האויר הישראלי לאיראני, הישראלי בוודאי יותר טוב. חיל האויר האיראני טס על גרוטאות אמריקאיות ללא חלקי חילוף.

מה אתה עיוור ?

לאינטרס של אירן למחוק אותנו יש הרבה שותפים.

כל מדינות ערב הסובבות אותנו תקפו אותנו בעבר.

לרוב מדינות ערב יש אינטרס משותף לנו ולמערב - לדאוג שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. למה אתה חושב שאנחנו היעד היחיד שלהם? הרי האיראנים רוצים בין היתר לשלוט בכל העולם הערבי, והסעודים, הקטארים והמצרים לא פחות מפחדים מהם.

פורסם

מתוך ויקיפדיה : F 22

מהירות מרבית מעל 2.47 מאך

"ה-F-22 הוא אחד המטוסים המתמרנים והמהירים בעולם, המטוס משלב את מיטב הידע והתכנון האווירודינמי אשר מעניק לו יכולת טיסה מרשימה, בנוסף לכך ישנה גם טכנולוגית הניהוג הווקטורי (או TVC ר"ת של Thrust Vector Control) אשר מזיזה את צינורות הפליטה של המנוע, עד 20 מעלות מעלה ומטה לכל כיוון, בהתאם לתנועות המטוס, ובכך, בשילוב עם עיצוב אווירודינמי יעיל, המטוס מסוגל לבצע פניות חדות ומהירות תוך משיכת G גבוה.

על כך מתפקדת מערכת הטוס-על-חוט (או FBW ר"ת של Fly By Wire) שהיא מערכת של מחשבים אשר קולטות את תנועות מוט ההיגוי בתא הטייס, מנטרות את מצב המטוס בעזרת חיישנים, ובעזרת תוכנה מתוחכמת מחליטה איזה משטחי ניהוג על גוף המטוס להניע ובאיזה זווית על מנת שהמטוס יפנה ויתמרן בצורה היעילה ביותר. כל אלה תורמים לכך שה-F-22 יהיה מטוס בעל יכולת תמרון גבוהה שתעזור לו בשדה הקרב ותגדיל את כוחו ויעילותו. ל-F-22 שני מנועי טורבו מניפה מתוצרת פראט אנד וויטני (Pratt & Whitney) מתקדמים מדגם F-119-PW-100, בעלי יכולת ניהוג ווקטורי.

מנועים אלה תוכננו להיות חזקים ואמינים במיוחד, לפי מספר מקורות, הדחף של המנועים הוא 35 אלף ליברות, עוצמה זאת גבוהה מכל מנוע שלמטוס קרב אחר. עוצמת המנועים מקנה למטוס את היכולת לחצות את מהירות הקול ולבצע שיוט על-קולי במהירות של 1.72 מאך. בנוסף, מנועים אלו מעניקים ל-F-22 מהירות טיפוס מרשימה, שהינה מהירה יותר ממטוסים בעלי כושר טיפוס גבוה כגון הF-15. מנוע זה בנוי מ-40% פחות חלקים מאשר מנועי הסילון של מטוסי הדור רביעי, דבר זה מקנה למנוע אמינות גבוהה יותר."

F 35

http://he.wikipedia.org/wiki/F-35_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%92_II

F 16

מהירות מרבית מאך 1.2,

http://he.wikipedia.org/wiki/F-16_%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92_%D7%A4%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9F

הF16 והF15 מסוגלים להגיע בגובה נמוך ל2 מאך לשעה.

אז אל תשכח את זה.

פורסם

^^^וה F22 יכול לעבור את ה 2.47 בגובה לא מוגבל

ויכול לשייט במהירות גבואה יותר משל(בגובה לא מוגבל) ה F 16 כשהוא במאמץ

קודם כל, להשוות בין ה-F22 ל-F16 זה לא יותר מטמטום. שני מטוסים שנועדו לדברים שונים לגמרי. את ה-F22 צריך להוות ל-F15 אם כבר (שאגב, צבא ארצות הברית מפעיל 685 חתיכות ממנו ומתוכנן לצאת משרות רק ב-2020, ע"פ ויקי). אגב, רק שתהיה בעניינים - המטוס שינצח בדוג פייט יהיה המטוס שמתמרן יותר טוב במהירויות וגבהים נמוכים ולא במהירויות גבוהות. אבל דוגפייט זה דבר שכמעט ולא רלוונטי היום שיש לך טילי אויר אויר בטווח של עשרות ק"מ.

והמנצח יהיה F 22

שנועד למטרות האלה ומשלב את הטוב ביותר מכול הבחינות

מטוסי F 15 הישראלים היו אמורים לצאת משירות כבר לפני שנה ומשהוא

ארצות הברית אולי מחזיקים בהם אך המטוסים האלה לא פועלים על סדר יום קבוע

ולא מיועדים להילחם בחזית

חלקם משמשים לאימון טייסים טירונים

אני משווה בין F 16 ל F22 בשביל שאנשים יבינו שלא משנה כמה ישראל תשדרג את ה F 16 שלה הוא אף פעם לא ישתווה למטוס כמו F 22

אנשים חיים על עננן וחושבים שמדינת ישראל היא בלתי מנוצחת

וזה פשוט לא נכון

פורסם

שמע, אתה משווה את ישראל לארה"ב

אז אני אכריז פה ואני חושב שזה מוסכם עם רוב האנשים שאם נאלץ להילחם עם ארה"ב, נפסיד ולא משנה כמה ספינות\מטוסים\טילים יהיו לנו

עכשיו אתה יכול לחזור להשוות אותנו לעולם שיש סיכוי שנלחם איתו (מדינות האיזור) ובו יש לנו עליונות אווירית

פורסם

שמע, אתה משווה את ישראל לארה"ב

אז אני אכריז פה ואני חושב שזה מוסכם עם רוב האנשים שאם נאלץ להילחם עם ארה"ב, נפסיד ולא משנה כמה ספינות\מטוסים\טילים יהיו לנו

עכשיו אתה יכול לחזור להשוות אותנו לעולם שיש סיכוי שנלחם איתו (מדינות האיזור) ובו יש לנו עליונות אווירית

אוקיי

ישראל תנצח .

אך בגלל ציוד ישן (F 16) יהיו נפגעים/נפילות של מטוסים

המטוסים הכי חדשים של הארצות האלו זה F 14 שכבר מחלידים ומתפרקים לבד בלי שיגעו בהם.....

פורסם

אך בגלל ציוד ישן (F 16) יהיו נפגעים/נפילות של מטוסים

ואם היה ציוד חדש לא יהיו נפגעים/נפילות של מטוסים?

בסופו של דבר הציוד הוא רק ציוד.

תן לילד בן 3 את המברשת הכי טובה, ולצייר מוכשר עיפרון חודים.. ותראו מי יצייר יותר יפה.

ורק ה' יודע מאיפה הבאתם את כל המס' והסד"כ והיכולות שכתבתם לכל אורך הדיון הזה.. :facepalm:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים