עבור לתוכן

השינויים בתעריפי המים

Featured Replies

פורסם

היטל המים שהוטל לאחרונה והרפורמה בתעריפים שאמורה (כנראה) להיכנס לתוקף ב-1 בינואר צפויים לייקר את המים. בכמה עלה ההיטל ובכמה עוד יעלה? מי ייפגע יותר? ומה ניתן לעשות כדי לשלם פחות?

מקור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3796587,00.html

פורסם

מוזר שכל זה באה לאור העובדה שהיום יש גשמים בכמויות (לא שזה ישנה משהו )?

פורסם

"מס הבצורת " הוא מס שמושת על האזרחים , השם בצורת זה רק להסיח את הדעת של הציבור מיזה שלא עושים כלום בנושא .

אני יכול להבטיח לך שאם היה עודף במיים היו קוראים ל"גניבה" הזו "מס שיטפונות" כי צריך ליבש את הביצה או את מישור החוף וכו' .

כספי המס האלו מעשירים את קופת האוצר ואינם כספים "צבועים"

פורסם

פשוט טימטום גמור

הבעיה בכלל לא נמצאת אצל האזרח הפשוט עם כבר הציבור הוא צרכן הקטן ביותר של במים

אני לא מבין איך זה יעזור

פורסם

פשוט טימטום גמור

הבעיה בכלל לא נמצאת אצל האזרח הפשוט עם כבר הציבור הוא צרכן הקטן ביותר של במים

אני לא מבין איך זה יעזור

זה יעזור בזה שהם יוציאו יותר כסף מאיתנו
פורסם

זה עוד כלום, אני שמעתי על מס לפחמן שאמור להיות גלובלי. כמו מס על אוויר זה.

פורסם
"מס הבצורת " הוא מס שמושת על האזרחים , השם בצורת זה רק להסיח את הדעת של הציבור מיזה שלא עושים כלום בנושא .

אני יכול להבטיח לך שאם היה עודף במיים היו קוראים ל"גניבה" הזו "מס שיטפונות" כי צריך ליבש את הביצה או את מישור החוף וכו' .

כספי המס האלו מעשירים את קופת האוצר ואינם כספים "צבועים"

+1

עוד דחיפת יד מיותרת של הממשלה לכיס האזרח, כמובן שהכסף לא ישמש לבניית ולהפעלת מתקני התפלה

פורסם

אגב, נתון מעניין שעובד לטובת מסחטת הכספים ולאו דווקא לטובת החיסכון - שיש שינוי כזה של מחיר בטווח הארוך האזרח מתרגל אליו ולכן בטווח הארוך אין לזה שום משמעות מבחינת חיסכון (ואם אתם רוצים להתעמק - לא רציונלי ולא במקרה - predictably irrational, מאת פרופסור דן אריאלי, מומלץ בלי קשר).

פורסם
  • מחבר

המס הזה, לא ישפיע על רוב האזרחים. זה ישפיע בעיקר על בעלי גינות/בריכות. אין לי מושג, כמה כמות מים נדרשת להשקיית גינה באופן חודשי. אבל נניח שתהיה חריגה של 30 קו"ב (30X20) שזה יוצא 600 שקל תוספת לתשלום בעקבות המס. קשה לי להאמין, שהאזרחים יתרגלו ויהיו מוכנים להשקיע סכום בסדר גודל כזה כל חודש. אם המצב הזה ימשך, אנשים רבים יתחילו לייבש את הגינות שלהם.

פורסם

ע"פ אתר רשות המים, מפלס הכנרת עלה ב-2 ס"מ

http://www.water.gov.il/water/console/kinnert_history.aspx

והחורף רק התחיל... בעזרת ה' נקווה שהמפלס יעלה ויידחה את התחזיות לפחות השנה...

ואם כבר יש מס כזה בוא נקווה באמת שזה ישמש עבור מתקני התפלה....

פורסם

העתיד מצוי במים אפורים להשקיה ( מה שיש היום רק לא יעיל ) ומים מותפלים , אנחנו נזהם הרי בזמן הקרוב ביותר את כל מאגרי המים העליונים והתחתונים , כבר היום אין נחלים בכלל , כבר היום חלק נכבד ממי התהום מזוהמים , כינרת על הפנים וכמו נהיה צריכים תמיד להתחלק עם השכנים שלנו במים , אלוהים אי אפשר לסמוך עליו שיוריד לנו גשם ( הוא כבר היזהיר אותנו מימזמן על הנושא ) מה שנשאר זה או ליבא מים מטורקיה , אבל הם בסחבקיה עם אחמדינג'אד עכשיו , או להתפיל , אני חושב שברור מה יהיה העתיד .

פורסם

רק שתהיו בעניינים, אבי שהוא בעל גינה (לא קטנה אמנם) , אמר שעם ההיטלים השונים חשבון המים שלו יגיע לכ-4200 ש"ח בחודשי הקיץ. (!)

פורסם

מהלימודים במגמה עוד בזמן הבצפר

רוב השימוש הגדול במים נמצא בגופים הגדולים כמו צבא ובחקלאות הכי הרבה

בחקלאות בגלל הקלות בשתלומי המים + גידולים שאינם מתאימים לאקלים = גריפה ענקית של מים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים