עבור לתוכן

טמפרטורות מאוד גרועות!!

Featured Replies

פורסם

למה הטמפרטורות כאלו גרועות אצלי??

AEROCOOL EXTREME

50 מעלות ללא מאמץ בלי OC!!!

WTF?

פורסם

איזה מעבד זה?

המארז שלך מאוורר?

פורסם
  • מחבר

מארז גדול (ENERMAX RAINBOW)

מעבד פנטיום 4 2000מה"ץ (רשום במפרט) עם המקורי של אינטל זה היה בערך על 35מע' בצהריים במנוחה פה זה על 50!!

שום דבר לא מאמץ את המעבד

יש מאוורר אחד שמכניס אוויר בדלת ואחד שמוציא מהספק אחד בכרטיס מסך ואחד על הצ'יפסט ליד המעבד וזהו אבל זה לא צריך להיות על 50 מעלות ללא מאמץ!!

פורסם

קודם כל, תוסיף מאוורר אחד שיוציא אויר חם מתחת לספק/ מעל המעבד

עכשיו, באיזה מהירות מסתובב המאוורר שלך?? תבדוק שהוא מכוון כמו שצריך ושהסינק מחובר טוב

פורסם

יכול להיות שלא חיברת את ההיטסינק טוב

גם לי זה קרה

טעות אנוש! ;)

פורסם
  • מחבר

1. עד שהבנתי לעזעזאל איך מחברים את הקליפסים כמו שצריך למאוורר (חשבתי שצריך לחבר לHS!!!) בגלל ההוראות האוד לא מפורטות שAEROCOOL הביאה יחד עם המאוורר ועוד אחרי זה אני מאוכזב מטמפרטורות כה גבוהות, כרגע אני מאמין שהHS מורכב כמו שצריך, הוא מהודק היטב למעבד ואפילו ניסיתי להוריד בדרגה אחת את הקליפסים כדי שזה יהיה ממש מהודק למעבד וזה בכלל לא עזר.

2. שמתי חומר טרמי, אמנם לא שמתי מלא חומר טרמי אבל שמתי מספיק, שמתי שכבה דקה (לא כ"כ דקה...) על הHS ועוד שכבה דקה על המעבד עצמו, החומר הטרמי שהשתמשתי בו זה מה שהגיע עם המאוורר, מבוסס כסף 25%, השתמשתי בכשליש מן החומר הטרמי שבא עם הHSF הזה.

3. המאוורר מסתובב בצורה מצויינת ומאיר לדים יפים... מסתובב במהירות של...2700RPM, כשאני שם את היד ליד הHSF כאשר המחשב פועל אני מרגיש שהמאוורר בכלל לא מוציא חום, כלומר האוויר שיוצא מן הHS הוא בקושי חם (בHSF הג'נרי כשהייתי שם את היד על המעבד בזמן מאמץ של המעבד-50 מעלות הייתי מרגיש הרבה אוויר חם יוצא משם....)

משום מה זה נראה לי שהמגע בין הHSF למעבד לא טוב אבל איך זה ייתכן? בדקתי את זה הרבה פעמים הוצאתי את הHSF והרכבתי שוב איזה 5 פעמים!! - לא עוזר

4. הטמפרטורה היא עדיין על 48 - 50 מעלות ללא מאמץ וללא שום OC או העלאת מתח כלשהיא וזה עולה לי על העצבים ויותר מזה אני כבר לא יכול לחזור לHS המקורי של אינטל הג'נרי והטוב....כי מכרתי אותו :boid: (אני מצטער על הרגע... כי זה היה HSF מצויין)

משהו נוסף:

הלוח אם שאני משתמש בו כרגע זה ABIT IS7 (חדש) ועדכנתי את הביוס שלו להכי מעודכן ובדקתי את הטמפרטורות גם בביוס ושם זה אפילו מגיע ל52מעלות ויותר.

What to do???

פורסם

ברוך הבא למועדון מאוכזבי הארוקול אקסטרים ...

פורסם

אני חושב שהבעיה שלך היא במשחה הטרמית.

תוציא אותה טוב טוב עם אלכוהול ואז תמרח שכבה חדשה רק על המעבד ולא על ההיטסינק.

מרח שכבה דקה עד שקופה ואחידה.

בדוק גם אם לא התקנת אותו הפוך (טריק המדרגה).

פורסם

מישהו בקשה להגיב בדיון שלי (גם על טמפ עם לא לא הייתי עושה את זה).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה שלך היא במשחה הטרמית.

תוציא אותה טוב טוב עם אלכוהול ואז תמרח שכבה חדשה רק על המעבד ולא על ההיטסינק.

מרח שכבה דקה עד שקופה ואחידה.

בדוק גם אם לא התקנת אותו הפוך (טריק המדרגה).

מזאת אומרת טריק המדרגה?

אגב, עדכון קטן לגבי הטמפרטורות:

45 מעלות ללא מאמץ, אחרי ש:

הוספתי מאוורר נוסף מאחורי המארז

הוצאתי את הHSF והוספתי עוד חומר טרמי ללא קמצנות...

חיכיתי ללילה שיהיה קר ;D

טמפרטורה במאמץ: 50 מעלות.

לגמי המשחות הטרמיות:

אני משתמש עכשיו במשחה שהגיעה עם הHSF ולפי ביקורות אמרו שהוא ממש טוב יחסית למשחה הלבנה שמגיעה בדרך כלל עם HSFים אחרים.

לגבי המשחה הקודמת:

לפני שהחלפתי HSF הייתי משתמש במשחה לבנה כזאת ג'נרית שהייתה לא רעה בסכה"כ אבל לא הורדתי אותה עם אלכוהול אלא עם רוק ושיטו

ולפי מראית עין, המשחה הוסרה לחלוטין, לא ראיתי שום זכר למשחה הקודמת לפני ששמתי את המשחה החדשה

כלומר, האם זה כ"כ חשוב לשים אלכוהול במקרה הזה?

עכשיו שמתי המון חומר טרמי כי חשבתי ששמתי קצת מידי...

אגב, מה הכוונה טריק המדרגה?

איף אפשר לשים את זה הפוך בכלל?

הרכבתי את זה בצורה כזאת:

את הקליפסים לP4 הברגתי למאוורר, כמובן שהמאוורר מאוורר לכיוון הHS ולא מוציא ממנו אוויר.

אחרי זה שמתי את הHS על המעבד ואז הידקתי אותם לסוקט. הקליפסים (יחד עם הFAN) מהדקים את הHS, אני חושב ששמתי את זה נכון...

מעניין...יש פה סטירה בין מה שהמודירטור אמר לבין המדריך פה באתר...

כלומר, למה למרוח משחה טרמית רק על המעבד? הרי במדריך פה באתר רשום שחשוב למרוח גם על המעבד וגם על ההיטסינק??

יאללה אני לא יודע מה לעשות, חשבתי שהHSF הזה ייתן לי תוצאות טובות יותר מהג'נרי ועכשיו אני רואה חושך בעיניים...

פורסם

אין צורך לשים על ההיטסינק, המריחה עליו נועדה לסתום חורים מיניאטורים ופגמים והיא אמורה להיות סופר דקה, אין צורך בזה ממש.

ב"טריק המדרגה" התכוונתי שאולי שמת את ההיטסינק הפוך - כידוע יש מדרגה שמסמנת את הכיוון הנכון... טריק קטן ויעיל...

מראית עין מטעה לפעמים ואני ממליץ להוריד את המשחה עם אלכוהול 70%...

פורסם
  • מחבר

נכון

אבל מזה משנה אם אני שם אותו "הפוך" או לא הפוך?

האמת, ששמתי אותו בכוונה הפוך (לפני כן זה לא היה הפוך) בגלל ששמתי לב שהטמפרטורות יותר טובות כשזה הפוך...

(הפוך - כלומר שהקליפסים יושבים על הפסים הכחולים האלו שנמצאים ש2 צידי הHS)

פורסם

איזה פסים..?

בכל מקרה חשוב שזה לא יהיה הפוך כי אז לא יהיה מגע בין הליבה לסינק

פורסם

תוריד אותו, תמרח משחה כמו שצריך ותתקין אותו כמו שצריך עם המדרגה בצד הנכון

פורסם
  • מחבר

איזה פסים..?

בכל מקרה חשוב שזה לא יהיה הפוך כי אז לא יהיה מגע בין הליבה לסינק

טוב...בעצם לא שמתי אותו הפוך בעע

זה מורכב אצלי בדיוק כמו שבתמונה extremeP4-2.jpg

אני אעשה כפי שאמרתם לי...

אני אוריד טוב טוב את החומר הטרמי עם אלכוהול (כשיהיה לי)

ואשים חומר טרמי על המעבד ומעט מאוד על הHS.

טוב תודה על העזרה, אני אעדכן בקרוב אני גם מתכנן OC...

כעיקרון הגעתי ל 2.5 (זה עם הזכרונות 333MHz הג'נריים) אני רוצה להגיע ליותר מזה כשאקבל זכרונות שכן יעבדו עם הלוח שלי...

המחשב יציב בדקתי עם HOT-CPU הבעייה, כצפוי זה הטמפרטורה הגבוהה במאמץ: 61 מעלות אחרי OC...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים