עבור לתוכן

מתח הזנה של מעגל אלקטרוני

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכוון לבנות מעגל חשמלי, הוא אמור לפעול על רכיכים לוגים דוגמאת 555, משווה ושערים לוגים.

המעגל בתכנון אמור להחזיק לשנים ובלי תחזוקה.

הספק מתח (אני עובד עם 5V) הוא כמו של פלאפון, ספק פשוט שמוציא 5VDC.

איך אני יכול להגן על המעגל שלי? ממה שזכור לי שמים קבל כלשהו על מתח הכניסה, מזה עושה?

כמו כן שמעתי על דידת הגנה, הכרחי?

תודה רבה.

פורסם

ממה אתה רוצה להגן על המעגל? ממתח יתר? קפיצות מתח? מתח הפוך? צריכת יתר/קצר במעגל? הכל ביחד?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שכל דבר אפשרי, כמה שיותר יותר טוב.

פורסם

חבר פיוז בזרם של פי 3 מצריכת המעגל בטור ל+, וחבר דיודה 4N4007 בקוטביות הפוכה בין ה+ל- של המעגל אחרי הפיוז. זה יגן מפני קצר במעגל, צריכת יתר, וממתח הפוך. אם תרצה להגן גם ממתח יתר בכניסה, תוכל להוסיף מייצב LM7805 וקבלים, אבל אז תהייה חייב להשתמש בספק 7 וולט לפחות.

פורסם

שנים זה כללי מידי - תמיד יש את הקורוזיה שממנה לא ממש תוכל להתמודד בלי גזים ומעבדה מפותחת מספיק ;)

פורסם

אם המעגל יהיה מחובר אם המטען הזה תמיד ואין מצב שתחבר אותו הפוך - רוב ההגנות מיותרות. המטען עצמו דיי מוגן. במקרה שהמטען יידפק בעצמו ויתן מכת מתח למעגל אין ממש איך להגן אל המעגל. תסמוך שהוא לא יקרה ואל תתכנן אליו

מה שכן

תוודא שהזרם שהמעגל לוקח במצב הרגיל שלו לא יותר מ 1/2 מהזרם של המטען וכן הזרם שהמעגל לוקח לזמן קצר לא יותר מהזרם של המטען

מייצב כמו 7805 לא מומלץ כי הוא מתחמם

אל תחבר את המטען לקו משותף אם שנאים / מנועים / הרבה נאונים וכדומה בצורה שהמטען מחובר לקו הזה קבוע וכל הקו מחובר ומנותק אם מפסק on off משותף (כמו קו של תאורת חוץ). הדברים האלה יוצרים מכות מתח בקו כשמנתקים אותם מהחשמל והם יכולים לדפוק את המטען אם הוא מחובר לאותו קו

פורסם
  • מחבר

אני זוכר ששמים קבל (איזה ערך?) במקביל למקור מתח, מזה נותן?

פורסם

אם אתה מתכוון לקבל בין המתח של הספק לאדמה, אז זה מסנן רעשים בתדר גבוה. עד כמה הסינון טוב תלוי בסוג ובערך הקבל.

Anatoli.

פורסם

אם כבר אתה רוצה שהמעגל יאריך ימים תשקיע בחלקים יותר יקרים, אלו של הסטנדרטים הצבאים הכי טובים.

קבל במקביל יכול למנוע קפיצות מתח, יכול להיות רעיון טוב.

פורסם
  • מחבר

איזה ערך מומלץ לקבל כזה? המקור מתח הוא 5V. שוב, יהיו שם שערים לוגיים.

פורסם

ברוב המטענים כבר יש קבל כזה בפנים אז זה לא כזה קריטי

אתה יכול לשים קבל של כמה מאות MF ומתח של 10 V )אני לא בטוח שכדאי לשים קבל למתח גבוה יותר כי יש מצב שקבלים אלקטרוליטיים לא אוהבים לעבוד אם מתח נמוך מדיי בשבילהם. לא בדקתי את זה)

אם המעגל שלך עובד בתדרים גבוהים יחסית אז במקביל תוסיף קבל פוליאסטר של 104 או יותר קרוב לצ'יפים הלוגיים או לרכיב שמושך הרבה זרם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים