עבור לתוכן

האם הגיע סופם של נגני MP3 מבוססי פלש?

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי שהאייפוד פתאום נהיה גדול.... 8)

אחד הדברים שאני שונא בו זה שהוא רוקד בכיס לפעמים... הוא בהחלט לא גדול ובטח לא מוריד את המכנסיים (הגיע הזמן שכמה אנשים יקנו חגורה ושכמה אנשים ילמדו את המילה "יחסי"). אבל קפיצת המדרגה בגודל היא רק מבורכת ואני חושב שכולנו שמחים לראות נגנים יותר ויותר קומפקטים (רק אל תשכחו שיש לכם גם אזניות , אז יש גבול לאפקטיביות של הקומפקטיות ולאיפה היא כבר גורעת מדברים אחרים).

ונגני הפלאש , עקב המחיר הגבוה שלהם מראש היו דבר זמני, פתרון זמני. יתרון לוואי שלהם היה שהם לא קופצים בכלל עקב חוסר חלקים מכנים וגם צריכת חשמל נמוכה , אבל לא לשם כך הם יוצרו, מחבינה כלכלית לרוב הציבור הם דיי בזבוז כסף , חוץ מלאנשי הספורט ואלו שיש להם צורך במשהו מניאטורי ששווה הקרבה של שאר התכונות.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה איתכם אבל כל מה שיותר קטן מהזן/זן NX נראה לי פצפון....הם כולם בגודל של פלאפון מדור ישן (לא הפליפרים הענקיים, כל הנוקיה 5100 וחבריו)

עריכה:

הקריאטיב, מתחת ל200...

http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=10354781&hdwt=30808&loc=13640

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כמה שאני ידוע

על הארדיסקים

באופן כללי

הם נהרסים בקלות

מאוד בקלות

וזה היתרון של הפלאש

הם לא כל כך שבירים

והרבה יותר קלים וקטנים

והמחיר שלהם הוא יקר מידי לטעמי

פורסם

אתם מספידים מהר מידי את נגני הפלאש, למעשה מבחינה טכנולוגית, הארד דיסק, לא משנה כמה קטן, הוא ירידה טכנולוגית לעומת פלאש. אל תישכחו שכל מה ש-מכני ובנוי מחלקים זזים יש ותיהיה לו בעיית אמינות לאורך זמן כי אם חלקים זזים זה אומר שתהיה שחיקה מתישהו.

בקשר לזיכרונות האמינות גבוהה בהרבה. שום חלקים נעים, זו טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת מהארדיסק, תנסה לזרוק אייפוד על הריצפה, אני בספק אם הדיסק שבפנים לא יתרסק.

הבעייה של הזיכרונות זה העלות הגבוהה מאוד יחסית לשטח איחסון נמוך, אבל זה אומר שבעתיד בטח ימצאו דרך לייצר אותם יותר בזול ואז יהיה לך נגן פלאש של 1.5 גיגה ואז תראה שהנגנים שייעלמו יהיו קודם כל נגני ההארדיסקים.

זו דעתי בכל אופן, שנגני הזיכרונות, שאין בהם ולו חלק זז אחד, הם ישלטו בעולם בעתיד ולא שום שיטה מכנית. :P

פורסם

לדעתי התזה שלך לגבי מה ישלוט בעתיד הרחוק נכונה וזאת גם מהעובדה הפשוטה שמעבר לנפח מסויים בכל הקשור למוזיקה אין ממש צורך.

אבל הראייה שלך את הנושא קצת שגוייה, וזאת בעיקר בגלל שאנחנו מדברים על העתיד הקרוב , במחשבים לא פשוט לדבר על עתיד רחוק.

דבר ראשון התפיסה לגבי הארדיסקים ניידים היא שגוייה אצל הרבה אנשים , הדיסק הזה רגיש בדיוק כמו שמינידיסק רגשי וכמו שדיסקמן רגיש או במילים אחרות - הוא לא כלכך רגיש כמו שעושים ממנו. ועובדה שרוב האנשים מסתדרים עם רמת הרגישות הזאת מסביב לעולם (עם כל המכשירים) ולא קמה "מחאה סמוייה" או צורך נגד החוסר עמידות של כל המכשירים הללו. דבר שני לגבי זריקת אייפוד על הריצפה אז אני יכול להבטיח לך שהאייפוד שרד נפילות כאלו - בדוק. דבר נוסף, גם אם תזרוק הרבה נגני פלאש על הריצפה הם יכולים לההרס, זה שהמדייה שלהם תחזיק לא אומר כלום על שאר המכשיר (למרות שאני מסכים שבעזרת ייצור טוב הפלאש יכולים להיות הרבה יותר עמידים).

אז חשוב לזכור שמה שאתה מדבר עליו זה יתרון שבא ליידי ביטוי רק מתי שהדברים האלו באמת נהרסים , ובינתיים אתה יכול לשמוע בפורום ובמקומות אחרים איך ההארדיסקים הניידים "נהרסים על ימין ועל שמאל" ;) , אם באמת היתה בעייה של הרס נוראי וכמותי של הארדיסקים כאלו אז היה אפשר לצאת בטענה כזאת ברורה אבל אנשים משתמשים עם זה נהדר והכל "שורד" להם ולכן במקרה זה אנשים יעדיפו מה שיותר כלכלי ונוח. לכן אם אין לתכונת המוצר דרישה אנשים יקנו מה שיותר זול וכנראה יעבור דיי הרבה זמן עד שפלאש של כמה גיגות טובות יעלה פחות מהארדיסק קטן מימדים.

פורסם

אההה...

שכחתם שפלאש זה מהיר - מהירות טעינה של השיר היא מהירה

לך תדע כמה RPM יש למבוססי הרד-דיסק...

אולי מישהו כמה?

אני משער שלא הרבה

פורסם

אולג, בעולם המחשבים כמו בנהיגה, לא מי שחכם הוא מי שצודק, נכון שזכרונות הפלאש הם פתרון הרבה יותר טוב, אבל אני לא מאמין שתנתן להם ההזדמנות להתפתח יותר, זה פשוט יותר מדי עלויות, לכן הומצא המיני הארד דיסק הזה, שלבטח יעלים את זכרנות הפלאש, מכל השווקים (מצלמות וכו)

אבל זה הכל תלוי בלאיפה ימשכו החברות הגדולות. לכיוון ההארד דיסק או הפלאש, אני לא יהיה מופתע אם הפלאש יעלם

פורסם
  • מחבר

הםםם, נגן עם 1.5 ב220 דולר, או נגן פלאש עם גיגה (אני חושב שזה המאקסימום שאפר נכון להיום, לא בטוח) באיזור ה500 דולר...

עדיף לקנות שנים מבוססי דיסק ול"השתולל איתם" אגב, אני בטוח שתיזהרו גם עם הנגן פלאש העדין שלכם.

פורסם

אההה...

שכחתם שפלאש זה מהיר - מהירות טעינה של השיר היא מהירה

לך תדע כמה RPM יש למבוססי הרד-דיסק...

אולי מישהו כמה?

אני משער שלא הרבה

אתה בטוח שפלאש זה מהיר ?? , לא רוצה לאכזב אותך אבל רוב רובם של הפלאשים לא רק שהוא יותר איטי הוא גם יחסית איטי. בוא אני יגיד לך שהעברתי על האייפוד במהירות של 10 מגה לשנייה דרך תוכנה ספציפית , ואם מאוד ישעמם למישהו אפשר אפילו לבדוק דרך סנדרה. הדיסקים האלו הם דיי מהירים (מבחינת RPM , למרות שלא כמו אחיהם הגדולים שמותקנים במחשבים שלנו) , וזה רשום במפרט שלהם באתר של טושיבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים