עבור לתוכן

צילום כפול

Featured Replies

פורסם

לקחתי תמונה וצילמתי אותה במצלמה דיגיטלית אבל לא יצא כל כך ברור.

יכולים להביא לי טיפים איך לעשות שיראו את התמונה יותר טוב??

פורסם

אחרי שצילמת כבר אין מה לעשות אבל בוא נסביר לך משהו...

התמונה יצאה מטושטשת כי היד רועדת, זזת, הדמות זזה(בקיצור - הייתה תנועה כלשהי) וצילמת במהירות נמוכה.

עכשיו הסיבה לכך שהמצלמה צילמה במהירות נמוכה זה כי לא היה מספיק אור...

מה שאפשר לעשות זה אם יש לך מצב ידני במצלמה זה פשוט תעלה את מהירות הצילום ותפתח את הצמצם, זה כבר דורש יותר עבודה וזמן...

אם אין לך מצב ידני או שאין לך כ"כ הרבה זמן , פלאש או תאורה חזקה, (או פשוט לעבוד עם GAIN, אבל אז יהיה לך גירעון בתמונה) זה הפיתרון היחיד...

ד"א מה שנראה לך בעין כמו תאורה טובה, זה לא בהכרח מספיק למצלמה...

לדוגמה מנורה ביתית רגילה, גם שהיא מציפה את החדר באור, ולך בעין זה נראה כמו תאורה מצויינת - במצלמה זה ממש לא מספיק.

אם יש אפשרות - לפתוח חלון - עוזר המון.

פורסם

ללמוד לצלם.

נשמע כאילו צילמת במהירות תריס נמוכה מידי (ע"י הגדרה ידנית או ע"י שימוש במצב אוטומט באמצע הלילה ללא פלאש) ולכן התמונה יצאה מטושטשת.

אבל אי אפשר באמת להגיד כלום על בסיס התיאור השיטחי והכללי שכתבת פה... ("אני מצלם ולא יוצא לי טוב, אפשר טיפים שיצא טוב?")

פורסם
  • מחבר

איך אפשר להעלות את מהרות הצמצום??

פורסם

בקלות, תלחץ על הכפתור השני מימין ואז תזיז את הכפתור השלישי שמאלה!!!!!!!!

וברצינות, למען השם אפילו לא כתבת באיזו מצלמה מדובר, שלא נדבר על דוגמאות ופירוט קצת יותר נורמלי לגבי מה ניסית לעשות ובאיזה קושי נתקלת..

אי אפשר לעזור לך ככה גם אם ממש רוצים.

פורסם
  • מחבר

יש לי מצלמה CANON A550

לקחתי תמונה וצילמתי אותה והיא יצאה מטושטשת קצת

מה עוד צריך לפרט??

פורסם

כשאתה לוחץ על חצי לחיצה בשביל לעשות פוקוס, לפני שאתה מצלם. על המסך יופיעו לך מהירות התריס, ומפתח הצמצם. אם מהירות התריס נמוכה מ- 1/100 סביר להניח, שהתמונה שלך תצא מטושטשת. בכדי שתבין למה זה קורה, אתה צריך לדעת את הבסיס.

אני ממליץ לך לקרוא את המדריך שהגיע עם המצלמה שלך, ולעבור על הקישורים שנתתי.

פורסם
  • מחבר

כתוב לי 1/160 זה נקרא מהיר??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים