עבור לתוכן

מתאם DVI-HDMI מקורי להעברת סאונד

Featured Replies

פורסם

השמועה נכונה? נשמע לי לא הגיוני... מה ההבדל בין מקורי ללא מקורי גורם לכך שמקורי יכול להעביר סאונד ולא מקורי לא יכול?

פורסם
  • מחבר

הלו? יש מישהו שיודע איך זה ייתכן אם זה בכלל נכון?

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ ומקפיץ ואף אחד לא עונה לי :( אנשים אני בטוח שמישהו מכם יודע זה נושא שנטחן פה מלא שצריך להעביר סאונד רק עם מתאם מקורי אז בטח מישהו יודע למה

פורסם

וממתי HDMI מעביר סאונד..או שלא הבנתי אותך.

פורסם

הוא מדבר על כך שהמתאם שמגיע עם כרטיסי ATI (למשל) מDVI לHDMI יודע להעביר סאונד וכבל DVI לHDMI לא

למה? כי זה לא מתאם סטנדרטי, יש בו פין (אולי אפילו יותר מאחד) נוספים שדרכם עובר הסאונד

פורסם

אני מקפיץ ומקפיץ ואף אחד לא עונה לי אנשים אני בטוח שמישהו מכם יודע זה נושא שנטחן פה מלא שצריך להעביר סאונד רק עם מתאם מקורי אז בטח מישהו יודע למה

אתה צודק זה באמת נטחן אז תריץ חיפוש

פורסם
  • מחבר

נטחן אבל אף פעם לא הסבירו מה הסיבה...

הוא מדבר על כך שהמתאם שמגיע עם כרטיסי ATI (למשל) מDVI לHDMI יודע להעביר סאונד וכבל DVI לHDMI לא

למה? כי זה לא מתאם סטנדרטי, יש בו פין (אולי אפילו יותר מאחד) נוספים שדרכם עובר הסאונד

אז אתה אומר שבעצם כל המתאמים הם סטנדרטיים ואין מתאמים שיכולים להעביר FULL DVI ל-FULL HDMI מלבד המתאמים שNVIDIA וATI מייצרות?

פורסם

אין דבר כזה FULL DVI,

DVI בהגדרתו לא מעביר סאונד.

ע"מ להעביר סאונד ע"ג DVI החברות השונות חורגות מהתקן הרשמי, כל חברה חורגת מהתקן בצורה שונה (שימוש בפינים שונים) ולכן לא קיים מתאם אוניברסאלי שיתאים לכולם.

פורסם

נטחן אבל אף פעם לא הסבירו מה הסיבה... אז אתה אומר שבעצם כל המתאמים הם סטנדרטיים ואין מתאמים שיכולים להעביר FULL DVI ל-FULL HDMI מלבד המתאמים שNVIDIA וATI מייצרות?

אתה קצת מבלבל אין דבר כזה FULL DVI או FULL HDMI אם כבר יש FULL HD וגם זה נוגע בלבד לוידאו וזה עובר (אותות הוידאו הדיגיטליים) בין כל מתאם DVI HDMI

ל ATI יש כרטיס קול מורכב על הכרטיס מסך ומעבירה את האודיו שלה דרך פינים ב DVI (חריגה מהתקן) כך שהמתאם הספציפי שלה יודע להעביר את זה כמו שצריך ל HDMI וככה זה עובד.

פורסם

בקיצור אם אתה רוצה לעביר קול דרך הכרטיס מסך אתה תיהיה חייב את המתאם שהחברה מספקת עם הכרטיס

פורסם
  • מחבר

כשאני אומר "FULL" אני מתכוון לשימוש בכל הפינים. חשבתי שיש פינים שמוגדרים כפינים להעברת סאונד ונגיד בכבל שמקבלים עם מסך מחשב לא מקבלים את הפינים האלה כי זה מיותר ואין למסך רמקולים. אם הבנתי נכון, התשובה לשאלה שלי היא שהחברות חורגות מהתקן המקורי ומשתמשות בפינים שמיועדים במקור להעברת וידאו אך לא נמצאים בשימוש כי DVI יכול להעביר וידאו אנאלוגי ודיגיטלי ונעשה שימוש רק בדיגיטלי אז הפינים שמשתמשים בהם רק לצורכי העברת אותות אנאלוגיים פנויים.

אם זה ככה אז למה אין חברות שמייצרות מתאמים לפי ה"תקן" החדש של Nvidia/ATI להעברת סאונד ווידאו לשימוש בכרטיסי המסך בלבד כמו שנגיד יש אוזניות תואמות סוני אריקסון/סמסונג אם הצלחת להרוס את הקודמות?

פורסם

משהו כזה, זה לאו דווקא בא על-חשבון האות האנלוגי, אבל כן, "מקריבים" 2 פינים מהחיבור המקורי ע"מ להעביר עליו סאונד.

ואם תחפש מתאמים "תואמים" אתה תמצא (לאו דווקא בארץ).

פורסם

תחפש ב-DEALEXTREME

פורסם
  • מחבר

האנלוגי היה סתם דוגמה אבל הבנתי את הרעיון שמשתמשים בפינים שלא מיועדים במקור להעברת סאונד. זה לא אומר שזה יוריד באיכות התמונה. נכון? :nixweiss:

בHDMI ניתן להעביר סאונד בלי "לגזול" פינים מהוידאו נכון?

פורסם

האנלוגי היה סתם דוגמה אבל הבנתי את הרעיון שמשתמשים בפינים שלא מיועדים במקור להעברת סאונד. זה לא אומר שזה יוריד באיכות התמונה. נכון? :nixweiss:

לא יוריד באיכות.

בHDMI ניתן להעביר סאונד בלי "לגזול" פינים מהוידאו נכון?

נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים