עבור לתוכן

דברים שכדאי לדעת לפני בניית מגבר אוזניות?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני חדש לחלוטין בעולם ה"DIY" [עשה זאת בעצמך] וחשבתי לנסות לבנות מגבר אוזניות יחד עם ספק תואם ה בטא 22 יחד עם הסיגמא 22:

http://www.amb.org/audio/beta22/

http://www.amb.org/audio/sigma22/

יש לי מלחם עתיק של WELLER עם ראשים חדשים במידה 0.8, 1.6 ו-2 מ"מ. קראתי מעט על מה הם בדיוק דיודות/נגדים/טרנזיסטורים ושאר הירקות. יש לי ידיים יציבות ואני טוב בעבודות ידיים עדינות.

בעיקרון ההוראות לפרוייקט הזה מאוד מפורטות ויש מיליון תמונות ושרטוטוים של הPCB והתקנת הרכיבים.

האם יש משהו שאני בכל זאת צריך לדעת לפני שאני מתחיל בפרוייקט?

בתודה מראש,

אורן.

פורסם

אני לא יודע אם צריך רקע תיאורטי נרחב באלק' אבל אתה כן צריך לדעת לקרוא ולהבין טוב סכימת מעגל. וזה גם פרוייקט רציני אז גם ניסיון קודם בDIY לא מזיק, במיוחד אם אתה הולך לשפוך איזה 1000$ רק על חלקים. אולי כדאי שתתחיל יותר בקטן כדי להשתפשף, mini3 נגיד. אבל אתה בטח כבר יודע אתה כל זה... :)

למה אתה צריך אותו חוצמזה? לWestone הוא לא מתאים למיטב ידיעתי.

פורסם

אני חושב שאני יכול לשתף בקצת טיפים לגבי DIY ולגבי הפרויקט הזה בפרט.

א. תתנסה בקצת DIY לפני שאתה מתחיל פרויקט בסדר גודל כזה(עדיף לפחות פרויקט אחד בלי PCB מוכן, למרות שזאת לא חובה). דווקא מיני^3 לא הייתי עושה כפרויקט ראשון.

ב. הגדר לך מטרות - המגבר הזה לא אופטימלי לאוזניות שלך, מומלץ מאוד לבנות משהו שמתאים לציוד הקיים שלך.

(JISBOS עם ספק מתאים(כגון ה-Placid של Twistedpearaudio) יכול להיות אחלה פרויקט)

ג. אפשר להשלים את הפרויקט הזה(וכמעט כול פרויקט DIY אחר) גם עם מלחם של 30W ג'נרי ו-DMM פשוט. אבל צריך לדעת לעבוד איתם.

ד. העלות חלקים תלויה בקונפיגורציה, אפשר לצאת בעלות של מאות בודדות(500$~) ואפשר להוציא עליו פי שלוש בקלות.

ה. לבנות את הלוחות זה רק 50% מהעבודה, המארז והחיווט מאתגרים במידה שווה.

ו. תפנה לך זמן, הרבה זמן. אומנם עבדתי במשרה מלאה בזמן שבניתי אותו, אבל לקח לי מספר חודשים להשלים אותו. מדובר בעשרות שעות של עבודה.

ז. יש קיטים של המגבר הזה(ואחרים) ב-glassjaraudio.com במחירים די טובים, שווה להסתכל.

ח. בהצלחה (:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם!

SoapSeller:

א. אין לי ממש כסף לפרוייקטים ניסיוניים נוספים [למרות מה שאני הולך להגיד בהמשך]

ב. המטרה היא שהוא הילך ביחד עם HD800 ככל הנראה ואין לי מושג איזה DAC, ככל הנראה MagicDAC או SABRE32.

ג. בקשר לזה אני באמת לא מודאג.

ד + ה. אני חשבתי על לקנות מGLASS JAR AUDIO באמת את הונפיגורציה של ACTIVE GROUND [ושני ערוצים בGAIN *8] ואם אני אמצא אז אני מתכוון להשתמש גם בלוח אפסילון על מנת להוריד קצת מהחוטיידה.

ו. זמן זה לא ממש בעיה בכיתה י"ב :silly:.

ז. חשבתי על האופציה, אבל יש גם mouser וdigikey ואני ממש מתלבט אם לקנות קבלי BLACK GATES.

ח. תודה רבה!

פורסם

א. אני לא רוצה להפחיד אותך יותר מדי(או שכן?) אבל הפרויקט הזה לא לגמרי פשוט, עד היום חסר לי לוח אחד(וספק אחד ששרפתי) כדי להשלים את הפרויקט שלי לגמרי. (מדובר בלוח Active Ground שלא באמת נחוץ לי בקונפיגורציה הנוכחית). אז כדאי שתשאיר שוליים להשלמות חלקים וכו'

ב. + ד+ ה. Gain של 8 הוא קצת יותר מדי לדעתי. אצלי יש 4 (שניים למעשה, אבל כפול) והווליום מספיק אותי. אבל תלוי באיזה ווליום שאתה שומע.

ז. אל תשכח מחירי משלוח לארץ - אצל glassjaraudio זה יוצא מחיר נמוך משמעותית. אין צורך לפרויקט הזה בקבלים איכותיים במיוחד, מכיוון שאין קבלים במסלול האות. (בקונפיגורציה של 2 ערוצים -passive ground אולי שווה להשקיע בקבלים איכותיים לספק, אבל אך ורק במקרה הזה ולא ב-active ground)

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי אף לא לרגע שהפרויקט פשוט. הוא רק נראה מאוד מעניין ומסקרן ואני מאוד מעוניין לנסות אותו.

תגיד, מתי אתה מביא סיקור על הHD800? מה אתה חושב עך הצלילים הגבוהים ומה על הנמוכים?

ובקשר למה שדיברנו בפרטי, אני חושב שביום חמישי הבא אני אהיה פנוי לחלוטין :D.

פורסם

אני חושב שלא כדאי לך לקחת צעדים משמעותיים כאלה לפני שאתה שומע את המערכת של דור.

בנוגע לdac, דבר איתי בפרטי.

פורסם

B22 בתור פרוייקט ראשון? זה כמו להתחיל בגיל 16 ללמוד נהיגה על סמי-טריילר. תעשה לעצמך טובה (ותחסוך לעצמך הרבה כאב ראש וכסף) ותתחיל מפרויקטים בסיסיים יותר. אם כבר אתה רוצה להשתגע בתור פרוייקט ראשון תבנה M^3. הוא מגבר מעולה, שיש לו לא מעט דברים משותפים עם ה-B22 (כך שהוא יהווה הכנה). מעבר לזה שיש לו יכולות מצוינות כי הוא מתוכנן כראוי. הוא אומנם בא עם PCB מוכן, אבל יש שם עדיין מספיק מה ללמוד. במיוחד אם רוצים באמת להבין מה הולך בסכימה שלו.

אם אתה חושב שאתה פשוט שם הכל במקום לפי מה שרשום, מחבר את כל החוטים והכל עובד, אתה טועה. לרוב האנשים דברים נדפקים, וכמעט לאף אחד זה לא עובד מהתחלה כמו שצריך. יש גם הרבה אנשים עם הרבה ניסיון והבנה שהיו צריכים לבצע שינויים/תיקונים במגבר כיוון שתחילה לא הכל עבד כראוי.

את רוב הדברים האחרים שרציתי להגיד, דור כבר אמר.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים