עבור לתוכן

לוח אם חדש; G41 לעומת הP35 ה"ישן"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

המחשב טיפה נדפק, ככל הנראה לוח אם תקול. הרקע הוא שהכרטיס מסך לא עבד, החלפתי אותו עם כרטיס מסך אחר של אח שלי וראיתי שהכרטיס של אחי כן עובד, לכן הנחתי שהכרטיס שלי הוא הבעיה. כנראה לאחר נסיונות להוציא מכרטיס המסך התקול תמונה, נדפק עוד משהו כי קניתי כרטיס מסך אחר (9800GT) חדש מהקופסא, והוא לא פועל אצלי (אצל אחי כן). ההנחה שלי היא הלוח אם, כל שאר הרכיבים פועלים מהבדיקות שביצעתי.

כרגע הוא Gigabyte GA-P35-DS3, לא דגם זול (נקנה לפני מעל שנתיים), הוא היה לוח אם איכותי מאוד אז. (ניתן לראות מפרט מחשב בפרופיל)

עקב התקלה, אני אאלץ כנראה להחליף אותו (הכנסתי את המחשב למעבדה לבדיקה), והייתי מעוניין לשמוע דעות לגבי לוחות אם אחרים בעלי צ'יפסט G41 זול. האם תהה ירידה בביצועי לוח האם?

הכוונה ללוחות כדוגמת:

ASUS P5QPL-AM

Gigabyte GA-G41M-ES2L

הבנתי שסיומת ה "L" בלוח של GB מסמל לוח מחומרים לא איכותיים, זה נכון?

איך הם יהיו ביחס ללוח האם הקודם?

מה ההבדלים בין הצ'יפסט P35 לבין G41 מלבד כרטיס המסך המובנה, אילו שיפורים/מגרעות?

לעומת הגשר הדרומי ICH9 בלוח התקול לעומת ICH7 בלוחות שהצגתי?

שניהם נראים מאיכות ירודה, אבל אין לי כוונה להוציא סכומים גבוהים על הלוח אם, ממילא הכרטיס החדש והספק שקניתי הביאו להוצאה משמעותית לא מתוכננת.

האם הגשר הדרומי הירוד בלוחות האם G41 הוא עקב מספר נמוך של חריצי PCI?

משהו נוסף, לוח האם נקנה לפני שנתיים וקצת, עוד אין לו 3 שנים, עדיין יש לו אחריות היבואן של GB?? ובמידה וכן, מה הסיכויים שאכן יש לו במלאי לוח מאותו סוג שיש לי כרגע, ואם אין מה הסיכויים שאקבל שדרוג קליל בלי להוסיף כמה שקלים?? :D

אודה מאוד לכל העוזרים,

עידן

פורסם

תממש אחריות :)

פורסם

איזה ספק יש לך במחשב?

אולי זה מה שהתקלקל...

פורסם
  • מחבר

הספק תקין, וגם אותו החלפתי עם קניית כרטיס המסך החדש לאחד טוב יותר.

תשובות קצת ענייניות יותר ממימוש אחריות :nixweiss:

מה לגבי ההבדלים בין הלוחות והצ'יפסטים?

פורסם

הלוח למפרט שבצד?

תרשום את הדרישות מהלוח ואת התקציב ותקבל המלצה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

כן המפרט בפרופיל.

שינויים יהיו רק כרטיס 9800GT (עם ספק 550W)

אני לא מחפש המלצה ללוחות, רק שאלה על ההבדלים בין הצ'יפסטים. בכל מקרה, הדרישות שאני מקווה שיתממשו הם לוח לא פחות טוב משהיה לי (הP35-DS3 של GB), במחיר רצפה. שני מה שהצגתי הם לוחות שניתן להשיג בסביבות ה300 ש"ח, וזאת משום שאין לי כוונה להשקיע במחשב הזה סכומים גבוהים כל כך (נקנה בזמנו במחיר גבוה במטרה וישמש זמן רב ככל הניתן בלי שדרוגים משמעותיים)

השאלה שלי היא סך הכל אם תהה ירידה בביצועי המחשב במעבר מG41 לP35 בכלל, ובפרט כששני הלוחות הללו הינם לוחות "זולים" מכל בחינה

אציין שהלוח ישמש גם לאוברקלוק קליל 125%-133%

פורסם

השאלה שלי היא סך הכל אם תהה ירידה בביצועי המחשב במעבר מG41 לP35 בכלל, ובפרט כששני הלוחות הללו הינם לוחות "זולים" מכל בחינה

לא

פורסם

תממש אחריות ואז תחזור לפה ותגיד מה קורה (סבירות נמוכה שלא יחליפו לך)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תממש אחריות ואז תחזור לפה ותגיד מה קורה (סבירות נמוכה שלא יחליפו לך)

אחריות מומשה, הכרטיס מסך הוחלף והלוח אם ככל הנראה לא היה תקול, מוזר שלא הצלחתי לקבל איתו תמונה עם כמה כרטיסים שניסיתי, וזה לאחר איפוס BIOS כמובן והמון משחקים.

מה שכן, "בטעות" קיבלתי 9600GT חדש במקום ה8600GT ( ;D), אך כמובן שהעדפתי לשים את ה9800 :xyxthumbs: ..

[צונזר]

בשביל זה יש TradeZone. ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים