עבור לתוכן

כבל כונן דיסקטים ל EMU 1212

Featured Replies

פורסם

שלום פורום אודיו

היתה לי תקלה במחשב ואני כולי תקווה שהכרטיס לא נשרף.אבל הכבל שמחבר בין שני חלקי ה EMU עבר התכה כלשהי ואין לי כרגע שום דרך לחבר בין

שני חלקי הכרטיס.מה שקרא הוא שהפעלתי את המחשב והכרטיס האנלוגי נגע לשניה במארז.אין עליו סימנים של רכיבים שרופים וככה גם על הכרטיס הראשי.

השאלה שלי האם כבל של כונן דיסקטים תקני יכול להוות תחליף או שיש צורך בכבל זהה.

אשמח לעצות בנושא.

תודות מראש.

פורסם

סימני התכה? זה לא נשמע טוב. איך זה הגיע למצב כזה.

בעיקרון אם זכור לי נכון החיבור זההל של כבל של כנון דיסקטים, הבעיה היא האורך של הכבלים שהוא קצת גדול. עם זאת, לצורך בדיקה זה אמור להיות בסדר.

אתה יכול עם DMM לבדוק שהכבל תקין על ידי בדיקות רציפות, ובדיקה שאין קצר בי מוליכים שלא אמורים להיות מקוצרים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

איך אני אמור לבדוק את זה??

מצאתי כבל דיסקטים ישן שמותאם לקונקטור בדיוק עם הפין באמצע החיבור.אבל לא בדקתי רציפות.מה זה DMM ???

יש לי מכשיר מדידה עם בדיקת רציפות והתנגדות (ומתחים עם צריך ).המוליכים סגורים כל אחד בבידוד שלו כמו כבל IDE.אין שום חתכים.

פורסם

DMM זה המכשיר שלך שבודק רציפות :)

מה שהתכוונתי זה שאתה יכול לבדוק את תקינות הכבל שלך על ידי בדיקת רציפות שאכן כל פין מוליך לאחד שבצד השני של הכבל, ושאין שום זוג שמקצר בלי שזה אמור לקצר.

אם יש לך כבל אחר, אתה יכול לבדוק איתו. עדיף שיהיה כמה שיותר קצר כמובן.

קח בחשבון שסביר להניח שהבעיה היא לא בכבל (אלא אם כן הוא ממש נשרף, ואני עדיין לא מבין איך יש סימני התכה על הכבל).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

את הכבל החליפי אילתרתי מכבל כוננים עתיק שהיה לי - 2 חיבורי 1.44 וחיבור אחד ל 1.2 (הדיסקטים הגדולים השחורים)

פשוט חתכתי את מה שלא היה צריך.הכבל ארוך בעוד 5 ס"מ מהמקורי.אני אבדוק ואעדכן בהמשך.המון תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים