עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה

Featured Replies

פורסם

שלום

בימים אלה אני מתכנן לקנות מצלמה בתקציב של 1500 ש"ח, מרוב כל הדגמים שהתלבטתי לגביהם אלה הדגמים שהגיעו לגמר:

Canon PowerShot SX200 IS

Panasonic Lumix DMC TZ6

אשמח אם תוכלו לומר לי מי מבינהם טובה ומתאימה יותר (או שאם יש דגם אחר בתקציב הנ"ל שלדעתכם טוב יותר) לצלם חובבן כמוני אשר מחפש מצלמה שתשמש את המשפחה לאירועים וטיולים, חשוב לי שהמצלמה תהיה איכותית מאוד (יחסית לתקציב הזה) ונוחה לתפעול יש לציין שאיכות הוידאו בכלל לא חשובה לי כי לא יהיה לי בה צורך.

ושאלה נוספת מה ההבדל בין tz5 ל-tz6 מכיוון שההבדל במחיר מתבטא ב-30 ש"ח אך הזום האופטי ורמת הפיקסלים גבוהה יותר ב-tz6 דבר שניראה לי מצריך הפרש של יותר מ-30 ש"ח ולכן ניראה טיפה חשוד.

תודה

פורסם

ה-TZ5 כבר לא מיוצרת. משום מה במקרים כאלו יש נטיה למחירים לטפס במעט החנויות שעוד מפרסמות את המוצר בזאפ (לדוגמא - אני רכשתי את ה-F40 שלי ב-650 כולל משלוח לפני שנה, היום היא זמינה בחנות אחת, לפחות באופן וירטואלי, ב-950). או במילים אחרות, תשכח מה-TZ5.

ה-ZS1 מצלמה טובה מאוד, עדשה בעלת טווח מאוד מרשים יחסית לגודל המצלמה ואיכות תמונה טובה.

אופציה אחרת - פוג'י F200EXR שמציעה עדשה מעט קצרה יותר (בין השאר כפועל יוצא של חיישן גדול יותר, ד"א), אולם איכות תמונה עדיפה בתנאי תאורה לקויים, בנוסף יש רבים שאיכות התמונה, במיוחד מבחינת צבעים, של פוג'י במצב אוטומטי היא מהטובות ביותר מבין היצרנים השונים.

שתי המצלמות האלו מעולות, כאשר כל אחת מציעה גישה מעט שונה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אשמח לשמוע דעות והצעות נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים