עבור לתוכן

Dell Latitude E6400 VS. HP ProBook 5310m

Featured Replies

פורסם

טוב בהמשך לדיון הזה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=432548.0

הגעתי להתלבטות בין שניהם:

Dell Latitude E6400

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-p86-nvd.htm

בקונפיגורציה עם כרטיס מסך NVIDIA Quadro NVS 160M 256MB רזולוציה 1440X900

ושדרוג ה-HD ל-320GB\7200RPM.

וזה כולל אחריות 3 שנים מבית הלקוח (בדקתי מול נטבוק קלאב).

HP ProBook 5310m

http://www.qsys.co.il/pl_product~FM997UT~2~4.htm

כרגע אני מוצאת אותו למכירה בארץ רק בחנות הזאת (מישו מכיר אגב?), ועם אחריות לא כל כך ברורה....

עכשיו פה יש לי שאלה, האם ניתן לרכוש אחריות בנפרד ב-HP?

אגב מפרט יותר מפורט שלו באתר HP -

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955552-3955552-4021356-4049453.html

לסיום אם נתעלם שניה מהמחירים,

ובהנחה שכן ניתן לשדרג ל-5310m אחריות או לחילופין חנויות אחרות יתחילו למכור אותו עם אחריות יותר מסודרת,

איזה מהם כדאי??

ההתלבטות שלי לגבי ה-E6400 היא בעיקר בגלל שהוא 14" ושוקל יותר מה-5310m....

אם מישו חושב להציע נייד נוסף, ולא היה לו כוח להכנס לשרשור הקודם,

אז קחו בחשבון ש-HDMI\DP שוברים עסקה....

תודה רבה לכולם :)

אשמח מאוד לתשובות

כי אני כבר יותר מידי זמן מתלבטת.....

• תגובות 43
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא רואה שום יתרון מהותי על הכרטיס הגרפי המתקדם (אני עם מחשב נייד עם כרטיס הברידי - אפשר להחליף בין האונבורד לבין ה NVIDIA ורוב הזמן אני בכרטיס המובנה מטעמי חסכון בסוללה) - אלא אם כן יש לך שימוש בזה - האצת וידיאו, עבודה עם תלת מימד, משחקים, עיבוד תמונה. כמו כן בעתיד מי יודע אולי עוד אפליקציות ידעו לנצל את העיבוד של הכ. מסך - אבל על זה אני לא רוצה לתת אחריות.

שנית, דווקא בשל העובדה שהדל עם מסך גדול יותר ורזולוציה גבוהה יותר - יותר פרודקטיויות, אבל שוב, גם כרגע את הודעה זאת אני כותב על מסך 13" ברזולוציה דומה וזה מספיק לעבודה יומיומית !

הרמקולים של ה HP פחות טובים משל ה DELL, לדעתי זה שיקול לא קטן, אלא אם כן את הולכת להסתובב עם אוזניות כל היום. - המשמעות של זה ציפצופים צייצניים במקום קול עמוק טיפה יותר (לא שיש יותר מדי ציפיות גם כך מרמקולים של לפטופ).

בכל מקרה מחר יהיה לי את ה E6400 לשחק איתו (לא, אני לא מחליף, זה בשביל קרוב משפחה), אז אוכל אולי לתת גם רשמים מיד ראשונה

נב. הדגם של ה E6400 עם המקלדת המוארת, אם עשו את זה יפה כמו אפל, נשמע לי משהו שנחמד להשויץ איתו !

פורסם

אני מסכים עם הכותב מעלי.

המקלדת המוארת זה פשוט נהדר.

הדל לטיטוד עדיף ע"פ ה HP, חוץ מעניין הניידות, שהרי ה HP הוא 13" ונייד יותר

דרך אגב, בקישור הוא נמכר עם סוללת 4 תאים, לא הייתי מצפה לזמן סוללה ארוך במיוחד.

הלטיטוד הוא לדעתי אחד ממחשבי ה 14" העסקיים הטובים ביותר, אבל צריך לשקול אם לוותר על איכות לטובת ניידות.

פורסם
  • מחבר

זהו האמת שהניידות משחקת לי פה שיקול

הרבה יותר מרמקולים למשל (שלרוב מוזיקה/סרטים אני כבר יחבר אותו לרמקולים חיצוניים או של הטלוויזיה)

אם גם ל-E4300 היתה יציאת DP אני משערת שלא היתה לי כל התלבטות. (ולא, הגעתי למסקנה שאני לא רוצה עמדת עגינה).

לגבי ה-E6400 איפה ניתן לרכוש אותו עם מקלדת מוארת? הוא קיים איתה גם בנטבוק קלאב? לא ראיתי אזכור. תשלחו בבקשה לינק אם אפשר.

דבר נוסף המשקל המוצהר שלו קצת פחות מ-2 קילו, עד כמה באמת הוא כבד?

יש לי בבית inspiron ישן ששוקל 3 קילו ואיתו אני ממש לא מתניידת כי הוא גדול וכבד לי....

לגבי הכרטיס מסך,

אני לא הולכת לשחק משחקים שדורשים גרפיקה מיוחדת,

אבל כן יש מצב שבעתיד אני יתעסק קצת בעיבוד תמונה (ברמה של סטודנט לא כעבודה), זה אמור להוות לי שיקול?

כרגע המחשב מוגדר לשימוש ביתי גלישה מדיה (כולל HD) תוכנות פיתוח, matlab וכו'...

ה-5310m עד כדי כך לא מומלץ מול ה-E6400? כי קראתי עליו ביקורות ממש טובות,

גם על זמן הסוללה שלו אגב....

ועידו אני אשמח לשמוע חוויות שימוש :)

פורסם

* מתחת ל 1.9 קילו זה כבר משקל לא כבד - זה בערך שתי שקיות חלב :)

* תחנת עגינה זה בד"כ בזבוז כסף (היה לי כבר כמה תחנות עגינה בחיים, זה יותר פינוק שולי ולא שווה את ההשקעה)

* דווקא בגלל שאת הולכת לחבר אותו לטלויזיה יש עדיפות ל HDMI שכולל בתוכו אודיו, ואז אין צורך בכבל נוסף (ותאמיני לי זה גם מעצבן, גם פחות איכותי, וגם אין שום תמיכה ליותר מ 2 רמקולים אלא אם תקני כ.קול חיצוני.. - אז כן, זה די שווה)

* למרקולים יש משקל לדעתי. יש לי מערכת באלפי שקלים, ולמעט פה ושם שאני מחבר את הנייד לראות סרט, רוב הזמן אני שומע מהרמקולים שלו

* זה לא שה HP לא מומלץ, הוא עושה רושם מחשב טוב, אבל ה E6400 לדעתי יותר טוב (בכל זאת גם עולה יותר)

* המקלדת המוארת זה "שדרוג" בקונפיגורציה של המחשב, זה עולה עוד איזה 250 שקל...

* את יכולה לוותר על כרטיס מסך טוב, זה לא מזיק, אבל אל תחשיבי את זה בתור שיקול

ולמרות כל אלו ומה שנאמר לפני כן, אני חושב ששני המחשבים טובים ולא תצטערי אם תקחי אף אחד מהם, בכל זאת מדובר במחשבים "איכותיים" ולא דרעק

פורסם
  • מחבר

1.9 זה משקל מוצהר בפועל אני משערת שזה יותר....

פה הפחד שלי שפתאום באורח פלא המשקל שלו בתכלס יגיע ל-2.4 שנראה לי כבד....

הכרטיס מסך הספציפי הזה ב-e6400 פוגע בצורה רצינית בחיי הסוללה? גם שאין בו ממש שימוש והוא שם לכל מקרה? :)

בקשר לרמקולים, עד היום בלפטופ הישן אני בכלל משתמשת עם s-video,

ובמקום לשמוע מהרמקולים של הלפטופ, אני שומעת דרך הרמקולים החיצוניים (עם סאב) שמחוברים לי כמעט באופן קבוע ללפטופ...

(ציינתי מקודם שהוא שמן ואני לא נוהגת להסתובב איתו, אז רוב הזמן הוא בחדר משחק אותה נייח....)

ככה שמזה משנה לי הרמקולים? על אחת כמה וכמה כאשר מחברים עם HDMI שמעביר וידיאו&אודיו לטלוויזיה...

תקן אותי אם אני טועה.

אגב שאלה שעלתה לי על הדרך,

שמחברים מחשב עם HDMI הוא דורס כל חיבור אחר של אודיו?

הכוונה - אם אני מחברת אותו ב-HDMI לטלוויזיה פלוס הוא מחובר בחיבור אודיו הרגיל לרמקולים חיצוניים,

האם תהיה בחירה להיכן האודיו יוזרם? או שאוטומטית ה-HDMI יוציא אותו לרמקולים של הטלוויזיה?

יש עוד דיעות וטענות למה ה-e6400 לוקח את ה-5310m? או להפך?

ואגב תודה על התשובות עד עכשיו...

:D

פורסם

לגבי המשקל, תוודאי מה המשקל המוצהר עם הסוללה שאת לוקחת (מספר תאים), שאר הפרמטרים לא ממש משנים את המשקל (בצורה משמעותית).

כמו כן צריך לזכור שהמשקל לא כולל מטען - אם את צריכה מקסימום ניידות, תשקלי לקחת את ה HP עם בטריה חזקה ואז לא תצטרכי להסתובב עם מטען (אולי?)

לגבי הכרטיס מסך - אין ספק שהוא לוקח יותר חשמל. כמה זה משמעותי ? בסופו של דבר זה בא על חשבון הסוללה הגדולה יותר שכנראה יש לדל. חפשי בנט מבחני ריצה לכמה זמן עבודה הוא מחזיק לעומת ה HP, ובאיזה סוללה השתמשו (כמה תאים).

מצד אחד את מזכירה את הנייד הישן שבקושי זז מהבית, מצד שני את מזכירה ניידות, תחליטי מה את רוצה. אני למשל מחפש נואשות פתרון -טוב- לאודיו איכותי אלחוטי ולא מצאתי כזה. אני מסתובב בבית מדי פעם עם הלפטופ שלי (סוני Z), מדי פעם מחובר למקרן, מדי פעם לטלויזיה (שנמצאת בחדר אחר בכלל) ומדי פעם למסך 24" (גם בחדר אחר). יש לי כרטיס קול חיצוני USB לאודיו לחיבור אופטי למערכת (למקרן אין AUDIO HDMI), אבל זה עדיין מציק, מה גם, זה נייד, והרבה פעמים אני יוצא איתו מהבית ואז בכלל אין לי רמקולים (ואני לא מסתובב עם אוזניות). בסופו של דבר רוב הזמן אני נאלץ לשמוע מהרמקולים של המחשב, אז כן, זה מאוד חשוב (לי) !

לגהי ההערה שלך על הנייד הקודם שלך/SVIDIO/וכו' - את לא קונה מחשב חדש ויקר בשביל ל"היתקע" בדרך הישנה. את רוצה שדרוג של אורח החיים, אז בבקשה אל תזכירי את זה אפילו.

ולגבי שאלתך על ה HDMI, צריך לבחור בטלויזיה מהיכן היא משמיעה את האודיו (או לא משמיעה כלל), אפשר בד"כ לקבוע בתפריטים

במחשב עצמו, את קובעת את ה HDMI AUDIO בתור התקן היציאת אודיו הברירת מחדל, ואז כל השמע יוצא ממנו.

פורסם
  • מחבר

את הנייד הישן אני מזכירה להפך, כטעות שבגלל שהוא כבד אני לא יכולה להתנייד איתו.

אני לא רוצה לחזור על הטעות ולקנות עוד פעם נייד שיהיה לי כבד, ויישב לי בבית כמו הקודם.

מכאן נובע הפחד שלי על ה-E6400....

ונכון, אומנם אני לא מתכוונת לעשות טרקים ומסעות עם הנייד,

אבל הוא כן ישמש אותי ללימודים לעבודה וכאלה, אז אני כן צריכה נייד שיהיה לי נוח לסחוב.

ולא התכוונתי שאני הולכת להתקע בדרך הישנה, מה קשור?... אחרת ה-HDMI לא היה שובר עסקה.

סך הכל התכוונתי להגיד שמוזיקה וסרטים זה שימוש בעיקר ביתי בשבילי (לא בזמן עבודה/לימודים שהמחשב יתנייד לו איתי)

ובבית אני גם ככה יחבר את הנייד לרמקולים (אם זה מוזיקה) או ל-LCD דרך HDMI (בסרטים סדרות)

ככה שלא יהיה לי שימוש ממשי ברמקולים המובנים של הנייד.

ואחרי ההבהרות,

תודה על שאר התשובות... :xyxthumbs:

פורסם

עוד אפשרות: תרשמי לחדר הכושר הקרוב לביתך, תרימי קצת משקולות, ואז 2.4קילו כבר לא יהיו כבדים כלכך :yelclap:

פורסם
  • מחבר

כה חשבתי כבר על הפיתרון הזה

אבל זה לא כל כך מצליח שעובדים בבוקר, לומדים בערב ועוד יש לך דפי הגשה של אינפי על הראש.... ;)

פורסם

את הדל אני לא מכיר יותר מדי מעבר לזה שראיתי אותו בתצוגה והוא נראה איכותי ועמיד

אגב לא הבנתי איזה E6400 זה כי יש שם ארבעה עם הכרטיס מסך שציינת

לגבי הHP אני מאוד רוצה לקנות אותו והוא כבר כמה זמן על הכוונת שלי, חיכיתי רק שיגיע והפתעת אותי בזה שהוא הגיע כבר לארץ

אני יודע שכל דגם שונה באיכויות השונות אבל הסתכלתי על ה4310 כי הוא הכי דומה לו והוא נראה איכותי ונוח לניוד לכן אני מניח את זה גם לגבי ה5310 מה גם שהוא גם טיפה יותר דק ויותר קל

לגבי הסוללה יש ביקורת די טובה למרות שהיא רק 4 תאים, אמור לצאת בהמשך גם סוללת 6 תאים

הדבר היחידי שמפריע לי בו, זה רק שהוא בא עם 2 גיגה זיכרון ויש לו חריץ אחד, מה שאומר שאם ארצה לשדרג זה אומר לקנות סטיק של 4 גיגה מה שיצא הרבה יותר יקר לשידרוג

סביר להניח שהרוב את כבר יודעת אבל במקרה שלא

היתרונות: קל, מעבד טוב, יחסית קטן, מסך מט או מבריק לפי בחירה,ווינדוס 7 מקורי, סוללה,אלחוט תקן N,הארדיסק מהיר,מחיר, יפה יותר לטעמי מהדל

חסרונות: DISPLAYPORT נפתר בעזרת מתאם

אחראיות שנה

יציאת מיקרופון/אודיו משותפת

חריץ זיכרון בודד

באותו מחיר של האייסר 3810 ושל האסוס UL30A מהווה חלופה הרבה יותר טובה

פורסם
  • מחבר

האמת שגם אני הופתעתי שמוכרים אותו כבר בארץ מישו פה בפורום צירף את הלינק הזה באחת השאלות....

עד לפני יומיים גם אני לא ידעתי שהוא הגיע לארץ בכלל....

אולי האסוס והאייסר הם אותו מחיר אבל הסתכלת על המעבד שלהם?

הוא חלש!!!

יש לי כרגע בבית נייד ישן עם מעבד T7200 2.0GHz, ואין מצב אני קונה נייד עם מעבד פחות טוב ממנו....

2 הניידים הללו הם אחרי סקר שוק והתייעצות פה בפורום בדיון שצירפתי בהתחלה, בו ציינתי שאני רוצה נייד עם מעבד Pxxxx\SPxxxx.

זאת הסיבה שאני לא יקנה את ה-4310s כי בארץ אני מוצאת אותו כרגע רק בקונפיגורציה עם מעבדי T5\6xxx

אחרת הייתי קונה אותו...

Display Port - גם יש בדל, הגעתי למסקנה שעם הדרישות שיש לי כרגע אין ניידים עם HDMI , ו-DP זאת אחלה פשרה.

אחריות - אני משערת שאפשר לשדרג אותה מול HP לא?

ושוב פה ההתלבטות:

החסרונות של HP אבל ניידות (וכן הרבה יותר יפה :) ), מול הדל שמכסה את כל מה שאין ב-HP אבל יחסית כבד....

אגב, איזה מחשב בסוף קנית? או שגם אתה בין המתלבטים?

פורסם

אני חי בהתלבטות

זהו אני נותן שבוע לראות אם מגיע ארצה(מעבר לחנות שהוזכרה) אם לא אזמין מחול. לפני יומיים ביקשתי שיבדקו לי בHP ישראל מה קורה עם הדגם הזה, אני צריך לברר מה התשובה

כל פעם היו את הסיבות שדחו אבל עכשיו אחרי צאת ווינדוס7, תחילת שנת לימודים חדשה ואין שום פלטפורמה חדשה בפתח

סליחה שכחתי שם פיסוק שיבדיל את האיכות של HP מהמחיר הזהה, כמובן מעבד הרבה יותר טוב בHP עם מחיר זהה

DP זאת לא פשרה הוא עושה הכל אותו הדבר כמו HDMI רק שנצטרך מחבר שעולה כמה דולרים

ממה שאני רואה מדל זה שהוא לא הכי מושלם, אני רואה את זה בקצת חוצפה לשלב מצלמה של 0.3MP במחשב שכזה

זיכרון איטי יותר

הארדיסק קטן יותר

חלק מהדגמים אין תקן N

משקל

מחיר!!

כונן אופטי לא משחק אצלי לטובה אפילו נראה לי שאני מעדיף בלי

יש לדל גם מעלות טובות אבל אם לעשות שיכלול הHP זוכה אצלי, שאלה שלך עד כמה חשוב לך הכרטיס גרפי שזה נראה לי מרכז הבחירה בין שניהם

מבחינה מעמיקה של הניידי 13.3 יוצא שידו של ה5310 על העליונה

פורסם
  • מחבר

דווקא הכרטיס הגרפי לא תופס לי שיקול בכלל

הזכרתי מקודם שאם אני אעסוק בעיבוד תמונה או גרפיקה כלשהי זה יהיה במסגרת לימודים, ברמת סטודנט,

ככה שאני משערת שגם כרטיס מובנה יהיה לי סבבה...

אבל אם כבר אני קונה את הדל אז נחמד שהוא יהיה שם לכל מקרה...

האמת שגם אני בעד ה-HP ולמרות שאני משתמשת בכונן אופטי אולי 3-4 פעמים בשנה לצרוב דיסק לאוטו,

כן מפחיד אותי להיות בלי אחד כזה (שזה יכול להפתר ע"י כונן חיצוני).... ועוד יותר מפחיד הקטע של הסלוט זיכרון אחד....

זאת בעיקר ההתלבטות.

אוףף חבל שאין עוד דגם זהה סביב המחירים האלה!!

תעדכן אם ומתי אתה קונה ותספר חוויות :)

פורסם

להיות בלי כונן אופטי זאת ברכה, הלוואי בסוני שלי לא היה אחד כזה, אולי היה מוריד עוד מאה גרם או משהו (והוא כולה שוקל 1.5 יחד איתו..)

בשביל פעם בשנה שאת צורבת דיסק, עדיף לצרוב אותו על מחשב אחר במקום לקנות כונן חיצוני.

ולגבי הכרטיס זכרון, אני בספק שאי פעם תשדרגי ליותר מ 4 גיגה זכרון, ולכן אין לך מה לדאוג בעניין הזה.

בכל מקרה, קבלתי את ה E6400, עושה רושם בחור די גדול ולא קל משקל - מצד שאני אני רגיל למחשב 1.5 קילו עם מסך 13".

הזמנתי את הדגם המשודרג עם הכרטיס מסך של NVIDIA, 4 גיגה זכרון, וכו' וכו'

הוא יפה למדי, התאורת מקלדת חמודה.

מקלדת חמודה - יחסית נוחה ולא בעלת עיצוב מעצבן בכל אופן

רמקולים סבירים ביותר, יותר טובים מהרבה דגמים שיצא לי לראות, אם כי יש מקום לשיפור.

מסך LED לא סופר דק (כמו אצלי בסוני), אבל עושה רושם משוריין וחסין קליעים

לקחתי עם מעבד P9500, טס כמו מטוס, אך לא עבדתי איתו מספיק בשביל להביע דיעה על הטמפ' שלו, כמה המאוור שלו דולק (כי עכשיו ממש קר פה והוא כבוי) כמה הוא מתחמם ובאיזה איזורים - הסוני שלי למשל כמעט ולא מתחמם ואין לי בעיה לעבוד איתו שעות על הברכיים אפילו (מה שלא אפשרי בהמון ניידים אחרים), וזה פשוט תענוג!

יש לך שאלות ספציפיות לגביו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים