עבור לתוכן

מפרט לעיצוב גרפי/מידול 3D/גיימינג. 5K+-, ללא OC,מערכת הפעלה וציוד היקפי.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי.

אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד.

מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי)

הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?).

מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי:

יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח גדול יותר.

מבחינת ציוד היקפי אני מסודר. מסך כרגע נשאר 20", ויהפוך ל24" חודש הבא.

המפרטים:

המפרט הראשון מבוסס ATI

מעבד: AMD phenom IIx4 am3 socket @3.4Ghz

995 ש"ח

לוח אם: Crosshair III Formula AM3, 790FX, DDR3 1333, ATI CrossFireX, X-Fi Audio, 1394a‎

1050 ש"ח

כטיס מסך Asus raedeon 5850 1Gb DDR5, Dx11

1660 ש"ח

זכרון ראם 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel‎

ש"ח685

הארד דיסק WD intelliipower 500Gb 7200 rpm, 16Mb cache

285 ש"ח

מארז מיד טאוור של ENERMAX מדגם staray

355 ש"ח

ספק enermax eco 80+ 620w

530 ש"ח

סה"כ: 5560

המפרט השני מבוסס אינטל I7.

מעבד intel I7 920 8Mb cache

1460

לוח אם Asus P6T s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E

1240

כרטיס מסך Asus radeon 4890 1Gb DDR5 Dx10.1,

1170

זכרון ראם 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel‎

ש"ח685

הארד דיסק WD intelliipower 500Gb 7200 rpm, 16Mb cache

285 ש"ח

מארז מיד טאוור של ENERMAX מדגם staray

355 ש"ח

ספק enermax eco 80+ 620w

530 ש"ח

סה"כ 5725 ש"ח

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להתאפס על המערכת המומלצת מבחינת שקט נפשי, מעבר לזה שאם אפשרי לחסוך שקל פה או שם, זה לא יזיק

להתייחסותכם אודה,

אורי.

דעות? מישהו?

פורסם

יש ת'רד סטיקי עם כללי הפורום, יש בו שאלות בסיסיות שרצוי לענות עליהן בשביל לקבל עזרה מדויקת ומותאמת לצרכיך ולא משהו כללי.

ערוך בבקשה את הפוסט המקורי שלך עם התשובות לשאלות הנ"ל, ושנה את כותרת הדיון בהתאם לכללי הפורום.

באופן כללי אפשר בקלות לגלח בעלויות המפרטים, ובמפרט הראשון בחרת זיכרונות שעובדים ב-triple channel ללוח שעובד ב-dual channel. (במבט חטוף)

פורסם

DDR3 יכול לעבוד בדואל או בטריפל. כרגע רק לוחות X58 עובדים בטריפל.

בכל אופן, נראה לי שבמקרה שלך יהיה עדיף ללכת על מפרט מבוסס I5 עם כרטיס GTX275 (בהנחה שבאמת תעבור ל 24"):

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1033

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪481

זיכרון:

[..] ADATA 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - CORE I5 READY ₪507

כרטיס מסך:

[..] INNO3D GTX275 896MB GDDR3 - 240 SP - N275-1DDN-H3IY - RETAIL ₪1185

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪297

ספק כוח:

[..] HEC WIN POWER 550 : WIN-550UB - RETAIL ₪369

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KABUTO - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ₪208

קרור למארז:

[..] ANTEC TRICOL 120mm ₪67

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪419

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4685

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות

למה השנמוך לI5? האם הסוקט של 1156 לא יוחלף לבסוף בסוקט 1336 באופן טוטאלי? אחד הדברים החשובים לי הוא אפשרות לשדרג. המעבד והלוח הזה קצת תוקעים אותי לא?

אני מבין שהDDR3 לא מי יודע מה עוזר כטריפל צ'אנל?

בקשר לHDDלא עדיף כבר שני HDD של 500 בתצורת רייד בשביל מהירות גבוה יותר? להוסיף עוד HDD כשנגמר המקום תמיד אפשר.

הלוח הוא MATX, האם זה לא חסרון בפיזור חום ושקט כפועל יוצא?

ראיתי שעברת לnvidia במפרט ל275GTX. היום יצא מאמר בtomshardware של Best Graphics Cards For The Money, הכתבה לא מעלה בכלל את GTX275 ברשימה, ההמלצות בטווח המחיר הזה (200-300$) הן 5850 ו2x4870. כאשר מדובר על זה ששתי 4870 מתקרבים בממוצע הביצועים שלהם ל5870, אבל הם צרכני חשמל לא קטנים.

שאלת השאלות היא כמה שנים אני נהנה אני אם המחשב בלי לרצות לזרוק אותו על הקיר בגלל רנדרציה איטית, או משחק שמקרטע.

פורסם

כמה שאלות

למה השנמוך לI5? האם הסוקט של 1156 לא יוחלף לבסוף בסוקט 1336 באופן טוטאלי? אחד הדברים החשובים לי הוא אפשרות לשדרג. המעבד והלוח הזה קצת תוקעים אותי לא?

אינטל הוציאה ומוציאה עוד דגמי מעבדים לסוקט 1156, כולל דגמי i7, אז אין כרגע סימן לבעיית שידרוג עתידית.

אני מבין שהDDR3 לא מי יודע מה עוזר כטריפל צ'אנל?

האמירה היותר נכונה היא שטריפל צ'אנל כמעט ולא מציע יתרונות ע"פ דואל צ'אנל

בקשר לHDDלא עדיף כבר שני HDD של 500 בתצורת רייד בשביל מהירות גבוה יותר?

דיר באלאק תיזהר מ-Raid. ואם כבר Raid אז עדיף לך עם controller חיצוני ולא אחד שמובנה בלוח האם, כדי שאם יידפק לוח האם הוא לא ייקח איתו את הכוננים.

הלוח הוא MATX, האם זה לא חסרון בפיזור חום ושקט כפועל יוצא?

לא.

ראיתי שעברת לnvidia במפרט ל275GTX. היום יצא מאמר בtomshardware של Best Graphics Cards For The Money, הכתבה לא מעלה בכלל את GTX275 ברשימה, ההמלצות בטווח המחיר הזה (200-300$) הן 5850 ו2x4870. כאשר מדובר על זה ששתי 4870 מתקרבים בממוצע הביצועים שלהם ל5870, אבל הם צרכני חשמל לא קטנים.

5850 אכן עדיף על ה-275, מהרבה בחינות. שווה לציין של-275 יש CUDA, אבל לדעתי עדיין עדיף ה-5850.

שאלת השאלות היא כמה שנים אני נהנה אני אם המחשב בלי לרצות לזרוק אותו על הקיר בגלל רנדרציה איטית, או משחק שמקרטע.

שאלה מעניינת, אבל כל מי שיענה לך ייתן ניחוש. תשובה אמיתית אין. אז עזוב, תנחש לבד. הסיכוי שלך להיות צודק די דומה לשלנו.

קבל מפרט עדיף, אם לא לחוץ לך על HDD אני מציע שתוסיף RAM במקום. זה יעזור לך ברינדורים למיניהם. מצד שני תמיד אפשר להוסיף RAM בשלב מאוחר יותר אם תרגיש שיש צורך.

המפרט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1060

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪494

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ ₪524

כרטיס מסך:

[..] XFX HD5850 1GB DDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1536

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪305

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪404

קרור למעבד:

[..] SCYTHE NINJA 2 REV.B - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ₪191

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪430

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4944

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה על הגובות.

ברשותכם, עוד כמה שאלות.

האם ניתן, בהנחה שהרנדורים יהיו איטיים, להוסיף עוד שני כרטיסי זכרון מאותו סוג? משמע לנצל את כל ארבעת הסלוטים ובעצם להגיע ל8GB?

איך הייתם מגדירים את רמת השקט של המערכת?

שמתי לב שהלוח הנ"ל לא תומך בCrossFire. מצאתי באתר של GigaByte (אחת החברות שנמכרות ע"י האתר שכנראה ממנו אזמין) שעונה לשם GA-P55M-UD2), גם הוא MATX, רק עם תמיכה בcrossfire, מה שיקל על שדרוג יכולות גרפיות בעתיד.

פורסם

7-8

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה ברשותכם.

האם 500 וואט יספיקו בהנחה שאני מוסיף HDD או שניים, עוד זכרון, ואפילו עוד כרטיס גרפי?

רק עם החישוב הנוכחי המחשבון של ANTEC אומר 415+- WATT.

הספקולציה למערכת בתצורת crossfire, 4 כטיסי זכרון ו 2 HDDים בתצורת רייד (כולל קונטרולר חיצוני) אומר 530.

האם הספקולציות של המחשבון שלהן נכונות? או שהם מנפחים?

לא ממש בא לי להגיע למצב שאני רוצה לשדרג, אבל הספק לא סוחב, ואז צריך להחליף.

פורסם

הכנסת איזה ערך לא נכון במחשבון.

לי יצא למערכת עם 4 כוננים קשיחים, i5 ו-5870 ב-CF רק 373W, ולאותה המערכת עם כרטיס אחד 280W~

תקפיד להשאיר את system type על single socket, זו הטעות הנפוצה איתו.

אם תהית למה הכוונה - system type הוא מספר המעבדים, פיזית, שיש לך על לוח האם. לא מספר הליבות שיש לך על המעבד.

אם בחרת system type = quad ומעבד של i5, בעצם ביקשת חישוב עבור מערכת עם 4 מעבדי i5. בגלל זה המספרים המנופחים שקיבלת.

פורסם
  • מחבר

לא שם טעיתי. לא שמתי לב ודחפתי עוד כרטיס PCIE X16 ::) , בעקרון אחרי זה הגעתי בערך למה שרשמת (הכנסתי עוד התקן USB קבוע ורייד קונטרולר כמו שאמרת.

חברים. המון תודה, שלחתי מיילים עם הצעות לכמה חברות. נראה מה הלאה.

עוד שאלה אחרונה.

יש מערכות קירור פסיביות לא במחיר קיצוני?

חוצמזה, בעולם האודיו לרכב יש חומר שנקרא DYNAMAT שרויד את הרזוננס של חלקי הפח של הרכב. האם הדפקה של החומר המדובר לדפנות המארז יוכלו להשתיק אותו אף עוד יותר מהמצב הבסיסי?

פורסם

החלק ה"בעייתי" מבחינת רעש במפרט שלך הוא כרטיס המסך, ונגד זה אין הרבה מה לעשות. עוד לא יצאו דגמים עם גופי קירור שונים מהמקור, והמקור הוא לא רועש במיוחד אז לא אמורה להיות בעיה. אתה תמיד יכול לקנות גוף קירור מיוחד לכרטיס המסך, למרות שזו התעסקות להתקין אחד כזה ואני בכלל לא בטוח שיהיה לך צורך בו.

בכל אופן אני מציע לך לרדת מהרעיון של קירור פאסיבי. יש בימינו מאווררים שקטים מאוד ועצם נוכחותו של מאורר כלשהו, גם כשהוא מסתובב לאט מאוד, עדיפה בהרבה על קירור פאסיבי לחלוטין.

אני לא מכיר את החומר הספציפי עליו אתה מדבר, אבל לא חסרות דוגמאות של חומרי שיכוך רעשים שמיועדים להדבקה על הדפנות הפנימיות של מארזים, אז זו בהחלט אופציה ריאלית.

אם אתה נחוש לקבל מחשב כמה שיותר שקט שווה לשקול מארז שונה, לדוגמא את ה- Antec Solo או ה-Sileo של Coolermaster, שמגיעים עם רפידות ספוג כבר מודבקות לדפנות המארז.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

בעקרון, יש לי זמינות מאוד גבוה למוצרים שאמרתי. אני מעדיף להשאר עם מארז במחיר סביר ולהנות טיפה מההתעסקות. אני אפילו אשמח להעביר מידע על התוצאה.

כל מה שנאמר על הקירור נלקח בחשבון, אני אשאר כרגע עם כל הנתונים שנאמרו כאן. שאלה אחת שעדיין אני תוהה ברשר אליה. ראיתי שאין בלוח של אינטל אפוציית קרוספייר, שבלוח של ג'יגה בייט יש בשביל עוד 200 ש"ח בערך, האם כדאי להשקיע את הכסף בשביל האופציה הזו בעתיד?

פורסם

בקשר להשקעה בקרוספייר, ATI מתחילה לגלגל דרייברים שכבר נותנים תמיכה טובה בקרוספייר, אבל עדיין אם אני זוכר נכון תוצאות בדיקות הראו שבממוצע אתה מקבל עם הכרטיס הנוסף משהו כמו 60% שיפור ולא עוד 100% כמו שהיית מצפה. בשביל לבדוק כדאיות אני עומד להתחיל דיון טיפה ארוך, תנסה להישאר איתי.

כל שנה בערך יוצאים כרטיסים חדשים, וה-5850 שיצא עכשיו ועולה 1500 מציג ביצועים טובים בערך כמו שני כרטיסי 4850, שבזמנו עלה בסביבות ה-1000. אז מי שקנה אז 4850 ולוח עם תמיכה ב-CF (נניח עוד 200) יכול עכשיו להוסיף עוד 4850 ב-600~ ולקבל ביצועים דומים לכרטיס שעולה היום 1500 בעלות כוללת של 1800. האלטרנטיבה של אותו אדם הייתה יכולה להיות לחסוך את ה-200 על הלוח ולקנות היום כרטיס חדש ב-800 ש"ח, שזה היה נותן לו את ה-4870.

במקרה הזה ברור שעדיף היה לוח אם שתומך ב-CF.

אבל.... אם היית מחכה שנה נוספת, וסידרה 6XXX הייתה יוצאת, סביר להניח שלא היית מוצא כרטיס 4850 בשוק, וגם אם כן כבר סביר שתמצא את ה-5850 ב-800 ש"ח, ואז כבר אין הרבה היגיון ב-CF.

שים לב שהתעלמתי מהעלויות הנוספות של ספק כוח חזק יותר (תוספת של עוד 100-200 ש"ח) אבל היא לא משנה משמעותית את המסקנה - אם יש בכוונתך לשדרג את כרטיס המסך בעוד שנה בערך - עדיף ללכת על לוח עם CF. אם לא, לדעתי עדיף לך לשמור את הכסף. לשיקולך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים