עבור לתוכן

מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש - עד כ 600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני קצת בבעיה..

יש לי כרטיס מסך Nvidia 8500GT ואני מת להיפטר ממנו בצורה מטורפת.

עכשיו המפרט שלי הינו כזה:

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66ghz

זיכרון: 2 ג'יגה זיכרון (של 667 מגה הרץ)

לוח אם: Asrock ConRoe1333-D667

ספק כוח: ג'נארי, של כ 450-480 וואט. (עד עכשיו לא היו בעיות, כשנתיים)

עכשיו התכנון שלי הוא ללכת על הכרטיס הבא:

‏Zotac‎ - ‏GTS 250 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E‎

עולה כ-610 ש"ח.

אך השאלה שלי היא האם הוא מתחבר על הלוח אם הנ"ל והאם מומלץ לי לחבר כרטיס מסך שכזה על מחשב כמו זה?

שלא יהיה איזה מצב שישרף או משהו חחח...

אז באתי להתייעץ איתכם.

אשמח לתגובות והצעות =]

תודה.

פורסם

החלק הבעיתי הוא הספק הגנרי

יכול להיות שיחזיק ויכול להיות שישרף ואיתו כל המחשב :nixweiss:

שורה תחתונה: מומלץ להחלחיף ספק

פורסם
  • מחבר

החלק הבעיתי הוא הספק הגנרי

יכול להיות שיחזיק ויכול להיות שישרף ואיתו כל המחשב :nixweiss:

שורה תחתונה: מומלץ להחלחיף ספק

בעייתי, בעייתי מאד.

משום שאין לי יותר אגורה לבזבז על העסק הזה חח.

ואם במקרה הכי גרוע אני אלך על 9600GT, אני מניח שזה יהיה לי בסדר, אני צודק?

או שבסוף אני אצא חמור ואקנה את GTS 250 למטרה ניסויית עד שיתפוצץ לי המחשב חח ><

פורסם

1. גם ל9600GT צריכת חשמל גבוהה מהותית מאשר ל8500GT, ככה שגם הוא יחד עם הספק הנוכחי זה רעיון רע.

2. השאלה היא מה הסכום המקסימלי האמיתי שאתה מוכן להוציא, יש כרטיסי 4850 ב535 ש"ח, בתוספת ספק בכ240 ש"ח 450W לא ג'נרי, אתה יכול לצאת עם ביצועים דומים לGTS250 בפחות מ800 ש"ח. אפשר לשקול גם 4770 שעולה מעט פחות, חלש במעט ויחזיק גם עם ספק קצת פחות חזק ןאז אתה יוצא ב660 בערך.

פורסם
ואם במקרה הכי גרוע אני אלך על 9600GT, אני מניח שזה יהיה לי בסדר, אני צודק?

ה - 9600GT יותר מהיר בהרבה מאשר 8500GT אך גם איטי יותר מאשר 250gts

במקומך הייתי לוקח את 250gts

המעבד הוא 65W

והכרטיס מסך לא צרכן חשמל מטורף אז אני חושב שגם ספק גנרי אמור להחזיק אותם (לפחות לזמן מה...) וגם אם הספק ידפק אומנם יש סיכוי שישרוף את כל המחשב אבל ממה שאני ראיתי לרוב זה לא קורה ופשוט תצטרך להחליף ספק

לסיכום: לדעתי השיפור שתקבל במשחקים שווה את הסיכון :smile1:

עריכה: האפשרות של YZ101 +1 לדעתי הדרך הכי טובה

פורסם
  • מחבר

1. גם ל9600GT צריכת חשמל גבוהה מהותית מאשר ל8500GT, ככה שגם הוא יחד עם הספק הנוכחי זה רעיון רע.

2. השאלה היא מה הסכום המקסימלי האמיתי שאתה מוכן להוציא, יש כרטיסי 4850 ב535 ש"ח, בתוספת ספק בכ240 ש"ח 450W לא ג'נרי, אתה יכול לצאת עם ביצועים דומים לGTS250 בפחות מ800 ש"ח. אפשר לשקול גם 4770 שעולה מעט פחות, חלש במעט ויחזיק גם עם ספק קצת פחות חזק ןאז אתה יוצא ב660 בערך.

אממ..

מקס' אוכל לזרוק 650 ש"ח. לא יכול להרשות יותר מכך.[br]פורסם בתאריך: 1.11.2009 בשעה 15:59:54

ה - 9600GT יותר מהיר בהרבה מאשר 8500GT אך גם איטי יותר מאשר 250gts

במקומך הייתי לוקח את 250gts

המעבד הוא 65W

והכרטיס מסך לא צרכן חשמל מטורף אז אני חושב שגם ספק גנרי אמור להחזיק אותם (לפחות לזמן מה...) וגם אם הספק ידפק אומנם יש סיכוי שישרוף את כל המחשב אבל ממה שאני ראיתי לרוב זה לא קורה ופשוט תצטרך להחליף ספק

לסיכום: לדעתי השיפור שתקבל במשחקים שווה את הסיכון :smile1:

עריכה: האפשרות של YZ101 +1 לדעתי הדרך הכי טובה

חחחחחח זאת בערך התגובה האובדנית שרציתי לשמוע חחח. :-)

יש לי מקס' 650 ש"ח לזרוק, לצערי, ובטח שאין לי כסף לספק כוח בנוסף..

מה שטוב, זה שאם ישרף לי הספק כוח, בטח ההורים ישימו לי כסף... חח.

אגב, אני גם לא בטוח שיש לי ספק גנ'ארי... אני פשוט משער זאת, 90% שזה ספק ג'נארי

מהסיבה שהספק הגיע עם המארז שעלה לי כ-200 עד 250 ש"ח.

פורסם

אחי אל תתבאס על הספק הוא יפעיל לך גם GTX260... אני הפעלתי עם ספק 400W ג'נרי - מעבד בOC של 100% (1.6@3.12) + כרטיס מסך HD3850 + 2 הרד דיסקים וכל שאר הדברים שיש במחשב.. קיצר 450\500 וואט ג'נריים יפעילו כל כרטיס שהסכום שלו הוא עד 1000 ש"ח כולל HD4870\GTX260 ואפילו GTX275. תבדוק בסקירות POWER CONSUMPTION ותראה שהכרטיסים האלה יכולים להחזיק עם ספקים כאלה.

לסיכום GTS250 בהשוואה לכרטיסים חזקים יותר לא לוקח הרבה חשמל אז הסר דאגה מליבך.

**עריכה** נ.ב - כיום אני מפעיל מערכת שכוללת OC עם 1.4V + HD4890+ שתי הרדיסקים ובקרוב אחד נוסף, כל זה עם ENERMAX LIBERTY 425W שעושה עבודה מצויינת ללא רבב! .

פורסם
  • מחבר

אחי אל תתבאס על הספק הוא יפעיל לך גם GTX260... אני הפעלתי עם ספק 400W ג'נרי - מעבד בOC של 100% (1.6@3.12) + כרטיס מסך HD3850 + 2 הרד דיסקים וכל שאר הדברים שיש במחשב.. קיצר 450\500 וואט ג'נריים יפעילו כל כרטיס שהסכום שלו הוא עד 1000 ש"ח כולל HD4870\GTX260 ואפילו GTX275. תבדוק בסקירות POWER CONSUMPTION ותראה שהכרטיסים האלה יכולים להחזיק עם ספקים כאלה.

לסיכום GTS250 בהשוואה לכרטיסים חזקים יותר לא לוקח הרבה חשמל אז הסר דאגה מליבך.

**עריכה** נ.ב - כיום אני מפעיל מערכת שכוללת OC עם 1.4V + HD4890+ שתי הרדיסקים ובקרוב אחד נוסף, כל זה עם ENERMAX LIBERTY 425W שעושה עבודה מצויינת ללא רבב! .

אני מקווה שאתה צודק, אף על פי שאני רואה שאתה אומר זאת בביטחון כה רב ומניסיון. :)

אני משער שבמסגרת התקציב שלי אלך על ה GTS 250, אני מאמין שאני לא צריך יותר מזה, וכמובן לא משתלם כיום

לקנות פחות מזה.

פורסם

אם אתה שואל אותי, לא משתלם לך היום בכלל לקנות כרטיס מסך... עדיף לך לחכות שהשוק של HD5XXX קצת יירגע ואז תביא איזה HD5770\5750... ככה גם תקבל ביצועים עדיפים שמתאימים לספק שלך, גם כרטיס חדשני עם טכנולוגיות חדשות יחסית, והכי חשוב DX11... קצת טיפשי לקנות כרטיס DX10 שכבר יש לך אפשרות להביא DX11... תן לזמן קצת לעבור - חודשיים, שלוש. לא תצטער....

מה שכן תצטער זה על קנייה של כרטיס שנה אחרי שהוא יצא... זה כן מצער בהחלט.

נ.ב

זה אולי יישמע לך קצת מוזר אבל עדיין אני חייב לומר - ה8500GT שלך לא ייברח לשום מקום אם תחכה חודשיים. ולעומת זאת אם לא תחכה חודשיים ה600 שקל האלו יעופו קיבינימאט.. ואז שייצא ASSASINS CREED 2 וCOD MW2 וDIRT2 ועוד הרבה רבים וטובים אתה תתבאס.. שהם לא ירוצו בדיוק כמו שרצית\ציפית.

פורסם
  • מחבר

אם אתה שואל אותי, לא משתלם לך היום בכלל לקנות כרטיס מסך... עדיף לך לחכות שהשוק של HD5XXX קצת יירגע ואז תביא איזה HD5770\5750... ככה גם תקבל ביצועים עדיפים שמתאימים לספק שלך, גם כרטיס חדשני עם טכנולוגיות חדשות יחסית, והכי חשוב DX11... קצת טיפשי לקנות כרטיס DX10 שכבר יש לך אפשרות להביא DX11... תן לזמן קצת לעבור - חודשיים, שלוש. לא תצטער....

מה שכן תצטער זה על קנייה של כרטיס שנה אחרי שהוא יצא... זה כן מצער בהחלט.

נ.ב

זה אולי יישמע לך קצת מוזר אבל עדיין אני חייב לומר - ה8500GT שלך לא ייברח לשום מקום אם תחכה חודשיים. ולעומת זאת אם לא תחכה חודשיים ה600 שקל האלו יעופו קיבינימאט.. ואז שייצא ASSASINS CREED 2 וCOD MW2 וDIRT2 ועוד הרבה רבים וטובים אתה תתבאס.. שהם לא ירוצו בדיוק כמו שרצית\ציפית.

חח סמוך עלי, אני לא אצטער.

ועזוב אותך DX9 10 11

הכל שטויות, אני בכלל לא מצליח להבחין בשינויים... אמנם הבדלים טכניים אך עדיין, זה בכלל לא קריטי עבורי.

ואם עם הכרטיס הזה אשחק למשל במשחקים האלה על בינוני ++ אני מאוד אהיה מרוצה :-)

אני לא כזה גיימר... אבל כן, קלטת אותי... אני ממש רוצה לשחק ב AC2 ו MW2, ואגב הם יוצאים ממש ממש החודש.

אבל בכללי אני בלחץ משחק, גם בגלל הלימודים, גם בגלל שאין משחקים בשיט לשחק בהם... ככה שאין זה קריטי בשבילי.

פורסם

אני בטוח שכן תצטער. זה טיפשי מאוד לקנות כרטיס 8 חודשים אחרי שהוא יצא... במיוחד במחיר שכזה. עדיף לך לקנות יד שניה בזול יותר...אולי אפילו עדיף לך יד שניה של 4870\4850... ב400-500 שקל ככה גם יהיה לך כרטיס חזק ביד וגם בפחות כסף.

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שכן תצטער. זה טיפשי מאוד לקנות כרטיס 8 חודשים אחרי שהוא יצא... במיוחד במחיר שכזה. עדיף לך לקנות יד שניה בזול יותר...אולי אפילו עדיף לך יד שניה של 4870\4850... ב400-500 שקל ככה גם יהיה לך כרטיס חזק ביד וגם בפחות כסף.

חחח עזוב, כבר הזמנתי..

כמו שאמרתי, אני לא צריך משהו מטורף, ובלי קשר שלמשל עוד שנתיים לדוגמא אז המשחקים יעבדו לי לא בשמיים

אז גם מספק אותי.. וכמו שאמרתי, אני לא כזההה גיימר.. אבל כמובן כרטיס מסך חדש וטוב יותר ממה שיש לי עכשיו דרוש.

(סעמק, עכשיו אחרי שאני אקנה את זה אין לי אפילו מושג איך לחבר אותו חחח, אני וחומרה זה 2 צדדים אחרים של המטבע חחח)

פורסם

להתקין כרטיס מסך? זה שטויות

זה כמו עם בחורה: אתה תופס אותו עם היד ודוחף אותו לחריץ

ואל תשכח לחבר את הכבל חשמל הנוסף בצד לפי מה שאותו כרטיס צריך

פורסם
  • מחבר

להתקין כרטיס מסך? זה שטויות

זה כמו עם בחורה: אתה תופס אותו עם היד ודוחף אותו לחריץ

ואל תשכח לחבר את הכבל חשמל הנוסף בצד לפי מה שאותו כרטיס צריך

וואלה, ננסה, כולה נשבור אז אשיג חדש ><

פורסם

הזמנת כבר את הכרטיס של ZOTAC ?

אם לא אז הייתי לוקח GTS 250 של PALIT או INNO3D במקום, גם זול יותר וגם עם קירור טוב יותר:

1. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4958

2. http://www.skypc.co.il/sg_product~28686~8~0.htm

או בכלל HD4850 שלא נופל מה - GTS 250.

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1177

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים