עבור לתוכן

שאלה לגבי מסך 2209WA DELL בהשוואה למסכים אחרים

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מסך בסדר גודל של בין 1,000 - 1,300 ש"ח, לסרטים, למשחקים, שימושים ביתיים אחרים רגילים.

ראיתי כמה מסכים של LG ו-Samsung,

נתונים של 2MS, ניגודיות של 50,000, רזולוציה 1920X , חלק עם פאנל TN (שהבנתי שהוא נחשב לפחות טוב) אבל חלק לא,

כמו לדוגמא LG-W2353V ו-Samsung P2350 מה דעתכם עליהם ?

קראית קצת בפורום וראיתי שהרבה ממליצים על 2209WA של DELL, רציתי לדעת מה עושה את המסך כזה מיוחד?

פשוט בגלל שהנתונים שלו אולי קצת מטעים, 5MS, ניגודיות של 1:1000 רזולוציה מקסימלית של 1680X.

אני לא יודע אם הדגם הזה ספציפית, אבל הבנתי שיש חלק מה-DELL שעובדים עם איזה פאנל חדש, השאלה אם כל שאר הנתונים שכביכול פחות טובים מהמסכים האחרים, כלל לא רלוונטים?

אני לא כל כך מבין ופשוט הסתכלתי על הנתונים של המסכים, אבל אולי בכלל מדובר בליגה אחרת של מסכים..

תודה

פורסם

קראית קצת בפורום וראיתי שהרבה ממליצים על 2209WA של DELL, רציתי לדעת מה עושה את המסך כזה מיוחד?

הפאנל. כל המסכים האחרים בטווח מחירים זה הם עם פאנל TN (כולל אלה שמשום מה חשבת שהם לא). כמי שראה קצת מסכים בחייו, ההבדל בין TN ל-IPS לא תמיד מורגש בפעם הראשונה, אבל אחרי שעומדים על טיבו, הרבה יותר כיף לעבוד מול IPS (או VA).

אני לא יודע אם הדגם הזה ספציפית, אבל הבנתי שיש חלק מה-DELL שעובדים עם איזה פאנל חדש, השאלה אם כל שאר הנתונים שכביכול פחות טובים מהמסכים האחרים, כלל לא רלוונטים?

די לא רלוונטיים - כן.

ההבדל בין 2MS ל5MS נובע בעיקר משיטת המדידה, ובחיים האמיתיים לא ניתן להבחנה בעין.

הניגודיות המפוצצת (50,000:1, 1,000,000:1 וכו') היא ניגודיות דינאמית, לא אמיתית, וחסרת כל משמעות.

יצרני המסכים הזולים מתפארים בנתונים אלה כי אין להם שום דבר אחר להתפאר בו, בגלל מגבלות הטכנולוגיה.

הדבר שיכול להיות משמעותי הוא הרזולוציה, למי שצריך או סתם רוצה רזולוציה גבוהה (שטח עבודה גדול יותר או כדומה). אבל לרוב האנשים זה לא כל-כך משמעותי. לא חסרים גם כאלה שאפילו 1680X1050 ב-22" זה יותר מידי עבורם, אז הם מורידים רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה על התשובה.

כלומר הבדלי טכנולוגיה בין שני הפאנלים, ואם אני מבין נכון ניתן לראות באופן ניכר הבדל באיכות התמונה? אין יתרונות אחרים (משחקים לדוגמא) לשאר המסכים שהם לא עם סוג הפאנל החדש?

שאתה אומר יצרני המסכים הזולים, בסה"כ הדגם שאמרתי של DELL עולה בסביבות ה-1,200 ש"ח, זה המחירים פחות או יותר של שאר המסכים.

ראיתי גם מסכים של DELL שהם עולים בסביבות ה3,000 ש"ח, אני מניח שאלו הם המסכים עם הפאנל החדש?

אגב רק DELL עושים כרגע מסכים עם פאנל כזה ?

פורסם

זה לא פאנל חדש. הטכנולוגיה קיימת כבר שנים רבות.

ה-2209WA הוא הפעם הראשונה שהמחיר של מסך עם פאנל IPS התקרב מרחק נגיעה ממחירי מסכי ה-TN, כפי ששמת לב.

וזו הסיבה לפופולריות האדירה של המסך הזה.

מן הסתם, לא רק DELL עושים מסכים כאלה. הפופולריות של DELL נובעת משילוב של תמחור הגיוני מצד החברה (בניגוד לחברות כמו IIYAMA, EIZO, NEC, שמייעדות מסכים כאלה לגרפיקאים מקצועיים בלבד ומתמחרים אותם הרבה יותר גבוה), וכן מדיניות נוחה של יבואני DELL בארץ, בכך שמייבאים את רוב הדברים ולא במחירי שחיטה (להבדיל מיבואני HP למשל, שאצלם מסך איכותי זמין כמעט תמיד רק בייבוא אישי ובמחיר גבוה משמעותית מהמחיר בחו"ל).

פורסם
  • מחבר

מעניין אותי לראות פיזית בחנות את ההבדלים..

קראתי שההבדלים בין הטכנולוגיות זה אם מסתכלים מהצד? כלומר מזווית אחרת? אם אני יושב מול המסך יש סיכוי שאני לא יראה הבדל גדול?

פורסם

ברשותכם אצרף כאן שאלה

QttP, אמרת לגבי זמן התגובה שמפרסמים במסכים (1:50,000 וכו') שהם מפוצצים ולא נכונים ובעין האנושית אין הבדל בין 2MS ל-5MS

האם כך גם לגבי זמן התגובה? האם זמן התגובה 1:000 שב-2209WA הוא מספיק בהחלט? האם מעל ל-1:000 העין שלי כבר לא תבחין בהבדל? (אני מדבר על צפייה בסרטים במחשב, משחקים ושאר הדברים)

ואגב, האם אתה יכול לומר לי שיחס הניגודיות המפורסם במסך Dell U2410 - 1:80000 הוא אמיתי ולא סתם מפוצץ ולא נכון?

עריכה: ראיתי עכשיו קצת משיטוט שגם ב-U2410 יחס הניגודיות האמיתי הוא 1:1000 והדינאמי שלו הוא 1:80000

גם ב-2209WA יחס הניגדיות הדינאמי שלו הוא 1:3000 (לפי איך שמציינים באתרי המכירות שונים בארץ)

מה זה בעצם יחס ניגודיות דינאמי?

פורסם

יחס ניגודיות דינאמי זה חרטא ברטא.

מודדים אותו בין הלבן בבהירות המקסימלית לשחור בבהירות המינימאלית, ומכניסים מנגנון במסך שיודע לשנות בהירות אוטומטית כפונקציה של שקר כלשהו.

אין לזה שום תועלת.

וגם פה הם משקרים (ה-80000:1 של ה-U2410 בפועל זה אולי 10000:1 כשמודדים את הניגודיות הדינמית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים