עבור לתוכן

המלצה למולטימטר.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות.

תודה מראש,

דני ליסיאנסקי.

פורסם

בטווח הזה יש לך רק את הפשוט המעפן ב40₪. רק מ250₪ תוכל למצוא משהו ברמה קצת יותר גבוהה. ברמה סבירה יותר יש לך פלוק, אבל זה מתחיל מ900₪.

פורסם

חיקוי לא רע של פלוק. מקביל לכזה בארץ עולה 250₪. אם אתה בקטע של חיקויים.

פורסם
  • מחבר

אני יותר בקטע של התמורה הטובה ביותר לתקציב שלי.

פורסם

בשביל שימוש ביתי לחלוטין של תחביב (למשל בשביל למדוד את המתח ביציאה של המעגל), יש למה להשקיע ביותר מ-"הפשוט המעפן ב40₪"?

פורסם

אני קניתי לפני כמה שנים בהר-ציון מולטימטר לא רע בכלל באיזור ה-200 שקלים (הדגם הוא JT-158 - הם מייבאים אותם, אתה תראה בחלון). אומנם זה לא FLUKE, אבל הוא יותר ממספיק לכל שימוש ביתי. יש לו הרבה אפשרויות (כולל קיבול, תדר, טרנזיזטורים וטמפרטורה - זה כמובן מעבר לבסיס של זרמים, מתחים, התנגדויות). הוא נוח מאוד לשימוש, עם מארז גומי קשיח שניתן להעמיד איתו את המכשיר, פרובים עם חוטים ארוכים וקצוות חדים מספיק (ותנינים שמתלבשים עליהם), חיישן טמפרטורה נוח (שאפילו מקל על מדידה של קבלים בעזרת המתאם שלו), וקייס לשמור את כל הדברים הללו.

אז שוב, זה לא פלוק, אבל במחיר שלו הוא בהחלט משתלם. אני השתמשתי בו להרבה פרוייקטים, ומשתמש בו עד היום (אחרי ש-FLUKE העלו בצורה חדה את המחיר של ה-289 שתכננתי עליו). אם הוא מספיק לי אני מניח שהוא יספיק גם לך.

אגב, הוא לא auto-ranging אם זה חשוב לך.

ובנוגע למחיר, אני בזמנו אחרי שיחה קצרה קיבלתי אותו בקצת פחות מ-200 (זה היה יחד עם עוד כמה דברים). יכול להיות שהיום המחיר כבר נמוך יותר. יש להם גם דגמים דומים של אותה החברה שאני מניח שיהיו במחירים נמוכים יותר. אגב, יש בסביבה לא מעט חנויות, תעשה סיבוב ואני בטוח שתמצא לפחות אחד שיתאים לך.

Anatoli.

פורסם

תלוי איזה מעגלים אתה רוצה לנתח?

חשוב לך מתח גבוהה?

חשוב לך דיוק?

איזה ערכים בעיקר אתה מעוניין למדוד ? יש שיכולים באמצעות סנסור למדוד טמפ' יש שיכולים למדוד קיבול ויש את ההאלה שיודעים למדוד ערכים בסיסים זרם מתח והתנגדות.

אם אתה מתעסק בעיקר בלוגיקה ומעגלים פשוטים תקנה את הפשוט ביותר הזה שקניתי ב 60 שקל הספיק לי לבנתיים קרוב ל10 שנים בלי הרבה בעיות (רק שצריך להחליף הרבה סוללות) הוא מספיק בשביל למדוד מתח רשת ולתקן דברים בבית

מצד שני בעבודה יש לי רב מודד של אגילנט עם דיוקים מטורפים כי בהחלט החומרה שאנחנו עוסקים בה צריכה את הדיוק הזה. (ומחיר המולטימטר בהחלט תואם את הציפיות - 5000$ לאחד =\) מצד שני בספק שחשמלאי צריך את הדיוק והפונקציות שיש לנו

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

אני צריך את המולטימטר בשביל דברים שונים, אך חשוב לי שהוא יהיה מדוייק (ברמה של x.xxV), וכמובן שיכיל auto range.

זה שהבאתי למעלה (מאיביי) מספיק מדוייק, נכון?

פורסם

רוב המולטימטרים בעלי דיוק של לפחות מיליוולט.. והאם הבחירת סקלה אוטומטית שווה מחיר שהוא כפול 4...? אם כן לך עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים