עבור לתוכן

מחשב לסאונד - תקציב 6K - עזרה בבקשה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך עזרה בבניית מפרט עבור מחשב לעריכת סאונד!

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח לא כולל מסך

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: הקלטה/עריכה/הפקה מוזיקלית + קצת משחקים (לא חשוב שהמשחקים ירוצו ברמה גבוהה).

א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Cubase, VST Plugins, Call Of Duty 4

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). חלק מהפרוייקטים/פלאגינים אכן כבדים, לא לפרנסה!

ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. רזולוציה של המסך 1680x1050 אבל משחקים זה לא קריטי. לא איכפת לי לעבוד בפחות ולהתפשר על הגרפיקה.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקטים

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? ללא אוברקלוק.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מרכיב את המחשב בחנות!

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. זיג-זג 2000

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? כן, אני מתכוון להוסיף למחשב כרטיס קול מקצועי(או PCI או FIREWIRE ).

חשוב מאוד שהמפרט יהיה שקט!!!

המפרט שבניתי:

Intel Core I5 750 2.66GHz 8MB LGA1156 - BOX - מחיר: 1,043 ש"ח

GIGABYTE GA-P55M-UD2 (P55) LGA1156 I5 - mATX - מחיר: 623 ש"ח

G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 - I5 - מחיר: 490 ש"ח

GIGABYTE GeForce 9600 GT 512MB DDR3 (0DB) - Retail - מחיר: 429 ש"ח

LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk - מחיר: 119 ש"ח

Enermax PRO82+ Series (EPR525AWT) 525W PSU - מחיר: 543 ש"ח

ANTEC SOLO Quiet Mini Tower Case - מחיר: 435 ש"ח

התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד) - מחיר: 171 ש"ח

Seagate Barrcuda 1.5TB 32MB 7200 S-ATA - מחיר: 610 ש"ח

INTEL 80GB 2.5 SSD X25-M MLC 9.5mm - מחיר: 1,231 ש"ח

NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler - LGA1156 - מחיר: 246 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 5,940 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 5,762 ש"ח (3% הנחת מזומן שטרות)

מפרט זה הורכב באתר זיגזג http://www.zigzag2000.co.il

בתודה מראש לכל העוזרים,

סהר

פורסם
  • מחבר

מה אף אחד לא יודע לעזור?

פורסם

בבקשה :

כמות מוצרים סה"כ

1

מארז ANTEC SOLO Quiet Mini Tower Case

435 ש"ח

1

ספק-כוח Enermax PRO82+ Series (EPR425AWT) 425W PSU

462 ש"ח

1

לוח-ראשי INTEL BLKDP55WB - mATX

531 ש"ח

1

מעבד-ראשי Intel Core i7 #860 2.8GHz 8MB 2.5GT/s LGA1156 - BOX

1,479 ש"ח

1

פתרון-קירור למעבד NOCTUA NH-U12P SE2 - LGA1156

246 ש"ח

2

זיכרון-ראשי G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHz DDR3 DUAL-CHANNEL CL9 - I5

940 ש"ח

1

כרטיס-תצוגה POWERCOLOR RADEON HD 4770 AC COOLING 512MB GDDR5 HDMI Via Adapter - RETAIL

606 ש"ח

2

כונן-קשיח Seagate Barracuda LP .12 1TB 32MB S-ATA

794 ש"ח

1

כונן-תקליטורים LG DVD-RW X22 DUAL-LAYER (black) S-ATA GH22 - Bulk

119 ש"ח

1

התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד)

171 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 5,783 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 5,610 ש"ח

פורסם
  • מחבר

היי hw_joe, קודם-כל תודה רבה...

אפשר קצת הסבר?

1. המלצת על שני הרד-דיסקים של ג'יג'ה בשביל להפעיל את שניהם בRAID?

האם אתה ממליץ לרדת מהSSD? הבנתי שאם משתמשים בו לשים מערכת הפעלה... המחשב טס חבל על הזמן, אשמח לשמוע את דעתך.

2. הכרטיס מסך ששמת הוא עם מאוורר, האם זה לא רעש שיכול לגרום להפריע להקלטות?

3. האם ספק 425W יספיק גם לתת כוח לכרטיס קול PCI - סוג: RME HDSP 9632 בנוסף לSETUP הקיים?

4. איזה ערך מוסף נותן הi7 בניגוד לi5 עבור הפקה מוסיקלית? האם זה באמת שווה את התוספת של ה-400 שקל?

בתודה מראש,

סהר

פורסם

1. לגבי ה-RAID, בהחלט - וב-2 רמות RAID שונות בו-זמנית - רמה 1 למערכת-ההפעלה/תוכנות ולמידע החשוב (שיפור שרידות וביצועי-קריאה), ורמה 0 בעבור "שטח עבודה" זמני לעיבוד החומרים (שיפור ביצועים) - באמצעות Intel Matrix Storage RAID.

ולגבי ה-SSD - הטכנולוגיה עדיין מציעה יחס עלות-תועלת נמוך מדי לרוב השימושים, נסה שוב בעוד שנה-שנתיים.

2. אפשרי, אך מאד לא סביר - זהו מאוורר גדול, המסתובב באיטיות-יחסית - ולכן שקט למדיי (וזו כמובן הסיבה שבחרתי דווקא בו).

וכמו"כ, בשעת בטלה (כלומר : כאשר לא מופעלים משחקים או תוכנות אחרות המסתייעות בכרטיס-התצוגה - למשל, בעת ביצוע הקלטות), המאוורר צפוי להסתובב במהירות הנמוכה ביותר.

3. בהחלט צריך להספיק, אלא אם צריכת-ההספק של כרטיס-הקול הנ"ל הינה מעל 200W~ בקירוב...

4. ה-Core i7 #860 כולל כ-8 ליבות-עיבוד "מדומות" (המקושרות לליבות-העיבוד האמיתיות ביחס של 2:1), ומהירות-שעון גבוהה מעט יותר (וכך גם במצב ה-"Turbo Boost") - לעומת ה-Core i5 #750,

ולפיכך צפוי להעניק יתרון ביישומים המסוגלים להסתייע בכל ליבות העיבוד הזמינות במערכת - כגון : יישומי דחיסת/פרישת קול, וכיוצ"ב.

פורסם
  • מחבר

היי hw_joe, תודה רבה.

איך הלוח-אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 (P55) LGA1156 I5 - mATX בהשוואה ל: לוח-ראשי INTEL BLKDP55WB - mATX ?

ועוד שאלה, אני מבין שבקונפיגורציה הזו עובדים עם זיכרון בDUAL, בכמה הTRIPLE משפר את הביצועים?

סהר

פורסם

1. ה-Gigabyte GA-P55M-UD2 עדיף לעומת ה-Intel DP55WB, בעיקר מבחינת רמת הרכיבים (כגון : קבלים פולימריים מוצקים בכל הלוח), ויכולת ההמהרה (OC). ס

2. לגבי הזיכרון-הראשי, הפרש הביצועים המירבי בתת-מערכת הזיכרון-הראשי בלבד בין מצב דו-ערוצי למצב תלת-ערוצי, במבחנים "סינטטים", הנו כ 5%-15% - תלוי בעיקר בסוג הפעולה (קריאה / כתיבה / העתקה). בתוכנות אמיתיות, ההפרש קטן אף יותר - וההפרש הנובע מכך בביצועי המערכת כולה הנו זניח למדיי.

בבקשה ;D

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה..

שאלה נוספת:

הדיסקים ששמת הם לא 5900RPM ?

לפי מה שהבנתי, כיום דיסקים הם הצוואר בקבוק העיקרי... האם זה לא התפשרות רצינית על PERFORMANCE לטובת שקט?

איך דיסקים כאלה בהשוואה ל-7200 או לדיסקים המהירים יותר כדוגמאת VELOCIRAPTOR ?

אגב - שמעתי שיש דרך לפרוץ את ה1.5 טרה של SEAGATE שיהיה יותר מהיר מVELOCIRAPTOR, האם תוכל להרחיב? האם כדאי לעשות את זה?

שוב תודה,

סהר

פורסם

ראשית, אאל"ט, כונני ה-7200סל"ד מאותה סדרה אינם "רועשים" במידה משמעותית לעומת מקביליהם ב-5900סל"ד (שנכללו במפרט המוצע), כך שניתן עקרונית לבחור גם בהם.

ובכל מקרה, "צוואר בקבוק" איננו צפוי להיווצר בתצורת 2x5900RPM המוצעת יותר מאשר בתצורת 1x7200RPM (כשהיה במפרט המקורי שלך).

שנית, אינני יודע עד כמה יקר לך המידע הצפוי להיות מאוחסן במערכת, אך שלי יקר לי מספיק כדי שעם הכוננים-הקשיחים שברשותי לא "אתעסק" - קל וחומר בהתעסקויות מסוכנות מאד כאלו.

פורסם
  • מחבר

היי hw_joe,

אני מגבה את מה שחשוב להרד-דיסק במחשב אחר דרך הרשת... כך שזה לא בעיה. לכן מתכוון לעבוד רק בSTRIPING.

אז אני מבין שעדיף לעשות RAID 0 עם שני דיסקים של 7200RPM?

פשוט לפי מה שהבנתי, ההרד-דיסקים הם הגורם המגביל ביותר במחשב מבחינת PERFORMANCE... לכן מאוד חשוב לי שאני עושה את ההחלטה הנכונה פה לגבי הרד-דיסקים ולודא אם עדיף לשדרג לVELOCIRAPTOR / לקנות SEAGATE 1.5TB ולעשות לו MODDING / או כל הצעה אחרת להרים PERFORMANCE של דיסקים במחיר הגיוני תתקבל בברכה...

סהר

פורסם

עד כ-250MB/s מצרפיים יהיו מעל ומעבר למרבית השימושים - גם המקצועיים (במערכות שאינן מיועדות לשרת מספר משתמשים במקביל), לדעתי.

וכך או כך :

- סיפור-האגדה על ה-"Modding" לכונן-הקשיח נשמע לי מופרך בעליל (בעיקר בשל הדרך שבה מתוכננים ופועלים כוננים-קשיחים).

- ככל שיש יותר דיסקות בכונן-הקשיח הוא בד"כ יפעל לאט יותר, ויהיה אמין פחות.

פורסם
  • מחבר

בואנה אחי, כמה ידע יש לך... שתהיה לי בריא, המון תודה על העזרה!

סהר

פורסם

בבקשה :xyxthumbs:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם, זה מה שהזמנתי... אשמח להערות למרות שאני כבר די סגור על הרכיבים:

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לhw_joe המלך, לyz101 ולSilencer !!!

מפרט:

מעבד: Intel Core i7 860 2.8GHz 8MB LGA1156 - BOX - מחיר: 1,489 ש"ח

לוח-אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 (P55) LGA1156 I5 - mATX - מחיר: 623 ש"ח

זכרונות: G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL7 - I5 - מחיר: 1,086 ש"ח (כמות: 2)

כרטיס מסך: GIGABYTE PX9800 GT 512GB DDR3 - PCX - retail - מחיר: 543 ש"ח

דיסק קשיח: Seagate Barrcuda 1TB (7200.12) 32MB 7200 S-ATA - מחיר: 840 ש"ח (כמות: 2)

צורב: LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk - מחיר: 119 ש"ח

ספק כוח: Enermax PRO82+ Series (EPR425AWT) 425W PSU - מחיר: 462 ש"ח

מארז: COOLERMASTER Sileo 500 - מחיר: 391 ש"ח

הרכבה: התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד) - מחיר: 171 ש"ח

קירור למעבד: NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler - LGA1156 - מחיר: 259 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 5,983 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 5,804 ש"ח (3% הנחת מזומן שטרות)

מפרט זה הורכב באתר זיגזג

בברכה,

סהר

פורסם

בבקשה ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים