עבור לתוכן

שבוע הבא קונה מחשב, כמעט סגור על המפרט. יעוץ אחרון? (למשחקים וסאונד, 5K וקצת)

Featured Replies

פורסם

אני כבר דיי סגור על המפרט, מחכה לאישור של המומחים.

כאמור משמש לגיימינג, ועריכת סאונד.

לא מתוכנן OC. אולי הקל שבקלים, וגם דרך החנות, אם הם עושים.

מסך 22'

המפרט+כמה שאלות:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1060

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪494

יספיק לOC קל למעבד?

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪568

הם תואמים למערכת I5? יש להם בחנות עוד 2 דגמים, אחד זול יותר מדגם RM. (?!), ואחד יקר יותר, שהוא CL9.

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD5850 1GB GDDR5 - GV-R585D5-1GD-B - RETAIL ₪1548

צורב DVD:

[..] SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA ₪111

מארז:

[..] ENERMAX PHOENIX ECA3160 (BLACK) +25cm FAN w/o PSU ₪390

יהיה מספיק טוב מבחינת אוורור? גודל? יש לי נסיון עם הצ'אקה, ואני מבסוט. זה נראה כמו שדרוג שלו.

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪404

מה ההבדל בינו לבין הM12?

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪430

הרכבת מחשב:

[..] ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪5005

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

שינויים אחרונים? תודה

**מתכנן גם להוסיף מאוורר 120 לאחורה, וקירור למעבד של נוקטואה, זה בתנאי של חסכון במעבד ולקיחת הTRAY

פורסם

השימושים שהגדרתה הנם סותרים - ולפיכך עליך להגדיר סדר-עדיפויות לגביהם, כך שניתן יהיה לתכנן מפרט מיטבי.

פורסם
  • מחבר

מה סותר כלכך בשימושים שלי? הייתי אומר שזה מפרט אוניברסלי, שכל העולמות יכולים ליהנות ממנו.

פורסם

הסתירה הינה בעיקר בתחום תפוקת-הקול של המערכת :

במערכת המיועדת להפעלת משחקים (בעיקר "כבדים") בד"כ אין חשיבות (רבה או בכלל) לעניין תפוקת-הקול של המערכת,

לעומת מערכת המיועדת לדגימת ולעריכת קול - שבה בד"כ ישנה חשיבות רבה לצמצום תפוקת-הקול לרמה המזערית ביותר שניתן (במסגרת האילוצים הנתונים).

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לכרטיס קול? כי יש לי כרטיס קול מקצועי.

אם לא, אז איזה חלק במפרט לא מתאים?

פורסם

תפוקת-קול = רמת רעש-הרקע הנפלט מהמערכת (לא קשור לכרטיס-הקול).

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אז זה לווא דווקא סותר את השימושים שלי כמו שטענת. מחשב גיימינג יכול להיות גם שקט.

והשקט הפיזי לא משנה לי, כי אני לא מקליט סאונד. זה לא מחשב לאולפן הקלטות.

מחשב לאולפן בייתי, שהשקט הפיזי פחות משנה לי. רעשי חשמל וכאלה גם לא משפיעים עליי, כי הכרטיס קול שלי הוא חיצוני. ולא מושפע מרעשי מערכת.

אני גם מאמין ששמתי חלקים שקטים יחסית במפרט, שלא אמור לפלוט יותר מדיי רעש.

אי לכך ובהתאם לזאת,

המפרט הוא טוב?

תודה

פורסם

ספק-כוח לא מיטבי, לטעמי. נסה לברר האם IQPC יסכימו להביא את ה-HEC Win+ 550W (במחיר סביר), שיהיה גם זול יותר, גם חזק יותר - וגם עם אותה תקופת-אחריות.

זיכרון-ראשי מוגזם לחלוטין - אם לא מתוכננת המהרה (OC) קיצונית במיוחד, אפשר בקלות להסתפק בזה (ואף בפחות) :

[..] G.SKILL 4096MB (2x2048MB) DDR3-1600 t=9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ ₪524

ולגבי כרטיס-התצוגה והמעבד, לא הגדרת סדר-עדיפויות לגבי השימושים (וגם התקמצנתה בפירוט לגביהם) - כך שאין דרך לדעת האם אלו הן בחירות מאוזנות - או לא.

פורסם
  • מחבר

לגבי סדר עדיפויות בשימושים. לא התקמצנתי בפירוט. פשוט אין מה לפרט.

אין לי סדר עדיפויות. אני רוצה מחשב חזק למשחקים חדשים בגרפיקה גבוהה. ש5850 אני מאמין שיספיק לי בהחלט לפחות לשנתיים.

לגבי הסאונד, אני עובד עם קיובייס ומגוון רחב של פלאגינים. רוב ההמרות עוברות בכרטיס קול, אבל מעבד מרובע ליבות איכותי, עם 64ביט יעשה את העבודה שלו.

כרגע אני עם Q6600 ואין לי תלונות. אני משוכנע שהI5 יתן ביצועים לא פחות טובים ממנו, אם לא גבוהים משמעותית.

ברור לי שהI7 יהיה עדיף לתחום הזה, אבל זאת השקעה גדולה מדיי בשבילי כרגע.

לגבי זכרון, מוגזם לחלוטין? 40 שקל תוספת לא נשמע לי מוגזם לחלוטין, קודם כל. ושנית, בגלל זה שאלתי מלכתחילה על ההבדלים בין הדגמים של הGSKILL.

ספק כח, עד היום עברתי על הרבה מפרטים בפורום הזה, ועוד אחד, והרוב ממליצים על הספק של סיסוניק. גם המחיר שלו אחלה, ולא יותר יקר מהHEC.

פורסם

אכן, כבר מההתחלה היה לי הרושם שנתקלתי ב-"בור משאבים"... ושיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים