עבור לתוכן

התקנת לינוקס + שיפורי ביצועים ל Asus 1000HE

Featured Replies

פורסם

שלום :)

אחרי כמה חודשים של שימוש ב-Asus EEE 1000HE (בעיקר לאינטרנט וצפיה בסרטים) המחשב מתברר כ"עגלה":

טעינת הדפדפנים איטית, הפעלת כמה תוכנות במקביל מאיטה מאוד את המחשב, סרטי divx מקרטעים מדי פעם אבל עיקר הטענות שלי הן על זה שהמחשב בקושי מצליח להתמודד עם פלאש (יוטיוב, פרסומות באתרים שונים, משחקי פלאש פשוטים וכו).

אז נכון, החומרה חלשה יחסית... אבל אולי יש דברים שאני יכול לעשות בשביל להקל על המצב וכאן אני פונה לעזרתכם...

השאלות שלי הן:

1. גם אתם חווים את האיטיות הזו?

2. מישהו מכם התנסה בהתקנה של הפצת לינוקס שמותאמת לנטבוקים ובפרט ל-1000HE? כרגע המחשב מריץ XP HOME, הבנתי שלינוקס ירוץ מהר יותר...

3. האם אתם מכירים דרכים לשפר את ביצועי המחשב? (פרט לדברים שמתוארים בהמשך)

4. מהם הקודקים המומלצים לצפיה בסרטים?

מה ניסיתי עד עכשיו?

- שידרגתי ל-2GB RAM.

- הורדתי processes ו services לא הכרחיים.

- אני מריץ את המחשב על super performance.

- התקנתי את הדרייברים העדכניים מאתר של ASUS.

אודה להתייחסותכם :)

פורסם
  • מחבר

מישהו?

:nixweiss:

פורסם

בתור אחד שהיה לו את ה- eee701 ועכשיו acer d150, אני לא בטוח שמעבר ללינוקס יראה שיפור בפלאש...

שתי הצעות לי אליך:

1. נסה להשתמש בדפדפן אחר - ב- 701 התקנתי מס' הפצות לינוקס והשימוש בשועל היה די איטי והמעבד עבר ב- 100%. עברתי לאופרה, הגלישה וניצול המעבד השתפרו...

2. תמיד אפשר לנסות - הורד הפצה כלשהי - אובונטו, open suse או אחרת, "תצרוב" על DOK (קיימות מס' תוכנות שיודעות לעשות זאת) ותעלה את המחשב דרכו. אומנם זמן טעינת מערכת ההפעלה יהיה איטי יותר, אבל אחת שתתחיל לגלוש תוכל לחוש את מהירות הגלישה

פורסם

ראשית כל, מעבר ללינוקס לא יראה שיפור ב-FLASH - חד משמעית, אפילו

להפך.

אני אישית עובד עם S10 (מעבד N270, שני גיגה זכרון) קטעי וידיאו HD

מקרטע לי גם. אני יכול להריץ סרטים עד איכות 480p עם קידוד h.264 כל

מה שמעבר מקרטע. דיפדוף באינטרנט זורם דיי יפה, אלא אם כן הדף עמוס

ב-סקריפטים וכדומה.

כגודל הציפיות גודל האכזבות?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות :xyxthumbs:

אני אנסה את אופרה (השועל באמת קצת מקרטע וגם כרום לא שוס גדול), ואולי גם את אופציית העלאת לינוקס מ-DOK. נראה לי שאוותר על התקנה מלאה כרגע.

כגודל הציפיות גודל האכזבות?

הנטבוקים מוגדרים כמחשבים שמתאימים לגלישה באינטרנט. ואני לתומי חשבתי שגלישה באינטרנט כוללת התמודדות סבירה של המחשב עם אתרי שיתוף וידאו ומשחקי פלאש קלילים... באסה

אההה... וכמובן שאם למישהו יש עוד רעיונות אז אשמח לשמוע :)

פורסם

מוזר איך לאנשים שונים יש התנסויות שונות עם (בסופו של דבר) אותה החומרה.

ללא סדר מיוחד:

1. אני מרוצה מתפקוד הנטבוק שלי לצרכים יומיומיים ואפילו מעבר. עם כרום לא נתקלתי בבעיות בגלישה גם עם מספר טאבים (למרות שלא יצא לי לגלוש בו באותה אינטנסיביות כמו על השולחני), הרצת יישומים במקביל עובדת יפה וללא לאגים מיוחדים, וגם יישומים הדורשים יותר זמן מעבד (Matlab במקרה שלי) עובדים ללא בעיות, פרט לנחיתות המתבקשת מול ביצועי השולחני.

2. כמה אגרסיבי היית בהורדה של services לא רצויים?

3. אם לא ניסית זאת עד כה: תעיף את כל הקודקים ותוריד CCCP עם MPHC ונסה שוב את עניין הסרטים.

4. Flash נופל כולו על המעבד ואינו משתמש בכרטיס מסך ומכיוון שהאטום מעבד חלש יחסית זה מה שאתה מקבל. כעיקרון זו בעיה של הטכנולוגיה (עובדים עכשיו על לשפר אותה) אבל מכיוון שהיא כ"כ נפוצה זו כעת הבעיה שלך :)

אפשרות: אוברקלוקינג גבוה יותר עם SetFSB. אני מצאתי שכרום באופן כללי מהיר יותר בהצגה של פלאש מ FF

5. לינוקס? נסה את ההפצות הבאות: CrunchBang (!#) - ואריאנט של אובונטו אבל קלה בהרבה ומגיעה עם פלאש מותקן והכל, או Puppy. לא אוכל לספר לך על התנסותי האישית (אני עושה את צעדי הראשונים בעולם הלינוקס ורק התקנתי) אבל ממה שהבנתי Puppy מהירה מאוד וידידותית יחסית להפצות זעירות אחרות (50MB) ו- !# היא כנראה האובונטו הכי קלה ומהירה שתמצא עם ממשק גרפי.

6. XP? נסה גרסאות שעברו n-lite או עשה זאת בעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים