עבור לתוכן

Sennheiser HD800

Featured Replies

פורסם

שלום כולם מעוניין בעצה ממי שמבין באודיו ברמה גבוהה

קניתי השבוע אוזניות Sennheiser HD800 כן עלו 5650 ש"ח אם תהיתם, בכל מקרה השימוש הוא בתקופה הקרובה למחשב בלבד ו90% מוזיקה שהרבה ממנה לא בהכרח באיכות גבוהה אבל משתדל לשמוע רק קבצים איכותיים. בכל מקרה אני משתמש כרגע בכרטיס קול הישן מאוד שלי (5.1 ישן של קריאייטיב) שמוציא איכות קול פחות מסבירה ולא מנצל בכלל את היכולות של האוזניות, מעבר לכך גם מוציא המון רעש שנובע מהמערכת עצמה או מהכרטיס עצמו... השאלה שלי היא איזה כרטיס קול איכותי שווה לקנות שיתן לי סאונד ברמה טובה כששוב הדגש הוא בעיקר על האזנה למוזיקה, ומדי פעם משחקים איכותיים וסרטי HD. יש את הדגמים הטובים של קריאייטיב עם הקריסטלייזר וכל העיבודים שאמורים לשפר מאוד את איכות השמיעה השאלה אם ללכת על כרטיס כזה או על חברה אחרת כמו למשל M-AUDIO וכדו'.. ואם כן איזה כרטיסים מומלצים, בהמשך ארכוש גם רמקולים איכותיים כך שהמערכת צריכה להתאים לשימוש רחב ולא רק לאוזניות. התקציב הוא עד 2000-2500 ש"ח.

תודה מראש, עוז

פורסם

Sennheiser HD800 אוזניה חלומית,תתחדש.

האוזניה רוצה לחזור למיפעל לאחר שהבינה לאיזה כרטיס קול חיברו אותה

פורסם
  • מחבר

כן תודה רבה על העקיצות, המטרה שלשמה פירסמתי פוסט היא בשביל לרכוש כרטיס קול ולא להשאיר את הנוכחי כך שזה היה ממש לא הכרחי, בכל מקרה תודה על התגובות, והשאלה היא האם לקנות מגבר אוזניות בלבד, כרטיס קול בלבד, איזה, ומה ההבדל בין שניהם. סה"כ עוצמת ההגברה כרגע גבוהה מאוד, השאלה אם כרטיס קול איכותי לא יבטל את הצורך במגבר אוזניות- אני יודע שהוא לא רק נותן כוח אלא גם מעביר סיגנל בצורה יותר איכותית אבל בכל מקרה האות עובר דרך הכרטיס קול אז השאלה למה צריך גם מגבר..

פורסם

אתה רציני? הוצאת 5.5K ואין לך מגבר? או DAC איכותי אפילו? :s07::bash: :bash: :s07: :s07:

כדאי לך ,ומהר, לקנות איזה Benchmark DAC1 או y2 או משהו בסגנון יחד עם מגבר Beta22. לעצות מעמיקות תתחקר את SoapSeller שגם כן קנה זוג כזה לא מזמן.

קריאייטיב זה ממש לא ברמה שלהן...אתה צריך DAC חיצוני איכותי באמת.

ד"א - איך התבצעה הקנייה?

פורסם

Pila אתה מבלבל ומטעה בין מוצרים מסחריים כמו DAC1 לבין פרוייקטים DIY כמו הבטא 22 שלא בדיוק אפשר פשוט לקנות. חוצמזה שכל אלה עולים הון תועפות וחורגים מהתציב שהאיש ציין, וחוץ מסטריאו שהם עןשים טוב מאוד לא ינוצלו במשחקים וסרטים לסראונד.

אבל כן, כ.קול ממוצע זה עלבון לHD800 מבחינת איכות סאונד, במיוחד בלי הגברה נאותה. Xonar STX עדיף על הקריאטיב בסאונד ויש יציאה אנלוגית מוגברת לאוזניות. אבל אם אתה רוצה באמת (לנסות) לנצל את האוזניות אתה חייב מגבר נפרד. בארץ אין מגברים נורמליים, בחו"ל הגבול זה התקציב שלך.

אגב, בטח קנית מקילומבו לפי המחיר, הם נתנו לך לשמוע אותן לפני? הסבירו לך שצריך ציוד ברמה די גבוהה כדי שיהיו "במלוא הדרן"?

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות

דבר ראשון קניתי את האוזניות בחנות מקומית בירושלים עיר מגורי, החלפתי אליהן אחרי שקניתי קודם אוזניות של גראדו ה2 הקטנות בסביבות ה2000 שקל ולא כל כך הסתדרתי עם הסאונד שלהן.... אחרי זה באתי לראות מה עוד יש ובדקתי את כל האוזניות על הפלט הכי איכותי שיש בשביל שלא יהיו מגבלות סאונד על האוזניות... בכל מקרה בשני המקרים הסבירו לי שיש צורך במגבר אוזניות וכל הפרוצדורה, עכשיו שוב הסיבה שאני פה היא לא שתגידו לי את זה כי זה הנושא שפתחתי מלכתחילה, השאלה היא מה יהיה ההבדל בין לחבר מגבר למחשב בUSB לדוגמא, לבין לחבר כרטיס קול איכותי למחשב, סה"כ כרגע האוזניות עובדות עם הרבה קבצים שהם לא באיכות של דיסק אבל כן יש השתדלות שיהיה קצב ביטים והקלטה קרוב למקור. השאלה היא מה ההבדל בקצרה בין כרטיס קול איכותי עם תיקוני תוכנה- לבין מגבר אנלוגי או כל האופציות שנתתם פה.... אף אחד לא נתן תשובה לעניין מה ההבדל חוץ מלהכפיש את הכרטיסים...

הCreative X-Fi Elite Pro למשל עולה 1500 שקל ויש לו עוד חלק חיצוני עם יציאות, והוא נחשב לכרטיס קול מאוד איכותי... למה הוא לא מספיק ויש צורך במגבר? מה יהיה היתרון? בבקשה רק תשובות ענייניות.

פורסם

ראשית, תתחדש.

שנית, כרטיס קול הוא חובה. אני לא ממליץ על הדגמים של קריאטיב. יש במדור ביקורות האודיו כאן באתר מספר ביקורות אודיו על כרטיסים שונים, אני אישית חובב של כרטיסי ASUS (אחרי שסקרתי לא מעט כרטיסים).

מבחינת הגברה, זה בהחלט משהו שכדאי מאוד עם כאלה אוזניות. אבל החלפת כרטיס הקול היא הדבר הבהול כרגע ולא המגבר. מבחינת הגברה יש המון משחק. אני חושב שהדבר הטוב ביותר במחיר לא גבוה יהיה למצוא משהו שמישהו עשה בתור DIY. יש לא מעט כאלה בלוחות של Head-Fi לדוגמא. M^3 הוא מגבר מצוין, CK2 גם בסדר גמור, ויש כמובן גם אחרים כמו ה-MHM. קח בחשבון שכל אחד כזה יכול להוריד לך 300$ כמו כלום, לכן ייתכן ואם אתה רוצה שלא להיכנס להוצאות מיותרות, קנייה של ה-STX של אסוס תהייה בחירה נבונה. הוא כולל יציאה מוגברת שלפחות בתור התחלה יספק אותך.

Anatoli.

פורסם

היום שמעתי אצל דור את הHD800. על המגבר שלי הן נשמעו בסדר גמור אבל אין מה להשוות לבטא של דור שהוא ברמה אחרת לגמרי (הכי גבוהה תאכלס).

נכנסת לברוך, וכדי לנצל אולי 60% מהיכולת של האוזניות האלה אתה צריך להשקיע לפחות 3,000 שקל במגבר בלבד.

לא אמרתי שלא תוכל להנות מהן, רק שמיצוי הפוטנציאל שלהן תובעני בצורה קיצונית.

פורסם

חח יוסי שכח לציין שהמגבר שלו זה הCorda Opera, מגבר סוס-עבודה של 1200$+ בזמנו.

אבל ברור שאצל דור זה מצב אידיאלי, או קרוב מאוד לזה. סה"כ הם יכולות להישמע נחמד גם ממגבר פחות אימתני. כמו שלי למשל. תביא לי אותן להדגמה ואני אגיד לך. :smile1:

לעניין השאלה שלך לגבי צורך במגבר, זה לא רק עניין של ווליום. מגבר משדרג לך את הסאונד בצורה משמעותית יותר מבחינת דינמיות, איזון טונלי, במה וכו'. יש הרבה פרמטרים. כ.קול לבד לא יספיק אפילו ברמת הווליום, לפי ההודעה של יוסי גם לא כרטיס מוגבר כמו בSTX.

פורסם

M^3 יתאים לך בול. הוא מזכיר בלא מעט דברים את הבטא22, ובין המגברים ברמת המחיר שלו, הוא ללא ספק המגבר החזק ביותר שנתקלתי בו (ואני לא מדבר רק על ווליום). הוא מתוכנן כראוי, ואפשר להוציא ממנו ביצועים מדהימים ביחס למחיר. אפשר גם לבנות אותו עם 2 לוחות (ולא חובה למלא אותם לגמרי) ואז תקבל יציאות Balanced יחד עם SE.

Anatoli.

פורסם

חח יוסי שכח לציין שהמגבר שלו זה הCorda Opera, מגבר סוס-עבודה של 1200$+ בזמנו.

אבל ברור שאצל דור זה מצב אידיאלי, או קרוב מאוד לזה. סה"כ הם יכולות להישמע נחמד גם ממגבר פחות אימתני. כמו שלי למשל. תביא לי אותן להדגמה ואני אגיד לך. :smile1:

לעניין השאלה שלך לגבי צורך במגבר, זה לא רק עניין של ווליום. מגבר משדרג לך את הסאונד בצורה משמעותית יותר מבחינת דינמיות, איזון טונלי, במה וכו'. יש הרבה פרמטרים. כ.קול לבד לא יספיק אפילו ברמת הווליום, לפי ההודעה של יוסי גם לא כרטיס מוגבר כמו בSTX.

דווקא מבחינת ווליום הHD800 הרבה יותר קלות מהDT880 עד כך שהשתמשתי בגיין הנמוך במגבר שלי. נראה לי שSTX יהיה בסדר בקטע של ווליום.

בנוסף אני ודור הבנו שאנחנו צריכים DACים יותר טובים כדי להשלים מגבר כמו הבטא, למרות שלפרקים לי לפחות היה נשמע שקשה יהיה להישמע יותר טוב מזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ובשורה התחתונה בתקציב של 2000 ש"ח בואו נגיד אם יש סיבה רצינית באמת ל3000 ש"ח מה אני עושה. קונה כרטיס קול של אסוס ואליו מחבר מגבר? אם אפשר בבקשה הצעה ספציפית.. או שיש מגבר איכותי שמתחבר בUSB כמו כמה שראיתי..?

פורסם

מאיזה חנות בירושלים ? בדיוק אני רוצה ללכת לראות כמה אוזניות... תודיע לי בפרטי אם זה מישהו עם מחירים טובים ומבחר

פורסם

אני מניח שהוא מדבר על אבי יפה.

בתקציב של גג 3 אני הייתי במקומך קונה ASUS כלשהו, או מחפש DAC USB זול וטוב (y1 לדוגמא שמישהו בנה).

ומוסיף לזה מגבר כמו ה-M^3. אומנם הם לא צצים בלוחות כל כך הרבה, והיחיד שיש שם כרגע לא שווה את ה-500 דולר שהוא מבקש עבורו (זה מגבר שנבנה על ידי שי שהיה פעם פה בפורום, אחרי שנה בערך שהוא לא עבד לו, אני תיקנתי אותו ומכרתי לבחור הזה במשהו כמ וחצי מהסכום שהוא מבקש עליו. הוא רק הוסיף שם קייס ועל זה מבקש מעל 200$ יותר). במחיר של 500$ אם תמצא M^3 יחד עם ספק כמו ה-Sigma11 זה שווה. עבור הקומבו שיש לו שם הייתי נותן מקסימום 400+משלוח.

הסיבה שאני ממליץ דווקא על המגבר הזה ולא אחת מהחלופות האחרות במחיר (ויש כאלה) היא שלדעתי הוא המגבר הטוב ביותר ברמות המחיר הללו בכל מה שקשור ליכולות ההגברה שלו. הוא מתמודד בלי בעיות עם כל עומס בזכות דרגת היציאה המאוד טובה שלו.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים