עבור לתוכן

החלפת אלמנט בסאב וופר - קליפש פרומדיה 2.1

Featured Replies

פורסם

אהלן. אני כבר שנים ארוכות מחזיק ברמקולים של קליפש פרומדיה 2.1, סט מאוד מאוד חזק וטוב.

לפני איזה תקופה לא מבוטלת השנאי של הסט נשרף, (יש לסט גם יציאה שרופה אבל זה לא קשור) והסט ישב אצלי הרבה זמן בבגאז של האוטו.

עד שהשגתי אתמול שנאי חדש, ובהתרגשות רבה חיברתי את הקול, ואחרי חצי שעה הזעזעתי - הוופר של הסאב פשוט מתפורר! בהתחלה היה בו חור קטן,

אחרי כמה דקות של מוזיקה בווליום מכובד, כל הטבעת של הוופר, פשוט התפוררה לגמרי!

בקיצור, צריך להחליף וופר. זה 6.5 אינץ. ההספק של כל הסט הוא 240W. ההספק של הסאב לדעתי 140 ואט אם אני לא טועה.

שתי שאלות בפיי:

עד כמה מסובך להחליף אלמנט לבד? בסה"כ מדובר בהברגה של כמה ברגים, לפרק את האלמנט הישן, לשים אחד במקומו לסגור את הכל, נכון? אגב, הפלוס והמינוס לאלמנט צריכים להיות מולחמים על ידיי או שזה פשוט ליפוף של חוטים ובידוד עם איזולירבנד?

אשמח להמלצה של חנות שמוכרת אלמנטים כאלו. והערכה שלכם כמה הענין הזה יעלה לי..? החנות צריכה להמצא בין חיפה לחדרה..

תודה

פורסם

בעיקרון כן, רק כמה ברגים ואחרי זה להלחים 2 חוטים (ברוב האלמנטים יש מה שנקרא quick-on שאלה קונקטורים שאפשר גם ללחוץ אותם ופשוט להלביש, לא חובה להלחים - בדומה לרמקולים באוטו).

קח בחשבון שחובה אלמנט שיתאים בול מבחינת גודל, גודל המסגרת, מיקום הברגים. אז לא כל אלמנט שהוא בגודל זהה יתאים.

מעבר לזה, אתה יודע טוב מאוד שיש חשיבות לאלמנט עצמו, ואני לא באמת יודע איזה אלמנט יש שם ולכן לא יודע מה להמליץ לך.

Anatoli.

פורסם

אם הבנתי נכון:

גם לי היתה בעיה דומה, אבל העדפתי לעשות שיחזור לטבעת בלבד, באומגה אודיו (חולון)

במקום להסתכן ולקבל אלמנט\דרייבר פחות טוב משלי.

פורסם
  • מחבר

אנטולי, איפה יש מקומות שמוכרים כאלו אלמנטים באיזור הצפון? (חיפה עד חדרה)

או לחילופין, איפה אפשר לעשות שחזור טבעת, וכמה זה אמור לעלות?

פורסם

לשיחזור אני ממליץ ללכת לאומגה אודיו. יש לי לא מעט רמקולים שלהם, וגם תיקנתי אצלם זוג רמקולים, ואני מאוד מרוצה.

המחיר ל-6.5" לפני שנה-שנתיים היה 120 שקל כמדומני. המחיר כמובן תלוי גם בסוג החומר שאמור להיות מסביב. אם זה התפרק אז אני מניח שזה ספוג :)

Anatoli.

פורסם

גם עלה 120 ש"ח שחזור לטבעת באומגה אודיו לפני 4-3 חודשים.

ואני גם מרוצה מאד מהעבודה שלהם ומהתוצאה כמובן.

(הגעתי לשם גם בהמצלת אנטולי ;))

פורסם
  • מחבר

נשמע טוב אבל רחוק..

אם אפשר, אפשר מקום בצפון? (טווח חיפה עד חדרה)

פורסם

אני לא מכיר מקום באיזור הזה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים