עבור לתוכן

שני צילומי נוף ישנים

Featured Replies

פורסם

לאחרונה די קטלתי פה כמה תמונות נוף שצילמו מי מחברי הפורום האחרים. ציינתי גם שאני אישית אינני מרבה לצלם נוף, בין השאר בגלל הביקורתיות הרבה שלי בעניין זה.

יחד עם זאת, גם אני חוטא בצילומי נוף מפעם לפעם, כמה תמונות גם פרסמתי כאן בעבר.

שתי התמונות הבאות צולמו לפני זמן לא מועט ברמת הגולן עם מצלמה שכבר הספיקה להתפגר מאז (A630) אהבתי את הקומפוזיציה ואת הנושא, אבל פחות את "מרקם" התמונה, הקונטרסט והצבעים המקוריים (בעיה כרונית עם ה-A630) ושיחקתי קצת עם ערוצי הצבע והעקומות עד לקבלת תוצאה שהולמת ככל הניתן את האווירה המקורית (אבל בש"ל).

אז בבקשה - לשיפוטכם.

http://www.flickr.com/photos/39557720@N07/4052010101/

http://www.flickr.com/photos/39557720@N07/4052774778/

פורסם

אהבתי :xyxthumbs:

פורסם

אהבתי נורא את הראשונה, ההמרה לש/ל עושה את העבודה יפה מאוד... בשניה הכיסא לא ממש תופס את העין כמו שהוא צריך לדפי דעתי..

פורסם
  • מחבר

בשניה הכיסא לא ממש תופס את העין כמו שהוא צריך לפי דעתי..

התמונה עם הכסאות אכן לא מצליחה להעביר את "הסיפור" כמו שרציתי. לא מצליח לומר בדיוק למה, זה גם קומפוזיציה לא מושלמת אבל גם הקונטרסט. היה לי מעט מאוד טווח דינמי לשחק איתו, רציתי להדגיש את הכסאות (בלי שיצאו שרופים) ומצד שני להשאיר את הרקע מפורט מספיק. בתמונה הזאת גם עשיתי חידוד מאוד אגרסיבי, משהו שבד"כ אני נמנע ממנו, על מנת להגדיש את פרטי הנוף על רקע הכסאות. אישתי, בכל מקרה, מאוד אהבה את התוצאה.

פורסם

שים לב, לא אמרתי שהתמונה לא יפה, בסה"כ אמרתי שהיא לא מספרת את הסיפור של הכיסאות כמו שהייתי רוצה...

בכל מקרה, העיבוד תורם מאוד והתוצאה מכובדת, זה הרבה יותר מהרבה צילומי נוף שראיתי (:

פורסם
  • מחבר

שים לב, לא אמרתי שהתמונה לא יפה, בסה"כ אמרתי שהיא לא מספרת את הסיפור של הכיסאות כמו שהייתי רוצה...

אתה לא צריך להתגונן, משום שההערה שלך אכן קלעה לעניין.

צילומי נוף, כפי שכבר ציינתי כאן, צריכים להיות מיוחדים על מנת להיות שווים התייחסות. בין אם איכותיים באופן יוצא דופן (מה שלרוב דורש מצלמת פורמט בינוני ועדיף פורמט גדול), בעלי נושא או סיפור מיוחדים והכי טוב - משלבים את שניהם.

אני מאוד ביקורתי כלפי צילומי הנוף שלי, רובם המוחץ נמחקים מכרטיס הזיכרון דקה לאחר החשיפה (ובצדק). תמונת הכיסאות גם יפה בעיני, אבל היא פשוט לא "wow" ויש בה מספר בעיות מהותיות.

בכלל - הכי קל, כאשר מישהו מציג כאן תמונות, זה לכתוב "מדהים", "הורס" וכמובן "עם איזה מצלמה צילמת את זה?" הנצחי. כאשר יש פגמים בתמונה, במיוחד כאשר "הסיפור" לא עובר כראוי, או שהנושא משעמם (שוב פעם פרחים) שווה בהחלט להעלות את הסוגיה הזאת. מי שלא רוצה ביקורת, שישמור את התמונות באלבום הפרטי שלו.

פורסם
  • מחבר

שלום

קטונתי מלבקר, רק גם ביקורת, גם אם היא

עצמית, צריכה להיות במידה :lol:.

עניין הביקורת הוא מאוד חשוב, במיוחד אם יש כוונה שהפורום הזה גם יוכל לשמש כמקום לימוד לחברים בו. בלי בקורת (גם חיובית ד"א) קשה להשתפר.

כאשר הביקורת ניתנת ברוח טובה, באופן בונה, מנומקת ובאה מתוך התבוננות מעמיקה בצילום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים