עבור לתוכן

צריך המלצה למעבד/לוח וזיכרון, תקציב מוערך 1400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מעוניין בהמלצה למעבד לוח וזיכרון. תקציב 1400.

שימושים: אינטרנט, סרטים, קצת פוטושופ, הורדות, וכו. משחקים כמעט ולא, אולי כמה ישנים (אנריל, דיאבלו, לא דברים רציניים).

אני מקווה שהתקציב סביר. הייתי מאוד רוצה לשדרג אותו בעתיד מה שאומר שצריך סוקט עם המשכיות. רצוי, לא חובה.

אם יש מעבד+לוח בסכום קצת יותר גבוה שמשתלמים יותר מבחינת עלות/תמורה, סוקט עם אורך חיים ארוך יותר- אני זורם.

זיכרון - יש לי נטייה להריץ 300 תהליכים במקביל (אימיול, משחקים, דפדפן, העתקות למיניהן) אז לבחור בהתאם. גם כאן ובאופן כללי התקציב ניתן לפריצה למרות שרצוי שלא.

תודה.

פורסם

אתה יכול לקנות שילוש חזק בתקציב הזה, אבל השימושים שלך לא כאלו רציניים. אפשר להגיד אותם כשימושים משרדיים.

גם המשחקים בכלל לא רציניים, אפשר לקנות לוח עם כרטיס מסך מובנה חזק על הדרך.

מבחינת המשכיות, קשה לומר. השיקול הוא כזה- לתושבת LGA775 לא יצאו עוד מעבדים. תושבות LGA1336 ו-LGA1156 כלל לא מהוות אפשרויות בגלל המחירים. תושבות AM2+ ו-AM3 נותרו והן הרלוונטיות. על AM2+ נתאים לך מעבד AM3 כמו Athlon II X2 240 ותמיד תוכל לשדרג ל-Athlon II X4 או למעבדי Phenom II. באמצע 2010 גם יצאו מעבדי שש ליבות (Thuban) שאליהם תוכל לשדרג. אבל, לאחר מכן כשיהיה יותר רלוונטי לשדרג (כי מי לעזאזל משדרג מעבד אחרי חצי שנה) אתה לא תוכל. לעומת זאת עם AM3 יש סיכוי שתוכל כי סביר שהמעבדים לתושבת הבאה AM3r2 יתאימו לתושבת AM3 (כמו שמעבדי AM3 מתאימים ל-AM2+ וכן הלאה). יש סיכוי, זו לא עובדה, אז זה שיקול שלך.

מבחינת מחירים, זה מאוד תלוי בדרישות שלך מהלוח אבל אם אין לך דרישות של הרבה חיבורים אז לוח AM2+ יעלה מינימום 300 שקלים בעוד לוח AM3 יעלה מינימום 500 שקלים וידרוש גם קנייה של זיכרונות DDR3 (בזיכרונות ההפרש במחיר לא ממש משמעותי). אבל זה לא אומר שההפרש הוא 200 שקלים בין הלוחות כי זה תלוי בדרישות שלך. אם אתה דורש חיבורים ומאפיינים שנמצאים רק בלוח AM2+ שעולה 450 שקלים אז ההפרש כבר זניח. מה גם שלוח ה-AM3 הזול ביותר הוא מאוד "מפוצ'ר".

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני מבין שהמשכיות קשה לקבל בסכום הזה. תוכל להמליץ לי על שילוש במחיר הזה שייתן לי את התמורה הטובה ביותר מבלי לחשוב על המשכיות? ממילא זה מחיר דיי זול אז כשאני אצטרך לשדרג בעתיד אני פשוט אקנה חדש.

הדבר היחיד שאני רוצה לחשוב עליו כרגע הוא תמורה ביחס למחיר. המסגרת כמו שכבר אמרתי ניתנת לפריצה במידה ויש צורך.

פורסם

מי אמר שקשה לקבל תמיכה עתידית בתקציב שלך? יש סיכוי טוב שלוחות AM3 יתמכו במעבדים הבאים.

שילוש מבוסס AM3 יעלה לך 1200 שקלים. שילוש מבוסס AM2+ יעלה לך 200-300 שקלים פחות. החלטה שלך.

כמובן שבמחירים אני מתייחס למעבד מינימלי כמו Athlon II X2 240 שכן השימושים שלך לא רציניים.

פורסם
  • מחבר

אם שילוש מבוסס AM3 יעלה לי 1200 שקלים אז זה מעולה כי זה תואם את התקציב שלי.

אתה יכול לתת לי שילוש כזה?

פורסם

אבל תחשוב אם זה שווה לך. שילוב AM2+ יכול לעלות גם 300 שקלים פחות.

שילוב AM3-

לוח אם: MA770T-UD3 או MA785GMT-UD2H - כ-500 שקלים

מעבד: Athlon II X2 240 - כ-330 שקלים

זיכרון: DDR3 1333/1600Mhz 2X2GB - כ-400-450 שקלים

שילוב AM2+-

לוח אם: MA74GM-S2H - כ-300 שקלים

מעבד: כנ"ל

זיכרון: DDR2 800/1066Mhz 2X2GB כ-350-400 שקלים

לדעתי אתה יכול לקחת רק 2GB ולחסוך בהוצאה, השימושים שלך לא תובעניים.

שים לב שהמעבד הוא בין המעבדים הזולים ביותר של AMD. שוב אציין - משום שהשימושים שלך לא "כבדים".

לוח אם בשילוב AM2+ הוא פשוט וזול, אבל לא ציינת דרישות.

פורסם
  • מחבר

איזה דרישות אתה צריך לדעת? אני לא יודע מה האופציות, אבל שימושים שלי הם רגילים. אני מחבר רמקולים 2.1, מסך 22', כרטיס מסך שאני אקנה (אין צורך במובנה), כל מיני חיבורי USB (מצלמה, HD חיצוני, דונגל לסט אלחוטי וכו), וזהו בערך. עוד משהו שלא ציינתי?

אין לי בעייה גם אם השילוש יהיה על בסיס 775, אני רק רוצה שהוא יהיה הכי מהיר שאפשר ביחס למחיר.

פורסם

אתה יכול גם לקחת שילוב של AM2+ עם מעבד חזק יותר כמו 720BE, אבל לשימושים שלך לא נראה שיש צורך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, אז מה דעתך על זה:

מעבד AMD Athlon 2 X2 250 3.0Ghz Dual Core AM3 Box

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5636

387 ש"ח (אני יוצא מנקודת הנחה שמאוורר הBOX מספיק לי).

לוח - Gigabyte MA785GM-UD2H AMD785G

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5636

482 ש"ח

זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9-9-9-24 - F3-12800CL9D-4GBNQ

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4959

510 ש"ח (ראיתי זכרונות קצת יותר זולים אבל לאלו אין הגבלה על תקופת האחריות)

סה"כ 1379 ש"ח.

יש אישור לקנות? לשנות משהו? יש לוח זהה של חברה אחרת / מעבד מחנות אחרת עם תקופות אחריות גדולות מ3 שנים?

פורסם

קח את ה-240, הוא זול יותר. (גם מכפלה גבוהה יותר)

קח גם זיכרון זול יותר.

פורסם
  • מחבר

זיכרון OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - REAPER HPC : OCZ3RPR16004GK

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4346

470 ש"ח, 3 שנות אחריות.

לא עדיף לשים עוד 40 שקלים ולקבל אחריות לטווח ארוך יותר?

לא מובן לי למה היצרן נותן אחריות לכל החיים והחנות מקצצת אותה ל3 שנים. או שכן מובן לי למרבה הצער...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים